26.7.2018 10:21

Miro Jaroš – Moje telo

Miro Jaroš bol v posledných dňoch na popredných bulvárnych stránkach pretriasaný až až. Že veľa zarába a že sa mu dobre žije. A takým my Slováci neprajeme! :D

Sisa:

Najskôr som Mira vnímala len ako týpka z prvej Superstar. Pamätám si jeho farebného kohúta na hlave a doteraz, keď z rádia počujem Boro Boro (hrávajú to v rádiách ešte vôbec?), vidím Mira na pódiu. A keď počujem 7 Seconds, vidím Mira aj so Zdenkou Prednou, ako spievajú spolu duet.

Duetové kolo bolo moje najobľúbenejšie!

Ale nefandila som mu, lebo som bola zaľúbená do Tomáša Bezdedu, všetky moje sympatie a aj esemesky išli tam.

Svoje deti zatiaľ nemám, ale v okolí ich mám toľko, že by sme mohli prevádzkovať škôlku. Ak dobre počítam, je ich 11 kusov, vo vekovom rozpätí od dvoch týždňov do deväť rokov. Tie, ktoré majú menej ako rok a dva mesiace – počet kusov u nás v rodine 2, tým je šuma-fuk celý Miro Jaroš. Tie, ktoré majú od šesť do deväť, pre nich je Miro už trapko. No a tie, čo majú od jeden a pol do päť, v našej rodine v počte kusov päť, káááááámo! Tie Mira žerú!!

Bez hanby sa priznávam, že kvôli deťom, s ktorými trávim takmer všetok voľný čas, keď som doma, ovládam Mirove texty aj ja. Tie detské texty, inak nepoznám ani jednu pieseň, ktorú by naspieval pre dospelých. Niežeby som s našimi malými vkuse pozerala telku, ale jeho detské piesne sú dosť chytľavé a rýchlo zapamätateľné. Absolútne rozumiem, prečo ho deti milujú.

Kým som pred takým rokom a pol kvôli deťom neobjavila Mirovu detskú tvorbu, myslela som si, že existuje len Spievankovo. A myslela som si, že jediná pieseň s názvom Moje telo je tá od Elánu, kde Jožo spieva, že jeho telo by stále len jedo, pilo, milovalo, dobre sa malo a užívalo si.

Mirove klipy, hudba a texty sú podľa môjho gusta pre deti fajn. Klipy sú farebné, veľa sa v nich tancuje. Texty sú celkom náučné, nepobúria, skôr vysvetlia. Napríklad aj o tom, že zuby si treba umývať a že domáce zvieratko nie je vec. Melódia je ľahko zapamätateľná.

Viem, že Miro to nerobí asi z čistej lásky k deťom, ale je za tým aj biznis. Hlavne biznis. Dobrá reklama na kvalitné mydlo na ruky a podobne. Deti tieto súvislosti nevnímajú tak, ako ich určite okomentuje Juraj v jeho časti tohto príspevku :D Ale však aj Miro musí z niečoho žiť.

Ja mu nezávidím a doprajem mu. A prajem si aj svetový mier. ;-)

Juraj:

Hmm... Miro Jaroš. Pamätám si ho ešte v Superstar. Už vtedy to bol zjav, ktorý síce so spevom nemal veľa spoločného, vedel sa však nejakým spôsobom predať. A tak sa predieral celou svojou kariérou. Samotným hlasom by sa veľmi neuživil. Marketing a snaživosť však dokážu divy. A tak je dnes Miroslav Jaroš jedným z popredných detských interpretov.

Miro prešiel počas svojho „hudobného“ života rôznymi fázami. Veď určite si viacerí spomeniete na pieseň Šamanka a jej podobné. Jeho meno bolo vďaka pesničkovej súťaži vždy lákavejšie ako počúvanie jeho spevu. Iskierka nádeje sa začala ukazovať pri duetách s dievčatami, čo vedia spievať (P. Humeňanská Na dne mora a D. MirgováNa pokraji síl) a jeho asi naj songom Čierny dážď.

Popri svojom spievaní sa zdokonaľoval v marketingu a produkovaní. Stačilo mi, keď som si prečítal niektoré bulvárne články, ktoré nemali s hudbou nič spoločné... Mirovi ozaj nemôžem uprieť to, že by sa nesnažil a že by nebol pracantom.

Až to prišlo. Diera na trhu, ktorá priniesla Mirovi Jarošovi slávu, po ktorej vždy túžil a zisky, ktoré sú podľa mňa hlavným hnacím motorom jeho aktivity. Zas, kto by sa v dnešnej dobe nehnal za peniazmi. Ale je to ozaj to, čo chcel na začiatku svojej hudobnej kariéry robiť? Spievať pre deti? Ak mám pravdu povedať, nepripadá mi to tak, že by mal k tým najmenším nejaký vzťah.

Druhou stranou mince je to, že sa snaží svoje piestne pre decká prepracovať. Nikdy nechýba nejaké poučenie, hrajú tam farby a keď sa dá, prepracuje sa do klipov aj nejaká tá reklama ;) Nebojí sa investovať do svojej roboty, o čom hovorí klip k piesni Moje telo. Opäť mu trošku dopomohlo niekoľko známych postáv slovenského showbiznisu dostať tento detský hit medzi špičku.

V texte sa okrem základných telesných údov ako sú ruky, nohy a hlava posúva ďalej a to k vnútorným orgánom. Táto pieseň teda nie je už iba pre tie najmenšie deti, ale aj pre tie staršie. Rozširuje svoje publikum :) ???

Asi som k Miroslavovi Jarošovi trošku tvrdý, pretože necítim z jeho práce pre deti úprimnosť, ale skôr možnosť dobre si zarobiť. Prajem mu však, nech sa mu darí a hlavne nech sa z dobre odvedenej práce tešia predovšetkým tí najmenší.

FOTO: zdroj Pixabay

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Sme dvaja kolegovia, dajme tomu, že sa voláme Sisa a Juraj a každý deň si popri práci počúvame rádio. Rozhodli sme sa preto zamyslieť nad textom našich evergreenov, ktoré hrávajú stále dokola... Vždy si radi vypočujeme aj váš názor :)

Chceš vedieť, keď sisa.juraj pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.