30.7.2018 01:41

Dolce and Gabbana – óda na prepych, Taliansko, Como, jar/leto 2019

Dolce and Gabbana – módna prehliadka Taliansko, lago di Como, júl 2018, jar/leto 2019

Prehliadka letnej kolekcie Dolce and Gabbana bola vždy túžobne očakávaným módnym prekvapením konajúcim sa v rôznych atraktívnych lokalitách ako Capri, Palermo, Londýn, Tokyo a New York. Tento rok sa návrhári Domenico Dolce a Stefano Gabbana rozhodli pre oblasť Como (herec George Clooney tam má svoje letné sídlo) , známu a obľúbenú lokalitu medzi hollywoodskymi hviezdami, kde 6. júla 2018 predviedli poslednú letnú kolekciu.  V jednom  z najskvostnejších výhľadoch Talianska s jazerom Como v pozadí, pred Villa Olmo  sa 6. júla znovuzrodili 30-te roky,  aké vidno na suvenírových pohľadniciach.

Video z prehliadky si môžete pozrieť na týchto linkoch: 

V zálive na starodávnom parníku bol nainštalovaný pop-up butik s vystavenými modelmi, ktoré boli dostupné od desiatej rána do polnoci, až do 10. júla.

zdroj: instagram Dolce and Gabbana

Prevládali farby ako námornícka modrá, baby ružová, žiarivé farby a potlače s krajinnými motívmi.

MÓDNA SHOW

Módna show Dolce and Gabbana sa konala v čarokrásnom priestore romantickej záhrady plnej zelene, sôch s fontánou a zapadajúcim slnkom  na hladine jazera Como v pozadí.  Prehliadka spojená s večerou pri sviečkach na kráľovský spôsob bola akoby scéna vystrihnutá z dôb minulých.

Predvádzali top modelky 90. rokov ako na minuloročnej prehliadke značky Versace počas Milan Fashion Weeku (09/2017), jar/leto 2018 – Naomi Campbell a Helena Christensen, česká modelka Eva Herzigová, plus size modelka Ashley Graham, Lady Kitty Spencer a  talianske múzy Chiara Scelsi, Giulia Maenza a ďalšie.  

TALIANSKA FANTÁZIA A OBĽÚBENÁ DRÁMA V PODANÍ DOLCE and GABBANA 

Modelka Naomi Campbell s dekadentným lookom opanovala celú show. S jej povestným úsmevom a honosným žiarivým modelom bola neskutočne očarujúca.

zdroj: Dolce and Gabbana

Sofistikované modely tvorili vlniace sa šaty, šaty vrstvené bohato zdobené potlačami, sukne z ľahkých vinúcich sa šifónov, flitrované, kvetované modely, tričká s logami, tenisky, bohato zdobené kvetinové čelenky a  klobúky a škála prekrásnych šperkov.  Inšpiráciou tejto kolekcie bola kniha od Alesandro Manzoni a idea lokality Como známa pre krásne vily, ktoré pritiahli najaristokratickejších ľudí k tomuto jazeru.

„Títo ľudia žijú svoj život veľmi bujaro mimo pravidiel“, vysvetlili návrhári , pričom varujú pred snahou o intelektualizáciu kolekcie a módy vo všeobecnosti. „Nemôžeme presne vysvetliť, čo robíme. Je to naša predstava. Mixujeme všetko. Je pre nás obtiažne vysvetliť to presne. V tomto momente, v tomto módnom systéme, každý potrebuje vysvetľovať a vysvetľovať. Móda je umenie. Je nemožné plánovať čokoľvek v móde. Nemôžete vysvetliť nič. V súčasnosti je toľko teórií. Príliš veľa ľudí rozpráva o ničom. Ku koncu dňa sú to len šaty a to je vzrušujúce. „

ÓDA NA PREPYCH 

Módna show sama o sebe bola nehanebnou ódou na bohatosť a prepych. Prvé štyri looky boli priamym odkazom na Manzoni knihu. Návrhári však varujú pred snahou o intelektualizáciu kolekcie a módy vo všeobecnosti.

zdroj: Dolce and Gabbana   

Kráľovné a aristokrati predvádzali pre Dolce a Gabbana aj počas Milan Fashion Weeku  jeseň/zima 2018-19. Vo februári sa konala kráľovská veľkolepá show „Secrets & Diamonds“. Aj tentokrát modelky predviedli nadýchané šaty ako pre princezny bohato hýriace farbami s dekadentnými kvetinovými a grafickými potlačami a bohato zdobené honosné modely.  

Vpravo – Eva Herzigová a Helena Christensen, Dolce and Gabbana, Como, júl 2018

topmodelka 90-tych rokov  Helena Christensen, Dolce and Gabbana, Como, júl 2018

česká modelka EVA HERZIGOVÁ, Dolce and Gabbana, Como, júl 2018

prepychové kráľovské róby s bohatým zdobením a farebnosťou, typické pre Dolce and Gabbana a ručne vyrábané slnečníky boli ohromujúcim módnym divadlom

mature modelka pre Dolce and Gabbana

bohaté flitrové zdobenie, expresívne pokrývky, ozdoby hlavy, farebnosť, priehrštie všetkého tak príznačné pre značku Dolce and Gabbana

romantické volánové kvetinové modely podčiarkujúce ženskosť

zdroj: Dolce and Gabbana

Predvádzala aj plus size modelka Ashley Graham, čo nepotešilo niektorých jej fanúšikov kvôli nedávnemu škandálu okolo kritiky Seleny Gomez. Jeden z návrhárskeho dua, Stefano Gabbana,  komentoval jej fotku na instagrame slovami:  „È proprio brutta!” , čo v doslovnom preklade z taliančiny znamená: "Je skutočne škaredá." Speváčky sa zastalo množstvo fanúšikov a značka naopak o niektorých fanúšikov prišla. 

Na prehliadke sa predviedli modelky rôznych vekových a váhových kategórií, čo bolo zaujímavé.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Vitajte na fashion blogu Mya Mirell zameranom na všetky aspekty Módy, Krásy, Životného Štýlu a môjho osobného náhľadu na módu. Prinášam pohľad predovšetkým zo sveta módy v Miláne, módne reporty z Milan Fashion Weeku.

Chceš vedieť, keď mvanharova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.