Má Nemecko skutočne najhoršiu hudobnú tvorbu?

Ďalší z blogov kultúrneho barbara. Ak sa ti bude páčiť, ďalšie nájdeš na kulturnybarbar.sk

Sú krajiny, ktoré robia skvelý rock. Vezmite si také Anglicko. Beatles, Oasis, Queen, Led Zeppelin a tak ďalej. Sú krajiny, ktoré robia dobrý hip hop - napríklad USA. Kanye West, Eminem, 2 Pac a mnohí iní. A potom je tú krajina, ktorá dala svetu DJ Boba, DJ Oziho alebo Scooter. Nemecko. Také malé (c)hudobné chúdatko. Je to však naozaj s touto krajinou také zlé?

V tomto blogu a nasledujúcich riadkoch by som rád dokázal, že aj táto krajina má čo ponúknuť mojim a aj tvojim ušným bubienkom.

Die Fantastichen Vier

Hiphopové zoskupenie, ktoré je tu už cez 20 rokov, ale do našich slovenských uší sa prakticky nedostalo. Ak ste však vyrastali na televíznych staniciach ako Viva či MTV Germany, tak vám táto skupina možno nebude úplne cudzia. V Nemecku sú to veľké hviezdy, ktorým sa nepodarilo presadiť za hranicami. Pravdepodobne preto, že väčšina ľudí doslova "hejtuje" nemčinu. Nižšie prikladám niečo staršie, viacmenej najstaršie a niečo novšie viacmenej najnovšie z ich tvorby. Stačí prekusnuť hejt k nemeckému jazyku a niečo vás už hádam z ich tvorby chytí!

Beatsteaks

tak v tomto prípade by to mohlo ísť ľahšie. Žiadna nemčina! Len a len angličtina a čistorkrvný rock, ktorý máme tak radi aj tu u nás na Slovensku. Títo chalani sa mali objaviť aj na úplne prvom ročníku festivalu Grape. Bohužial sa ten nestalo. Neviem prečo, ale po vypočutí ich tvorby uznáte, že je škoda, že sa tak nestalo. Ďuro Podmanický vedel prečo ich tam chcel mať.

Fettes Brot

Toto HipHopové zoskupenie je prakticky rovnaký prípad, ako vyššie spomínaní Die Fantastischen vier. Čiže další dôkaz, že nemecký hiphop nie je len Bushido a jeho duet s božským Kájom Fur Immer Jung.  

Sportfreunde Stiller

Tak títo chalani sú skoro ako naše Iné Kafe. Akurát, a teraz so mnou bude asi málokto súhlasiť, sú oveľa lepší a aj sympatickejší. Netreba od toho očakávať žiadne zázraky, ale ak máte radi poppunkrock, tak si určite prídete na svoje. Na týchto chalanoch je veľmi sympatické najmä to, že sa neberú nijak vážne. Nečakajte teda žiadne punkerske pózy.

Bonus keď už sme mali tie majstrovstvá sveta vo futbale.

A na záver tu mám ešte jednu špecialitu. Istého času obrovský hit. Myslím, že sa na chvíľu objavil aj v slovenských rádiach. Trestuhodne však zapadol. Mala pripomienka tohto skvelého hitu teda nebude na škodu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
...a kumšt nevyjde nazmar

Chceš vedieť, keď kulturnybarbar pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.