Nahota

Nahota. Jednoduché slovo. Pre niekoho neznáma. Pre iného odvaha. Pre ďalšieho obyčaj. Veľa významov a v každom z nás evokuuje niečo iné.

Nahota dospelých. Nahota detí. Nahota na predaj. Nahota v telke. Nahota v časopisoch. Pri vode. Doma. U susedov. Aký máte na ňu názor? Čo si myslíte? Myslíte, že keď sused chodí doma nahý a sem tam ho zazrieme na jeho terase ako polieva kvety, či ako si dáva drink, že by mal brať ohľad na Vás, na nás, na okolie? Čo si poviete, keď sa povie - nudapláž? Len mi nepovedzte, že ste sa v dnešnej dobe ešte nestretli s niekým vo Vašom okolí, ktorý preferuje nudalpláž, chodenie "naostro", jednoducho menej oblečenia ako je potrebné?

Povedzme si úprimne, čo v nás evokuuje nahota? Ľudia sú konzervatívni, skeptickí, uzavretí...čo spôsobuje nahota v našej hlave? Prečo sa niektorí hanbia dať si minisukňu, plavky a iní vyjdú v absolútnom kľude medzi nás ostatných bez kúsku ostychu a kúsku šatstva?

Mám známeho, ktorý má preukaz na to, že je nudista. Nie je na tom nič zaujímavé, len to, že aj keď má preukaz a ide na nudapláž, musí sa v zahraničí preukázať. Ak ide na tú istú nudapláž v sprievode ženy, preukázať sa nemusí. Musím podotknúť, že je extrovert. Nudizmus začal riešiť nie z dôvodu jeho extrovercie, ale z dôvodu, že keď chodil plávať na naše slovenské jazerá - v šortkách, zaparili sa mu príslušné orgány a potom vlastne celé leto mal problém. Chodil a natieral sa sudokremom /krém na zaparené detské prdelky/ Preto začal praktikovať nudizmus. Doma. Pri vode. V lese. V zahraničí - len s preukazom a na príslušných miestach.

Povedzme si. Nahota je všade okolo nás. Modelky sa fotia nahé. V Paríži vznikla reštaurácie pre obnažených. Existuje fitko, kde sa cvičí na "Adama a Evu". Prečo sme teda takí úzkoprsí a robíme z toho celosvetový problém? Je nahota tabu pri konverzácii? Je nahota tabu?

V poslednom čase vidím, že sa začala veľmi riešiť nahota doma. Rodičia versus deti. Ako vidíte nahotu v rodine? Je prirodzené, keď chodia rodičia doma nahí a potom keď im pribudnú potomkovia, mali by sa začať obliekať, alebo je úplne normálne, keď v tom pokračujú a neriešia, či je dieťa pri nich a ako to také dieťa berie?

Osobne sa poznám s rodinkou, ktorá má dve deti a nevidia v tom žiaden problém. Chodili doma nahí, keď deti nemali, chodia na nudapláže po celom svete, vrátane ich mesta,kde žijú - deti berú samozrejme so sebou. Ich názor je: "ak dieťa od počiatku žije v takom prostredí, príde mu skorej zvláštne kúpalisko a ľudia v plavkách. Tým, že mi navštevujeme len prírodné vody, doma chodíme vyzlečení, otužujeme sa, deti to berú ako súčasť ich života a neriešia to...niekedy nás vidia susedia - zvykli si :), niekedy večer keď je tma a u nás sa svieti, príde sused na balkón a pozerá na moju ženu :) - chodíme nahí spať, vstávame nahí, v lete, v zime...do spoločnosti sa obliekame :)"

Čo si o tom myslíte? Ste s predsudkami? Beriete také správanie bez predsudkov?

Ja som napríklad človek hanblivý, donedávna som si nevedela predstaviť, že idem na nudapláž. Ľudia bola som tam. Najprv som sa necítila vo svojej koži, ale zistila som, že plávanie bez plaviek je uvoľňujúce, sem tam sa na Vás prisaje nejaký ten kapor :) :) - nie, žartujem. Samozrejme sú aj pohľady mužov, žien, ale dvíha to sebavedomie :) Ja som hlavne za to, aby boli ľudia prirodzení a nerobili nič nátlakovo, manipuláciou a bez svojho názoru. Ja som vyskúšala, skúsim zas. Ale na nejakej súkromnejšej pláži, nie na nejakej "masovke" :)

Svet je krásny, slniečko svieti a niekedy treba ukázať aj holý zadok :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
8
Poslať správu
Tvoj úsmev neprajníka naserie a priateľa poteší.

Chceš vedieť, keď kajazu pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
26.8.2018 14:43
Kakalaka
17.8.2018 07:46
Víly
9.8.2018 11:31
ŽENY z pohľadu ŽENY