Aj na Slovensku sa môžete cítiť ako v zahraničí, na týchto 10 miestach sa vám to zaručene podarí

Slovensko je plné krásnych a jedinečných miest. Stalo sa vám už niekedy, že ste mali pocit, že ste sa ocitli v zahraničí, no stále ste boli na Slovensku? Na týchto 10 miestach sa vám to stane určite.

Slovenské „pamukkale“

V obci Santovka, ktorá je vzdialená od Levíc len pár kilometrov, sa nachádza termálne kúpalisko, ktorého súčasťou sú aj sedavé travertínové bazéniky v štýle tureckých "pamukkale". Ide naozaj o obľúbené miesto, pretože urobiť si ich fotku bez cudzích ľudí bol pre mňa takmer celodenný boj.

Slovenský dažďový prales

V malej obci Haluzice neďaleko Trenčína nájdete aj miesto, ktoré svojou vegetáciou pripomína dažďový prales. Nachádza sa tam totiž rovnomenná tiesňava, ktorá je dlhá asi 1,5 kilometra a okolité svahy a steny siahajú až do výšky 50 metrov. Jej zaujímavosťou je aj to, že sa neustále rozširuje a mení. Viac o tom, čo všetko môžete vidieť v tejto obci si môžete prečítať v tomto článku.

Danubiana v Bratislave

Múzeum moderného umenia Danubiana sa nachádza pri bratislavskej mestskej časti Čunovo a otvorené bolo v roku 2000. Podobná moderná architektúra a podobné galérie sa nachádzajú často aj na brehoch škandinávskych miest obmývaných Baltským morom.

Z Markušoviec rovno do Francúzska

V obci Markušovce na Spiši sa nachádza jedinečný kaštieľ a letohrádok Dardanely z 18. storočia. Práve ten obklopuje krásny francúzsky park s tromi stupňovitými terasami.

Slovenské more

Zemplínsku šíravu, umelo vytvorenú plochu zo 60-tych rokov minulého storočia, nazývajú aj slovenským morom. Vďaka jej rozlohe, kde miestami nevidieť na druhý koniec, úsekom s piesočnatou plážou, či polostrovčekom a prírode pripomína viacerým ľuďom Chorvátsko.

Nádvorie Európy v Komárne

Komárno je známe aj vďaka jedinečnému námestiu, Nádvoriu Európy. Ide o európsky architektonický unikát, nájdete tam budovy reprezentujúce architektúru a stavebné slohy viac ako 40 európskych krajín ako napríklad Wales, Taliansko či Španielsko. Viac o tomto nádvorí si môžete prečítať v tomto článku.

Dnes som bol štúrovať v Komárne a námestie, ktoré tam majú je jednoducho mega. Volá sa Nádvorie Európy a keď máš chuť prejsť sa za jeden deň po 40 krajinách Európy, tak je to to správne miesto, lebo tam nájdeš budovy, ktoré sú typické pre jednotlivé krajiny.👣😜💙 Pre viac fotiek môžeš mrknúť aj moje stories.😉 👣 👣 #blog #cestovatelskyblog #niejeturabezstura #sturovanie #slovakblogger #travelblogger #blogerroka #dnescestujem #travel #slovensko #slovakia #visitslovakia #turista #cestovanie #cestovatel #turistika #milujemcestovanie #pamiatky #cestujem #svk #takeslovenske #praveslovenske #goodideaslovakia #slovakiaday #skcztravel #cestujemeposlovensku #fabslovakia #slovenskojekrasne #komarno #nadvorieeuropy

A post shared by Radoslav Hoppej (@nie_je_tura_bez_stura) on

Slovenská Sahara

Na Záhorí zas môžete nájsť Šranecké piesky, ktoré sú často označované ako Slovenská Sahara. Ide o chránený areál v správe štátnej ochrany prírody Záhorie. Keď máte chuť poprechádzať sa bosí po piesku, tak toto miesto je na to ako stvorené.

Bojnický zámok

Bojnický zámok patrí k tým najkrajším pamiatkam na Slovensku a svojou „francúzskou“ architektúrou sa len veľmi málo podobá ostatným stredovekým stavbám u nás. Kým väčšina hradov a zámkov Slovenska slúžila na obranu, Bojnický zámok sa skôr podobá na honosné zámky Francúzska, Talianska či Nemecka. A keď som bol štúrovať práve v Bojniciach, tak som mal miestami pocit aj, že som v Disneylande.

Hammam – kúpele islamského sveta

Kúsok islamského kúpeľného sveta zas môžete zažiť v Trenčianskych Tepliciach. Nájdete tam totiž typické kúpele Hammam. Vedeli ste o tom?

Chmarošský viadukt pri Telgárte

Jeden z najkrajších a najfotografovanejších viaduktov na Slovensku je často spájaný s filmami o kúzelníkovi Harrym Potterovi, pretože vraj veľa ľuďom pripomína jeden z mostov vo filmoch, známy Glenfinnan Viaduct v Škótsku. Ja sa musím priznať, že až tak potterovské mi to neprišlo, a to som potterovec jak sa patrí, ale každopádne je to pekné miesto.

Do komentu mi môžete napísať, ak ešte viete o nejakom takomto mieste u nás.

„Po troch rokoch v zahraničí som dal výpoveď v práci a vrátil som sa späť na Slovensko. Založil som si cestovateľský blog Nie je túra bez Štúra a stal sa zo mňa turista vo vlastnej krajine. Snažím sa ukázať, že aj Slovensko má čo ponúknuť a výlet či dovolenka nemusia byť vždy len o pláži a mori.“

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
7
Poslať správu
Po troch rokoch v zahraničí som sa vrátil späť na Slovensko a stal sa zo mňa turista vo vlastnej krajine.

Chceš vedieť, keď Nie je túra bez Štúra pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.