13.8.2018 10:29

Emma Drobná - TRI(y)

Megaznáme hity víťazky speváckej súťaže Emmy Drobnej "Smile" a "Words" dopĺňa do tretice pieseň s jednoslovným názvom "Try".

Rodáčke z Nového Mesta nad Váhom od víťazstva v Superstar ide karta. Po niekoľkých úspešných singloch sa odhodlala aj k vydaniu albumu. Keď sme spomínali jednoslovné názvy piesní, na debutovom albume You Should Know je ich dovedna osem :)

Pieseň Try Emma špeciálne nahrala pre film Dôverný nepriateľ.

Sisa:

Hlas Emmy Drobnej je pre moje ucho veľmi, veľmi príjemný. Mohla by pracovať niekde v rádiu a prihovárať sa nám každé dopoludnie. Asi by ma to celkom pozitívne naladilo, keby som prišla do kancelárie a okrem Juraja by sa mi prihovoril aj hlas Emmy. Ale iba do momentu, kedy by nezačala rozprávať o svojich presvedčeniach o plochom zemskom povrchu :-P Ej ej, Emma, tu sa asi my dve nedohodneme. Čiže kombinácia hlasu Emmy Drobnej s humorom a názormi iného spíkera, to by bolo pre mňa to pravé orechové. Nateraz si teda vystačím s jej piesňami.

Emme som silno držala prsty a tuším som jej aj poslala nejakú tú esemesku, aby Superstar vyhrala. Vtedy mi paušál platila ešte mama s ocom, takže som ochotne míňala na takéto srandičky. :D Dnes by som jej poslala sms zrejme tiež, ale asi len jednu za celú súťaž, lebo zasa odtiaľ potiaľ, už som veľká, už si faktúry platím sama a nie je to sranda!

Mám rada, keď slovenskí autori spievajú pesničky v našom ľubozvučnom jazyku, však nech rozumejú aj tí, ktorí neovládajú angličtinu. Ale pri Emme mi vôbec nevadí, keď to dáva po anglicky. Napríklad pri IMT Smile by mi angličtina asi prekážala, lebo Ivan je taký slovenský urastený junák....ale pri Emme nie. Ona môže, jej to pristane, aj keď je taká slovenská švárna dievčina. Emma môže s tým jej hlasom všetko. Aj keby spievala Maličká som húsky pasiem, bolo by mi to jedno, lebo ja sa vždy sústredím len na to, aký má príjemný zamatový hlas a všetko ostatné mi je fuk.

Pesnička Try je piesňou k novému filmu Dôverný nepriateľ, ale to už asi všetci viete, ak aspoň trošku sledujete, čo sa jede v tomto našom štátiku. V kinách ešte nie je, pokiaľ dobre pamätám, čo som nedávno čítala na nete, ale ako v klipe k piesni vidím krátke zostrihy, asi do kina pôjdem. Veď už len pre Gabrielu Marcinkovú! Lebo je to fakt krásna žena a aj dobrá herečka. Nie, nie som opačne orientovaná. Ale to neznamená, že nemôžem o žene povedať, že je krásna, všakže.

No a aby som sa vyjadrila aj k samotnej piesni, dobrá je! Asi jedna z najlepších od Emmy. Veľmi skoro sa mi dostala pod kožu a uložila sa mi kdesi v hlave. Melódia je z tých, ktoré som si pohmkávala už po prvom vypočutí piesne, ktorú som náhodou zachytila v rádiu, že nová od Emmy, hovorili. Taká „ženská“ pieseň, vhodná na vypočutie keď máš zlomené srdce, aj keď si doma lakuješ nechty a aj keď nemôžeš zaspať, keď ten tvoj vyvolený vedľa teba neleží. :-)

Teším sa na film, pevne verím, že nepôjdem z kina sklamaná. Aj keď pochybujem, spokojná budem už len kvôli Marcinkovej! ;-)

Juraj:

Emma Drobná má pre mňa svoje čaro, odkedy som ju videl v speváckej súťaži. Svoj pôvab a originalitu si ponechala a myslím si, že práve preto sa jej darí. Originálne a zaujímavé songy, hoci v angličtine, naša hudobná scéna potrebovala ako soľ. Ak by som mal úplne jednoducho popísať jej tvorbu, boli by to asi dve slová: jednoduchosť a inakosť.

Dnes sa sústredíme na pieseň Try. Keď sa pozastavím hneď pri prvej slohe, musím poznamenať, že to jednoznačne musel napísať niekto, kto ešte nie je v dlhšom vzťahu, iba v akomsi zaľúbení alebo na jeho počiatku. Zaujíma vás, že prečo?

Emma spieva, že ako má spať, keď ON nie je po jej boku, že to nezvládne keď ON je tak ďaleko, či sa smiať alebo plakať... a rôzne iné veci...

Starí manželia by sa z niečoho takého minimálne pousmiali... A nielen starí manželia, ale aj parteri, ktorí sú dlho spolu. Aj keď sa majú radi, nie je veľa príležitostí, že ten druhý je odcestovaný alebo niekde preč. Vtedy je čas na veci, ktoré sa bežne nerobia.

Ženy obvolajú kamošky a ide sa na víno, diskotéku, kávu, manikúru, pedikúru či wellness. Veď "Starý" nie je doma! A to si treba vychutnať plnými dúškami. Môžu si dať na tvár masku, kľudne aj uhorkovú a nik sa im nebe smiať ani konzumovať zelené plátky z očí.

Muži nijako nezaostávajú. Samozrejmosťou je pivo s kamošmi. Môžu chodiť po byte len v slipoch, sedieť celý večer pred telkou s vyloženými nohami a nezdravým jedlom. Nemusia sa každý deň sprchovať a nik ich nebude buzerovať za hlasné prdy a grgy. Veď predsa kto grgá a prdí, zdravie si tvrdí.

Preto je to pre mňa, chlapa v dlhoročnom vzťahu, také milé a úsmevné :)

A čo druhá sloha piesne? S tou úplne súhlasím. Ženy s nami mužmi rady hrajú rôzne hry. Raz sú také, potom onaké. Najprv veľmi nedobytné a potom sa čudujú, že chlapi strácajú záujem. Následne sa zas snažia urobiť prvé nejaký ten krok, lenže je to už niekedy až trošku otravné či trápne. Následne sa nafučia, potom je potrebné sa uzmieriť. A tak ďalej a tak ďalej. S ženami skrátka nie je nuda.

Aby by som to všetko uviedol na pravú mieru, pesnička od Emmy "Try" sa mi páči, rovnako ako mám rád ženy, lebo bez nich by bol život nudný. A samozrejme mám veľmi rád aj svoju manželku! Takže Emma, len tak ďalej ;)

FOTO: zdroj Pixabay

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Sme dvaja kolegovia, dajme tomu, že sa voláme Sisa a Juraj a každý deň si popri práci počúvame rádio. Rozhodli sme sa preto zamyslieť nad textom našich evergreenov, ktoré hrávajú stále dokola... Vždy si radi vypočujeme aj váš názor :)

Chceš vedieť, keď sisa.juraj pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.