Mysli dobre!

Svoje nezdary, nešťastie, neúspechy väčšinou hádžeme na svoje okolie, ale chyba je inde.

V nás.

Myslíme zle, negatívne, ničíme svoje ciele ešte skôr než si nejaké vôbec stanovíme. Sme už tak zvyknutí na neúspech, že nepredpokladáme, že by niečo mohlo dopadnúť dobre. Sami si spôsobujeme nešťastie.

Áno, dejú sa nám veci, ktoré niekedy neovplyvníme, ale to neznamená, že neovplyvníme nič. To, že sa nám niečo nepodarí, alebo nás postihne nešťastie neznamená, že náš život už bude len o nešťastí. No naša myseľ sa tak bohužiaľ nastaví a my sme v háji. A nepomôžem nám v tom ani 30 psychológov či nebodaj psychiatrov. Pomôcť si môžeme len my sami a to tým, že zmeníme svoje zmýšľanie a prepneme na pozitívne vibrácie.

Koľkokrát sa stalo, že sa nám naskytla nejaká príležitosť, no my sme ju už dopredu odsúdili k zániku? A koho je to celé chyba? Len naša či sa nám to páči alebo nie.

Musíme myslieť pozitívne, nesmieme sa báť, nesmieme sa hneď vzdávať. Poznáte ten pocit, akoby ste mali v krku guču? Verte mi, neraz ho mám aj ja a môžem si zaň sama, ale zaťala som sa a učím sa s ním bojovať, tak to skúste aj vy.

Vždy, keď vás prepadne negatívna myšlienka či strach, 3x sa nadýchnite, zatvorte oči a myslite na niečo pekné. Povedzte si, že to dokážete a ak to nakoniec nevyjde, aspoň ste to skúsili, ale môžete si povedať, že to skrátka nevyšlo z nejakých iných príčin a nie kvôli tomu, že ste zle premýšľali.

A ak to vyjde, tak sa radujte a buďte šťastní. Plačeme nad tým, čo nemáme a neďakujeme za to, čo máme.

Je na čase to zmeniť :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Introvertný extrovert, extrovertný introvert.

Chceš vedieť, keď barbarita_emilia pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
10.9.2023 21:20
Problémy spoločnosti
27.12.2022 20:08
Nestrať samého seba
24.10.2022 20:22
Nepýtajme sa