Eurotrip- leto strávené na cestách 1. časť

Prežiť leto len a len cestovaním? Prečo nie! Takýto cieľ nie je vôbec nereálny a dá sa jednoducho splniť...

...Spolu s priateľom sa nám to podarilo počas tohto leta, kedy sme strávili 2 mesiace putovaním krížom krážom po Európe.

S priateľom nás okrem mnohých vlastností a záujmov spája láska k cestovaniu. Máme za sebou niekoľko letných dovoleniek, ktoré sme však vždy strávili spoločne s našimi kamarátmi. Aj napriek tomu, že všetky tieto tripy boli perfektné, lákala nás predstava letného dobrodružstva len vo dvojici. A tak po ročnom plánovaní, šetrení a nekonečnom odrátavaní zostávajúcich dní nadišla konečne očakávaná chvíľa. Hneď po mojich obhajobách bakalárskej práce sme si pobalili ruksaky a vybrali sa prežiť leto cestovaním naprieč Európou.

Náš oficiálny začiatok cestovania- kde inde ako v slovenských vlakoch.

Toto malé dobrodružstvo trvalo 57 dní, počas ktorých sme navštívili 11 krajín (Rakúsko, Česko, Nemecko, Švajčiarsko, Lichtenštajnsko, Francúzsko, Monako, Taliansko, Vatikán, San Maríno, Slovinsko)a prešli okolo 8 100 km (približne 600 km pešo).

Naše cestovanie môžem označiť za low-costové, pretože krajiny, ktoré sme počas neho navštívili, sú oproti Slovensku výrazne drahšie. Preto od tohto blogu nečakajte žiadne typy na hotely alebo reštaurácie s nezabudnuteľným gastronomickým zážitkom, lebo to sa v našom prípade konalo len výnimočne.

V prípade nepriaznivého počasia sa dá ľahko navariť aj vo vnútri stanu.
"Luxusný" obed na pumpe v Nemecku.

Väčšinu nocí sme strávili v spacákoch a stane, nechodili sme sa najesť do podnikov ale radšej si varili sami a čo sa týka cestovania, premiestňovali sme sa hlavne stopovaním (dokopy sme prešli 125 stopmi) a chôdzou (verejnú dopravu sme sa snažili využívať čo najmenej). Náš finančný budget bol magických 2220€, ktorý sa nám podarilo dodržať a dokonca sme si pár euríčok priniesli aj domov.

Stopovanie naše milované.
Magické rána.
Stovky prekrásnych miest, ktoré sa nám podarilo vidieť.

Počas nasledujúcich blogov by som Vám chcela priblížiť toto letné dobrodružstvo, jednotlivé navštívené krajiny a ich zaujímavé miesta, ktoré sa jednoducho oplatí vidieť. Taktiež by som sa chcela podeliť s rôznymi radami a typmi, ktoré sme sa naučili a ktoré by pre Vás mohli byť počas cestovania prínosné. A tak tak dúfam, že sa Vám môj blog bude páčiť a nájdete v ňom vždy niečo zaujímavé.

S pozdravom Miška

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
8
Poslať správu
Mladá študentka z Oravy, ktorá miluje cestovanie, prírodu a pečenie všelijakých maškŕt od výmyslu sveta :)

Chceš vedieť, keď Michaela.Kuris pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.