12.1.2020 13:42

Instagram bude požadovať zadať dátum narodenia od nových užívateľov

Instagram bude požadovať zadať dátum narodenia od nových užívateľov

Na našom blogu návštevníkov pravidelne zásobujeme novým obsahom a novinkami , ktoré sa točia okolo Instagramu. Jedno z posledných noviniek na jednej z najrýchlejšie rastúcej sociálnej sieti je aj požiadavka uviesť dátum svojho narodenia.

Populárna sociálne sieť pre zdieľanie fotografií požiada nových používateľov o dátum narodenia pri vytvorení účtu. Predtým sa od používateľov Instagramu vyžadovalo, aby pri registrácii potvrdili, že majú 13 alebo viac rokov, ale nemuseli uviesť presný dátum narodenia.

Rovnako ako v prípade iných služieb online je možné, že používatelia však môžu klamať o svojom veku.

"Vyžiadanie týchto informácií pomôže zabrániť tomu, aby sa k Instagramu dostali neplnoleté osoby, pomôže nám zaistiť bezpečnosť mladých ľudí a celkovo umožní viac zážitkov vhodných pre daný vek" informoval Instagram na blogu.

Služba zdieľania fotografií bola niekoľko krát kritizovaná za nekontrolovanie veku detí, čo potenciálne predstavuje riziko vystavenia mladších používateľov nevhodnému obsahu a tiež umožňuje spoločnosti Instagram zhromažďovať údaje o deťoch mladších ako 13 rokov.

Zákon o ochrane osobných údajov online online (COPPA) obmedzuje spôsob, akým môže spoločnosť zhromažďovať údaje o kohokoľvek mladšom ako 13 rokov. COPPA bola schválená v roku 1998, ale v roku 2012 bola rozšírená o ďalšie typy spoločností a nové technológie, ako sú mobilné zariadenia a cielené reklamy.

Instagram teraz očakáva, že v dôsledku zmeny bude presnejšie zacielenie reklamy. To by mohlo byť obzvlášť dôležité pre kategórie výrobkov obmedzené na určité vekové kategórie, ako je alkohol a hazardné hry.

Ak ste prepojili svoj účet Facebook so svojím účtom Instagram, pridávate dátum narodenia, ktorý je uvedený vo vašom profile Facebook. Toto nie sú verejné informácie a budete ich vidieť iba pri prezeraní informácií o svojom vlastnom účte na Instagrame. Úpravou dátumu narodenia na Facebooku sa zmení aj dátum na Instagrame. Ak nemáte účet Facebook alebo ak ste svoje účty nepripojili, môžete svoje narodeniny pridať alebo upraviť priamo na Instagrame.

Instagram informoval na tlačovej udalosti, že nebude overovať dátumy narodenia, pretože myslí si, že ľudia budú k svojim narodeninám pristupovať čestne. Nakoniec sa môže spoľahnúť na umelú inteligenciu, ktorá pomôže určiť narodeniny používateľov. Zamestnanci Instagramu pomocou umelej inteligencie a vyvinutého algoritmu Instagramu spolu so strojovým učením už môžu zhruba odhadnúť vek používateľov prejdením príspevkov, ktoré napríklad citujú slová „všetko najlepšie k narodeninám“.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
📌Komplexné služby v oblasti budovania značky, obsahu , mediálnej a marketingovej komunikácie na Instagrame. 📌Získajte vlnu nových, skutočných followerov, ktorí vám váš Instagramový účet pomôžu nakopnúť.

Chceš vedieť, keď evolum pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.