Zápisník DIY

Jeden jediný kúsok na svete, ten originálny a Váš... vyrobte si aj vy zápisník na mieru.

Nenašla som , nekúpila som, nezohnala som, nevyrábajú ....

Asi takto by som opísala to, čo som dlho zháňala. Áno, väčšina z nás ich používa - zápisník, diár, notes...

Pre mňa to doteraz bola nočná mora, a to nie preto, že by som si nevedela ( nechcela ) plánovať a nezabúdať :-) Povedzme, že som náročný zákazník... Môj diár je pre mňa niečo ako druhé ja. Potrebujem tam napísať, nakresliť, nalepiť, nastrihať, ale zároveň potrebujem aj čo to poznačiť, vedieť kto má kedy narodeniny či meniny, kedy ma čaká školenie alebo porada a podobné rutinné veci. Skrátka a dobre musí to byť plne funkčná záležitosť ( multifunkčná) . Samozrejmosťou je vzhľad. Nechcela som nič tuctové, nič umelé, nič čo majú všetci... A tak mi ostala, len jedna možnosť.

Ako sa vraví : ,, Keď neide hora k Mohamedovi, ide Mohamed k hore."

Takže, keď som dostala týždeň dovolenky ( za čo ďakujem mojej šéfovej ) povedala som si, že budem oddychovať a konečne vypnem od práce. Budem robiť to, čo ma baví. Ležať na gauči - celý deň - pozerať filmy, jesť gumené medvedíky, rybičky , pelendreky, čokoládu ...

Aj som to urobila. Jeden deň som vydržala bojovať sama so sebou , aj to len preto, že ma hneď prvý deň skolila nádcha, ale !!! DALA SOM TO !

No na druhý deň moja pevná vôľa skončila v troskách... keďže som sa nemohla dívať na bordel, ktorý sa okolo mňa nazbieral, rozhodla som sa upratať to. A jasné, že niekde vo mne sa ozvalo tichým hláskom... Keď sa z gauča postavíš raz už si naň neľahneš cica .... Nevadí. Aj tak som to riskla a potom, čo som naozaj zľahka a veľmi decentne zhrabala bordel a upratala, ozvala sa vo mne nuda.

Čo som vlastne čakala?? V normálnom živote nedokážem nič nerobiť asi tak 10 minút.

Takže v nádeji, že ma kopne múza som vyšla na poschodie nášho domu a zašila som sa do ,,trucovne" ( mám tam pár dobrých vecí :-), je to taká bordel miestnosť- zatiaľ ) . A áno, ona ma naozaj kopla. Presnejšie povedané, prišla ku mne potľapkala ma po pleci a povedala... Máš týždeň dovolenky preboha...Už konečne začni plánovať!

Presne. Rýchlo som pozdvíhala všetko, čo som považovala za potrebné - kancelárske papiere, dierkovač, nity, kus starého kartónu, vodovky, štetce, stužky, fixky, pastelky a takto naložená som sa presunula do kuchyne. Tu sa mi vždy pracuje najlepšie. Ani neviem prečo, asi je tu nejaká dobrá energia. Stavím sa s Vami, že keby som do domu pustila mačku, ľahne si presne na stred pracovného pultu :-)

Ok. Mám všetko, čo potrebujem - možno aj trošííííííčka viac, ale to sa vyselektuje počas tvorenia - môžem začať! Sama som bola prekvapená, ako ľahko to zo mňa išlo. Pár inšpirácií na nete - najradšej používam app-ku : Pinterest ( dokázala by som pri jej prehliadaní zomrieť od hladu a smädu ) a diár, či notes volajte ho vlastne ako chcete ... bol na svete.A to netrvalo ani tri hodky !

Bomba, dokonca som našla kompromis medzi užitočnosťou diára a mojimi potrebami , ktoré sa z diárovej normality mierne vychyľujú. Stránky som nechala čisté a budem ich upravovať - ako sa povie za jazdy. Radosťou som celá bez seba. Myslím, že s ním budem aj spať pár dní (ako môj brat keď dostal svoje prvé kopačky na futbal ). A pre inšpiráciu nižšie pár ešte horúcich fotiek.

Môžete sa určite tešiť na pokračovanie... ale až keď ho mierne naplním .

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Cruela De Wille pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.