18.11.2018 13:05

Bezlepkové pohánkové placky s tekvicou

Do práce, do školy, do auta. Placky si jednoducho môžeš zobrať všade so sebou. Tie moje sú bez lepku a so sezónnou tekvicou.

Čas: 60 minút

Porcie: ccs 12 – 16 ks (záleží od veľkosti placiek)

Čo budeme potrebovať?

400 g nastrúhanej tekvice

2 vajcia

200 g pohánky

1 hrnček bezlepkovej múky (napr.pohánkovej)

100 g sterilizovanej kukurice

Soľ

Podravku Pikant

Maslo

Ako budeme postupovať?

Pohánku sparíme vriacou cca 0.5l vriacej vody, dáme do hrnca a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Pohánku varíme do zmäknutia (voda sa počas varenia vyparí). Medzi tým tekvicu zbavíme šupky a nastrúhame na jemno. Keď je pohánka hotová, všetky ingrediencie zmiešame dokopy.

Plech vystelieme papierom na pečenie, a potom naň lyžicou tvarujeme malé placky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov (pri teplovzdušnej pečieme na 165 stupňov) po dobu cca 30 – 35 minút. 10 minút pred koncom plech vyberieme a placky potrieme jemným plátkom masla, opäť dáme do rúry.

Hotové placky môžeme servírovať s ľahkým šalátom.

Prajem ti dobrú chuť!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Alžbeta. Celiatička, vegetariánka, bežkyňa, redaktorka a študentka masmediálnej komunikácie píšuca články o jedle, kráse, móde a vzťahoch. Po žensky a pre ženské.

Chceš vedieť, keď ženuškáreň pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.