27.10.2017 00:24

Milan fashion week - spring/summer 2018

Milan Fashion Week - sen každého milovníka módy očami fashion blogerky Mya Mirell

Miláno - domov svetovo najmilovanejších a najobľúbenejších týždňov módy, kde sa dvakrát do roka, vo februári a v septembri, koná módne divadlo najprestížnejších módnych dizajnérov.

Po New Yorku a Londýne sa v čase od 20. do 25. septembra 2017 konal preslávený týždeň módy v Miláne. Predovšetkým talianske luxusné značky ako Gucci, Armani, Roberto Cavalli, Dolce and Gabbana, Jil Sander, Versace, Fendi, Bottega Venetta, a mnoho ďalších, sú trendsettermi v mystickej mágii módy. Sú to presne oni, ktorí diktujú zákony módy, tí, na ktorých sa upínajú na prehliadkach oči kritikov, blogerov, novinárov, ktorí sa snažia tieto trendy postrehnúť. Zvučné mená, ktorých názory v tomto módnom biznise zavážia a sú očakávané s napätím sú predovšetkým Anna Wintour – šéfredaktorka Vogue USA so svojím povestným prísnym nemenným výrazom tváre, tzv. „ľadová kráľovná“ a roky nezmeneným účesom, či tradičnými veľkými čiernymi okuliarmi (jej look si rozhodne nemôžete spliesť, stvárnila ju vo filme Devil wears Prada ako Miranda Priestly slávna herečka Meryl Streep ), rôzni módni kritici ako Vanessa Friedman z New York Times, ďalej módna ikona, influencer, ktorá dostáva vždy prvé rady na prehliadkových mólach Talianka Anna Dello Russo, šarmantný Simone Marchetti (s ktorým som si tektokrát urobila fotku) - fashion editor talianskych novín La Repubblica a niektorí ďalší. (fotografie celebrít budem publikovať na blogu myamirell.eu , na instagrame mya_mirell a na facebook stránke Mya Mirell Fashionista)

Dostať sa na Milánsky týždeň módy je snom každého módneho experta, fashionistu a milovníkov módy. A preto som si toto módne podujatie rozhodne nemohla nechať ujsť opäť ani ja.

Tento týždeň módy hostil dokopy 63 módnych prehliadok, 96 prezentácií a uskutočnilo sa 20 podujatí a večierkov. Top piatimi módnymi prehliadkami septembrového Milano Fashion Week boli značky: Gucci, Versace, Fendi, Moschino, Prada.

STREETSTYLE

Bloggeri, fashion editori, influenceri, modelky, vyrážajú v tieto dni do ulíc Milána v outfitoch, ktoré vytvárajú v meste prekrásne módne divadlo. Táto záplava lookov a farieb tradične zaujíma najmä fotografov, ktorí sa zameriavajú predovšetkým na celebrity prichádzajúce na show.

Po prehliadke značky Sportmax, som opäť odfotila tak ako aj vo februári známu osobnosť Leona Rajimenez, preslávenú pre svoje úžasné outfity

VSTUPENKA NA MILÁNSKY TÝŽDEŇ MÓDY

Na to, aby ste sa mohli zúčastniť prestížnych prehliadok zvučných módnych domov, potrebujete dostať pozvánku. Na prehliadky sú väčšinou pozývané osobnosti z oblasti módy, modelingu a módneho priemyslu, svetové celebrity a známe osobnosti, potom akreditovaní blogeri, novinári, či fotografi. Pre bežného človeka je preto veľmi ťažké dostať sa na jednotlivé prehliadky v Miláne, najmä počas konania sa tých najprestížnejších módnych týždňov v septembri a februári.

MÓDNI NÁVRHÁRI, NASTOLENIE TRENDOV – POSOBIVÉ MOMENTY

Na tomto týždni módy predstavili módni návrhári svoje kolekcie pre Jar/Leto 2018, predpovedali trendy a nebola núdza ani o módne výstrelky. Jednotlivým návrhárom z tohto Milan Fashion Week sa budem venovať podrobne v článkoch neskôr aj na blogu myamirell.eu. Tu je menšia ukážka takpovediac všehochuti.

MOSCHINO

Týždne módy sú známe predovšetkým tým, že návrhári upúšťajú uzdu svojej fantázii a častokrát zachádzajú až do šialeností. Toto sa bravúrne opäť podarilo módnemu domu MOSCHINO. Tentokrát svoje modelky odel do "prírody" a krikľavých farieb, do akýchsi kríkov, obláčikov z lupeňov, kvetov a motýľov.

source: basemodels_uk_MOSCHINO_september 21th 2017_modelka Kaia Gerber_dcera CINDY CRAWFORD

Na prehliadke značky MOSCHINO 21. september 2017 predvádzala aj mladá 16ročná modelka Kaia Gerber, dcéra slávnej topmodelky z 90. rokov Cindy Crawford. (ostatné fotografie budem publikovať na facebook stránke blogu Mya Mirell Fashionista a na blogu myamirell.eu)

GUCCI

Módna značka Gucci rada šokuje. Ani táto kolekcia neostala svojej predošlej kolekcii pre jeseň/zimu 2017, kde výsledkom bol tzv. „šik podivín“, nič dlžná. Jeho typickým predstaviteľom sa stal herec Jared Leto, ktorý sa stal tvárou značky Gucci a zahviezdil vo februári na afterparty v typickom Gucci looku. (pozri blog myamirel.eu - článok Gucci) Módny návrhár Alessandro Michele - Gucci - vždy prinesie eklektickú krásu do každej svojej prehliadky a kolekcia jar/leto 2018 nebola výnimkou. Vytvoril psychedelickú parádu pod blikotajúcimi svetlami použitím motívu zajaca Buggs Bunny, snehulienky na flitrovanom pánskom pulóvri, z flitrov Eltona Johna a objavili sa aj motívy východných vplyvov. Prehliadka tejto kolekcie plná tranzu bola ponorená do tmy a halucinogénnej hudby. Flitrované šaty, podkolienky, pančuchy, krátke nohavice a oversize saká, logá, perlové náhrdelníky boli nakombinované do štýlu s príznačným Gucci rukopisom.

GUCCI módna prehliadka plná tranzu v tme a blikotajúcej hudbe_20. september 2017_source: msn.com

Skutočne, ako hovorí návrhár Alessandro Michel, je dôležité oslobodiť sa od ilúzie nového za každú cenu? Podľa jeho slov sa snažil vytvoriť módu, ktorá je blízka súčasnej populácii, akou bola dámska vyšívaná tepláková súprava s ozdobnými kryštálovými kamienkami, logom a nárhdelníkom inšpirovaná vintage 80. rokmi.

GUCCI _ 20. september 2017_source: msn.com

Zlučovanie vintage, súčasnosť a glamour štýlu bolo oslnivou udalosťou.

Módnu show navštívili hviezdy ako tradične Salma Hayek v Gucci outfite, či herečka Dakota Johnson a mnohé iné talianske či svetové celebrity. Streetstyle footografie z ulíc pred prehliadkou značky Gucci budú publikované na facebook stránke Mya Mirell Fashionista.

DOLCE and GABBANA

Prehliadka módneho domu Dolce and Gabbana, ktorá nebola uvedená na oficiálnom harmonograme konania sa módnych show sa konala v Bar Martini. Štýl kolekcie pre jar/leto 2018 ostal nezmenený – prevládali čipky, výšivky a šperky. Celej prehliadke ako aj jednotlivým ďalším návhrárom sa budem venovať neskôr na blogu myamirell.eu. Tu je fotografia streetstyle situácie pred prehliadkou a na nej môj priateľ taliansky fotograf Paolo Lasilli zachytávajúci modelky.

pred prehliadkou značky DOLCE and GABBANA - streetstyle, prebiehalo fotenie modeliek, fotograf Paolo

Dolce & Gabbana módna prehliadka Jar/Leto 2018_24 sept 2017_source: AP Photo Antonio Calanni

Módne výstrelky, šialenosti, expresivita, hýrenie farbami, vzormi a zdobením - to bol typický Dolce and Gabbana štýl pre jar/leto 2018.

V meste pri katedrále Duomo Miláno v slávnom nákupnom centre La Rinascente sú aranžované takéto krásne výklady slávnej značky Dolce and Gabbana.

Ostatným návrhárom a udalostiam z Milan Fashion Week sa budem venovať v článkoch neskôr - čítaj články na pokračovanie o celebritách na Milan Fashion Week, streetstyle oufitoch, najzaujímavejších udalostiach. (sleduj blog myamirell.eu - nájdeš tam aj februárový Milan Fashion Week podrobne spracovaný podľa jednotlivých návrhároch a facebook stránku Mya Mirell Fashionista - fotky a videá)

Ing.arch. Miroslava Vaňharová - Mya Mirell www.myamirell.eu https://www.facebook.com/mirellfashionista/ instagram: mya_mirell

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Vitajte na fashion blogu Mya Mirell zameranom na všetky aspekty Módy, Krásy, Životného Štýlu a môjho osobného náhľadu na módu. Prinášam pohľad predovšetkým zo sveta módy v Miláne, módne reporty z Milan Fashion Weeku.

Chceš vedieť, keď mvanharova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.