Fuerteventura cez skúškové?

Pred skúškovým robíme všetko, len sa neučíme. Tak prečo necestovať?

Z Viedne sme leteli 5 hodín a po príchode na hotel sme si uvedomili, že sme vystlihli najlepší termín na dovolenku na tomto ostrove. Začiatok mája, prázdne pláže, na slnku pokojne aj 28 stupňov. Požičali sme si auto a začali dovolenkovať...

Ubytovali sme sa na juhu ostrova v Morro Jable v apartáne s kuchynkou, kde sme si aj poctivo varili. Jedlo v reštauráciách sme si dopriali tiež, ich kuchyňa je veľmi chutná a ceny porovnateľné so slovenskými (bratislavskými).

Ostrov sme začali objavovať priľahlými plážami - Costa Calma Beach, Cofete Beach, ktoré boli len pre nás a pre pár windsurfistov. Kto má rád surfovanie, príde si tu na svoje.. sú tu veľké vlny a dosť silný vietor, čo je v lete obrovskou výhodou.

Plány na deň sme si robili ráno v posteli po zobudení pri aktuálnej nálade... takže zväčša sme si naplánovali veľa a vracali sme sa neskoro večer, unavení, ale plní zážitkov.

Takto sme sa tešili z prekrásnej a úplne prázdnej pláže s pár loďkami a čajkami okolo nás.

Na Fuerte si dajte aspoň týždeň, je tam čo pozerať.

Je to najväčší obývaný ostrov z Kanárskych ostrovov, leží v Atlantickom oceáne, približne 100 kilometrov od afrického pobrežia.

Na väčšine pláží si ľudia stavajú malé steny z kameňov, ktoré chránia pred vetrom keď ležíte a slníte sa.. Najsôr sme nechápali ale zistili sme, že inak sa nedá. Proste by nás odfúklo.

Veľa pláží a krásnych miest sme objavili úplnou náhodou. Tak ako napríklad túto, pre mňa najkrajšiu.

Určite si treba zájsť pozrieť Oasis Park. Je to taká zoo/safari/rezervácia. Dá sa spraviť výlet na ťavách po púšti, ale my sme si púšť pozreli aj bez toho, a bolo to neuveriteľne krásne. Proste sa len tak veziete a polka cesty je zaviata pieskom z púšte a druhá polovička pokropená kvapkami z oceánu.

Veľká krása. Obrovské útesy, nekonečný oceán, horské cesty, historické mestečká, piesočné pláže, výborné jedlo a ... musíš proste ísť a vyskúšať si tento ostrov na vlastnej koži.

Všetky fotky sú fotené na NIKON.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
15
Poslať správu
Som realista s idealistickými myšlienkami a spokojným životom.

Chceš vedieť, keď Natalia Somodikova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.