Negativizmus, kam sa pozrieš

Zlá energia okolo nás

Každý deň stretávame ľudí, ktorí z nás akoby "cicali" energiu. Sú negatívni, pesimistickí, nenechajú nás poriadne nadýchnuť. Niektorí z nás ich dokážu ignorovať a nepripúšťať si ich skepticizmus , iní si zase ich nálady berú až príliš za svoje. Dôležité je nenechať sa stiahnuť.

Či už sme v škole, v práci, v obchode či na ulici, stretávame každý deň veľký počet ľudí. Niektorí sú príjemní, láskaví a slušní, ďalší sú neutrálni, uzatvorení do seba a nemajú záujem o kontakt s inými ľuďmi a tretia skupina sú ľudia, ktorí na jednej strane ostatných nemajú radi a všetci a všetko im prekáža, ale nemôžu si pomôcť, musia otravovať okolie svojim negatívnym správaním.

Ak takého človeka stretneme raz za čas na pár minút, väčšinou sa nás to nijako nedotknem, dotyčný človek prišiel, otrávil okolie a odišiel. Ale čo ak sa s takýmto človekom stretávame každý jeden deň a trávime s ním pravidelne niekoľko hodín? Ako môžeme zostať proti jeho jedu odolní?

Vieme, že ak sa necháme takýmto človekom rozhodiť a berieme jeho slová vážne, ublíži nám to a pokazí nám to celý deň. To však nesmieme dovoliť. Musíme takejto osobe dať najavo, že nám je jedno, čo si myslí a musí vidieť, že nás jeho slová nerozhádžu. Takýto človek je väčšinou otrávený svojim vlastným životom, prenáša svoje problémy na ostatných, aby sa tiež cítili zle. Nič sa mu nepáči a všetko ofrfle.

Musíme si uvedomiť, že jeho problémy nie sú naše a nesmieme sa kvôli nemu cítiť zle. Tento človek nikdy nepochopí, že tým, že bude otravovať okolie, svoje problémy nevyrieši. Bude to robiť stále. Teší ho, že si jeho názory a slová berieme k srdce.

Treba zvoliť opačnú taktiku. Veľký problém vtedy majú práve veľmi empatickí ľudia, ktorí si berú pocity ostatných za svoje. Musíme si uvedomiť, že sa nesmieme trápiť či hnevať kvôli tomu, že niekto iný je nahnevaný na celý svet. Nesmiete dovoliť ukradnúť si našu dobrú náladu.

Takúto osobu najviac nahneváme práve tým, že ukážee úsmev a dobrú náladu. Dajme im najavo, že nás nezlomia.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Introvertný extrovert, extrovertný introvert.

Chceš vedieť, keď barbarita_emilia pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
10.9.2023 21:20
Problémy spoločnosti
27.12.2022 20:08
Nestrať samého seba
24.10.2022 20:22
Nepýtajme sa