Možno sme práve našli najlepšiu taliansku pizzu v Bratislave

Máte radi talianskú pizzu? Možno netreba chodiť ďaleko :)

My sme sa to rozhodli vyskúšať v Reštaurácií Bocca Buona na Hviezdoslavovom námestí, kde sa špecializujú práve na talianskú kuchyňu.

Pri uvedení nového talianského menu do pravidelnej dennej ponuky v reštaurácii Bocca Buona sme nemohli chýbať. Radi by sme sa chceli s vami podeliť o tento nový skvost, ktorý pribudol do Bratislavskej gurmánskej mapy. A možno práve tu sme našli nového adepta na najlepšiu taliansku pizzu v meste. Za novým menu stojí vynikajúci šéfkuchár Martin Záhumenský spolu so šefkuchárom Bocca Buona Danielom Hamrákom.

Ale prečo práve Bocca Buona?

Radi by sme vám priblížili, prečo by ste mali vyskúšať práve pizzu z dielne Bocca Buona. Múka na pizzu pochádza priamo z Talianska kde sa melie klasickým spôsobom. Následne cesto na pizzu zreje 48 hodín a práve vďaka tomúto procesu je veľmi jemné, lahodné a ľahké na žalúdok. Recept na toto cesto je prísne tajný. A na toto cesto pôjde doslova vytuningovaný paradajkový základ z lupaných paradajok, domácimi bylinkami a cesnakom. Olivový olej je dovážaný priamo, ako inak, z Talianska a je to rozhodne cítiť na jeho chuti a sýtosti. V ponuke majú ,ako jeden z mála podnikov, na výber rôzne druhy syrov, ktoré si môžete dať k pizzi. Nemusíte sa teda nechať viesť predpísaným štandardom a to je geniálna vec. Taktiež sú v jedálnom lístku zakomponované aj odporúčania šefkuchára čo si pridať alebo doobjednať a ako perlička máte možnosť si dať pizzu aj s burratou. Ak tu máme milovníkov syrov tak to nie je vôbec nutné ďalej špecifikovať ale radšej prejsť rovno k ochutnávke. Ale ak nie, tak burrata je čerstvý parený syr veľmi podobný mozzarelle ale mäkkší v konzistencii. Ide o tradičnú špecialitu vyrábanú v meste Andria a v ďalších oblastiach regiónu Puglia. Burrata má príjemnú chuť čerstvého mlieka masla a smotany. Za zmienku rozhodne stojí Mozzarella di Bufala, syr pochádzajúci z talianskej Kampánie a vyrába sa z byvolieho mlieka a považuje sa za jednu z najväčších lahôdok talianskej kuchyne.

Na foto pizza margheritta s burattou syrom na vrchnej strane a na spodnej strane funghi spolu s hľúzovkou.

Talianske salámy

Taliani robia aj vynikajúce údené salámy alebo šunky, ktoré taktiež zdobia kuchyňu v Bocca Buona. Coppa je tradičná talianská vysušená saláma, vyrábaná zo surovej krkovičky, zavesenej niekoľko týždňov na háku v pivnici. Ako ďalšie salámy tu nájdete Toscana, Quancialle, Miláno a pre štipľavých je tu saláma Salsiccia alebo Nduja picante salami, ktorá je čiastočne pikantná vysušená bravčová saláma.

Ale dobrá pizza by nebola bez . . .

Tieto ingrediencie zabezpečia naozaj výnimočný kulinársky zážitok. Samozrejme, táto pizza je aj o trochu drahšia ako bežná slovenská. Je potrebné brať do úvahy najmä úsilie, ktoré stoji na ceste za úspechom pri tvorbe kvalitných jedál. Často krát si neuvedomuje, koľko úsilia musí podnik vynaložiť na to, aby zabezpečil kvalitné suroviny každý deň a načas. Ak sa to ale všetko podarí, na stôl dostanete naozaj prvotriedny pokrm, ktorý samozrejme niečo stojí. Kvalitné a originálne suroviny nikdy neboli lacné alebo dostupné a nikdy ich nebolo mnoho, preto si veľmi vážime podniky, ktoré sa snažia robiť svoju robotu dobre a poctivo. Ale na všetko dobré a kvalitné sa predsa oplatí počkať. Práve táto kvalita je ten hlavný rozdiel medzi priemerným a výnimočným podnikom. Pretože na Slovensku je niekedy tažké dostať kvalitu . . .

Ak sa Vám páčil náš článok, budeme radi ak ho podporíte zdieľaním. Ak máte iný názor, alebo by ste nám vedeli odporučiť možno iný podnik, kde to stojí za to, pokojne nám napíšte komentár. Ďakujeme

Určite nás sledujte aj na našom Instagrame @Tasty_Bratislava :)

Reštauráciu Bocca buona nájdete ––> http://bit.ly/2ypLQQI

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
7
Poslať správu
Ak nás ešte nepoznáte sme Tasty Bratislava a nádete nás na Instagrame. Hľadáme podniky, ktoré vám a nám chutia, či už je to jedlo, koláčik, káva, alebo pivo :) Ak nás ešte nepoznáte Sledujte nás na Instagrame. Tasty Bratislava 🔹 skvele tipy na jedlo v BA👌 🔹 Great food in BA📱 🔹 #foodblog #jedlo #tastybratislava #dnesjem 🔹 chut na burger? to je @burgercitty 🍔🤪

Chceš vedieť, keď tasty.bratislava pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.