Máš problém sa dosýta najesť?

Ak už dlhšie hľadáš tip na reštauráciu, kde sa dobre varí a naješ sa dosýta, tak sme pre teba objavili podnik, ktorý presne splní tvoje očakávania!

V prípade, že si fanúšikom obrích XXL porcií jedla, a nedarí sa ti nájsť podnik podľa tvojho gusta, potom pre teba máme dobrú správu J Našli sme reštauráciu ušitú presne pre teba. Tenis reštaurácia sa nachádza kúsok od Zoologickej záhrady v Bratislave, presnejšie oproti MHD zástavke Habánsky mlyn. Možno si už počul o podniku pod hovorovým názvom Kurty. Je to preto, lebo táto reštaurácia sa nachádza v priamej blízkosti tenisových kurtov.

Čo môžem od Tenis reštaurácie očakávať?

Legendy o reštaurácií pri Habanskom mlyne sa tradujú už 18 rokov, kde za základom stoja kvalitné suroviny prevedené do dobrej chute a veľkých porcií. Útulné priestory sú doplnené o vonkajšiu terasu, kde si spolu s priateľmi môžete užiť dokonalé leto v spojení kvalitného jedla a skvelej atmosféry. Vo vnútri môžeš nájsť dobovú piecku a nakoľko sa postupne ochladzuje, môže priniesť aj nevšedný romantický zážitok.

Miesto je vhodné na rodinné oslavy, promócie, firemné akcie, rovnako ako aj trávenie voľného času so svojimi blízkymi či rodinou. Uprostred rušnej cesty na Patrónke môžeš spomaliť a prežiť pokojné a príjemné chvíle v tomto útulnom prostredí.

Ako nám chutilo a stoja porcie skutočne za to?

Dlho sme sa tešili na toto miesto, najmä na kuchyňu o ktorej sme počuli už nie jedenkrát. Aj napriek tomu, že sa jedná o podnik, ktorý v ušiach ľudí ešte nie je veľmi známy, tí ktorí ho navštívili, tu chodia pomaly už pravidelne. My sme toho okoštovali viacero, tak ti to tu trošku viac priblížime.

Dozvedeli sme sa, že tunajší domáci slepačí vývar sa tu varí až 10 hodín! Vývar tak poctivý, že vylieči chorobu alebo aj opicu. Určite nám dáš za pravdu, že výborný vývar je lepší ako paralen či vyprošťovák.

Panenka

200g panenky len tak na tanieri nezoženieš. No tu sa postarali o to, že s panenkou si vychutnáš aj špenátovo mozarellovú plnku spoločne s ich domácim bazalkovým pestom. Naozaj nevšedná kombinácia, ktorá na fotke nielen dobre vyzerá, ale v skutočnosti aj skvele chutí.

Sedliacka placka

Obrovská porcia prevedená do jednej veľkej placky. Čo sa mi najviac páčilo a chutilo, bola kombinácia hovädzieho , bravčového a kuracieho mäsa v spojení s kyslou uhorkou a fazuľou. Takúto kombináciu v sedliackej placke som ešte nejedol a musím uznať, bolo to vynikajúce.

Palacinky

V prípade ak niekomu chýba energia alebo má zlý deň, musí vyskúšať palacinky. Ja osobne musím pochváliť a vrelo vám odporučiť, mascarpone-nugeta je čertovsky nebezpečná kombinácia, skoro až návyková. Rozhodne je to porcia, ktorá nemusí byť len ako dezert ale kľudne aj ako hlavné jedlo :)

Tieto špeciality by si mal určite vyskúšať :

- Černohor bravčový, ktorý je na tanieri veľký ako slonie ucho

- Maďarská panvička s domácimi čipsami a hríbovou omáčkou

- Vyprážaný syr , ktorý má krémovú konzistenciu a dobre sa rozteká a naťahuje

- Vyprážaný karfiol, je “rozhlavičkovaný“ na maličké hlavičky a porcia je vyše pol kila

Ak aj na teba príde chvíľa, keď sa ti nebude chcieť doma variť, alebo budeš potrebovať zabezpečiť občerstvenie na oslavu, tak neváhaj zvoliť tento podnik. V oboch prípadoch ti odpadnú starosti a budú z toho len radosti :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Ak nás ešte nepoznáte sme Tasty Bratislava a nádete nás na Instagrame. Hľadáme podniky, ktoré vám a nám chutia, či už je to jedlo, koláčik, káva, alebo pivo :) Ak nás ešte nepoznáte Sledujte nás na Instagrame. Tasty Bratislava 🔹 skvele tipy na jedlo v BA👌 🔹 Great food in BA📱 🔹 #foodblog #jedlo #tastybratislava #dnesjem 🔹 chut na burger? to je @burgercitty 🍔🤪

Chceš vedieť, keď tasty.bratislava pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.