Keď sa povie pizza, všetci zdravo sa stravujúci ľudia, len krútia hlavou. Pizza patrí vo väčšine medzi fast foodové jedlá. Nájdete ju všade. Od pouličných stánkov s jedlom, ktoré sú otvorené nonstop, cez mraziace boxy rôznych potravín či supermarketov, až po „pravé talianske“ pizzerie v každom meste.
V súčastnoti je na spôsob prípravy jedál či pôvod potravín kladený veľký dôraz. Preto sa talianska reštaurácia LeTorri rozhodla ponúkať prvú pravú kváskovú pizzu v Bratislave.
Zdravým benefitom kváskovej pizze je po taliansky „lievito madre“, čo v preklade znamená kvások. Kvások tvoria kvasnice založené na čisto prírodnej báze. Hovoríme o tzv. „divokých kvasniciach“. Tie sú vyrobené z múky a vody. Kvások je teda zložený z niekoľkých miliónov baktérií, ktoré sú prítomné v zrne obilia. Vypestovanie takéhoto kvásku trvá približne 14 dní. A práve takýto recept na pizzu si obľúbili skvelí kuchári v talianskej reštaurácii LeTorri.
Cesto vyrobené z takéhoto kvásku je zdravšie práve preto, pretože ho naše telo trávi oveľa jednoduchšie ako tradičné cesto, ktoré obsahuje droždie. Naviac prináša mnoho ďalších benefitov a posilňuje našu obranyschopnosť voči alergiám či ekzémom. Ak ťa naviac trápi pálenie záhy, rozhodne uprednostni jedlo z kváskového cesta pred tým obyčajným.
Najchutnejšie. Chrumkavá, nadýchaná a predovšetkým zdravá verzia obľúbenej pizze. Navyše v ich ponuke nájdeš rôzne druhy, napríklad so syrom, s mäsom, zeleninou alebo olivami. V LeTorri si totiž vyberie každý. Okrem skvelého jedla sa v tejto talianskej reštaurácii budete cítiť ako v malom Toskánsku s príjemnou obsluhou.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď szalkovamagdalena pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.