Otázka, ktorú si často kladieme...

Častokrát sa zamýšľame nad jednou otázkou...

Čo som dal tomuto svetu?

Otázka u niektorých zaujímavá, no pre niektorých prekvapivá, že ju idem rozoberať. Verte či nie, v poslednom čase si ju kladiem neustále. Bol by svet bezo mňa krajší?Ďaľšia otazka... Predstavte si, že si ju povie každý jeden človek na svete. Skúste sa zamyslieť. Jedného dňa svoj život skončí vyše sedem miliárd ľudí. Čo by bolo ďalej?

Príroda si vezme to, čo jej ľudská ruka vzala. Stáročia by každé jedno miesto, ktoré obývali ľudia, vyzeralo v katastrofálnom stave.

A tu je to jablko sváru. Doba v ktorej žijeme, prirýchlo napreduje. Nečudujme sa, že dnešné manželstvá končia rozvodom iba kvôli banalitám. Veď ak sa v dnešnej dobe niečo pokazí, vymeníme to za nové. No aj starým veciam treba dať niekedy šancu, oprášiť ich a skúsiť to s nimi opäť. Viem, že v niektorých prípadoch to vôbec nemá zmysel, ale treba každého hádzať do jedného vreca? Ved predsa sme každý svojský a nemôžeme sa porovnavať z inými. A každý, ale naozaj každý sem patríme. Každý sme výnimočný a to je ten najväčší dar.

Čo myslíte? Prečo pre každého z nás je najlepšia tá naša mama? Prečo má svoje deti radšej ako našich rovesníkov? Prečo sa tí starší tešia na nedeľný obed u svojich rodičov? Každý sa predsa vracia predsa tam, kde mu bolo dobre.

A toto som dal svetu. Moja mama ma obdaruváva láskou a ja jej ju opätujem. No príde čas, kedy aj my si musíme začať žiť vlastný život. Založiť si vlastnú rodinu a stať sa laskyplnou matkou svojich budúcich detí alebo ochranárskym otcom. Keď žijem v rodine, kde je láska, je jedno že mi to ľudia neprajú. A mám odpoveď na otázku čo som dal svetu?

Zdá sa to málo, no keď to robí každý jeden z nás, je to obrovský dar a prínos pre nás všetkých. A každý jeden z nás, tvorí malú čiastočku niečoho veľkého. Je jedno aký veľký je svet, bez nás by bol ničím. Je lepšie sa skôr spýtať, čo svet dal nám?

Váš Sense

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Nie som profesionálny kritik, nie som ani exkluzívny bloger, ale som osoba, ktorá sa pozerá na svet s otvorenými očami a poukazujem nielen na to zlo v našej krajine, hľadám to dobro, aby sme sa pozerali na svet trochu optimistickejšie. Skúste si niektorý z mojích článkov prečítať a zamyslite sa či konáte rovnako v takých prípadoch aj vy!

Chceš vedieť, keď Martin Šulík pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.