Chceš mať väčšiu radosť v živote a posunúť seba, či svoje podnikanie na vyššiu úroveň?

Alebo priahneš po nových a skvelých nápadoch, a túžiš po niečom, čo Ti rozšíri obzory?

V tom prípade, pokračuj v čítani!

Na začiatok mi však dovoľ milý čitateľ či čitateľka, aby som sa Ti predstavil.

Volám sa Frederik Šmýkal a už sedem rokov pracujem ako Animátor voľného času.

Áno, na táboroch či školách v prírode je okrem zodpovednosti aj skvelá zábava:)

Ako som sa k tomu vlastne dostal?

Možno zasiahol osud, náhoda... Každopádne verím, že to tak malo byť.

Bol som žiakom 9-teho ročníka na Základnej Škole Pribinova v Novákoch. Mal som sa rozhodnúť, kam budú moje ďalšie kroky v živote smerovať. To som samozrejme vedel už od malička, chcel som sa stať HERCOM!

A tak som ešte pred prijímačkami na konzervatórium musel absolvovať kontrolu hlasiviek u pani Foniatričky. Tá mi však úsmev z pier veľmi rýchlo dala preč, keď prehlásila, že to môj hlas neutiahne a mal by som sa tak zamerať na niečo úplne iné. V tej chvíli mi to ešte nedošlo, ale vedel som, že na mňa čaká niečo veľké.

A tak sa aj stalo. Jedného dňa do našej triedy zavítali žiačky Súkromnej strednej odbornej školy kultúry, umenia a turizmu v Prievidzi (niektoré som poznal priamo zo základnej školy, s inými som sa stretával na Základnej umeleckej škole v Novákoch).

V ten deň padlo moje definitívne rozhodnutie. Prihlásil som sa na túto školu!

Zapáčila sa mi hneď pri zápise a vedel som, že ma nielen bude baviť, ale takisto ma aj niekam posunie.

Ako sa rozbehol prvý ročník, získaval som hodnotné informácie, profesori boli skvelí a samozrejme, začal som postupne využívať možnosti praxe.

Postupom času som precestoval takmer celé Slovensko a začal som spolupracovať s viac ako 10-timi rôznymi organizáciami i s veľkým množstvom šikovných ľudí.

V tejto chvíli mám za sebou viac, ako 120 turnusov škôl v prírode i letných táborov, nespočetné množstvo rôznych eventov a akcí každého typu od detských osláv až po teambuildingy pre firmy, veľký počet aquagymov, aquaaerobikov, minidísc... stretol som za tie roky viac ako 10 000 detí, veľký počet dospelých nielen zo Slovenska a taktiež som sa stal súčasťou projektov pre deti i dospelých, takisto Viceprezidentom a Spoluzakladateľom občianskeho združenia Cakumprask a Ambasádorom Slovenskej, pohybovej, spoločenskej hry Card Bards.

V týchto dňoch sa už plne pripravujem na jarné školy v prírode, ktoré o pár dní odpálime!

Ako toto všetko však súvisí so Vzdelávaním seba samého a s celým nadpisom tohto článku?

Počas mojej cesty k tomu Freďovi, ktorým som dnes (a to stále viem, že mám obrovské medzery, čo ma v podstate aj teší, lebo sa môžem každým dňom zlepšovať), som stretol veľa inšpiratívnych ľudí i priateľov, ktorí mi pomáhajú sa zlepšovať neustále a takisto som na internete objavil skvelých mentorov a jedným z tých, od ktorých sa učím a mám s nimi skvelé osobné skúsenosti, je aj Pavel Říha.

Za posledných niekoľko rokov sa mu vďaka internetu podarilo zarobiť viac ako 30 miliónov českých korún a rozbehnúť prosperujúci Online Biznis.

Dobre Freďo, čo to má ale spoločné s tebou a so mnou???

Je všeobecne známe, že nová elektronická a internetová doba toho veľa zmenila. Taktiež ju využívam na mnoho vecí. Jendou z nich je aj Vzdelávanie sa.

Raz mi však aj vďaka Pavlovi prešla hlavou myšlienka, posunúť prostredníctvom internetu moje osobné skúsenosti do sveta, aby tak pomohli aj ďalším ľuďom, či sa už budú chcieť stať animátormi, alebo niekým iným.

Tak som sa stal jeho odoberateľom, členom mentoring klubu placenzaexistenci, i tým, ktorý si medzi prvými dožičili jeho novú knihu Z Nuly Na Milion.

Pekne v nej opisuje svoj osobný príbeh, čím všetkým si aj on musel prejsť a nachádza sa tam kvalitné Know How priamo od Pavla.

Knihu si môžeš ZDARMA stiahnuť tu: https://jsem.placenzaexistenci.cz/zdarma/?a_box=aka6hbmt

Mne osobne v týchto dňoch veľmi pomáha. Jeho kniha mi vo veľkom otvorila oči a keďže som človek, pre ktorého je VZDELANIE dosť Dôležité, som veľmi vďačný, že ju napísal.

Aj to je jeden z dôvodov, pre ktorý ju silno odporúčam každému, kto sa chce niečo nové dozvedieť, alebo má chuť posunúť svoje podnikanie či projekt na novú a lepšiu úroveň.

Kniha je priehľadná, obsahuje naozaj veľké množstvo skvelých a hodnotných informácií a je pre každého, kto má chuť sa zlepšovať.

!POZOR!

O čom kniha nie je?!

Nezlúži na to, aby vám odhalila, ako zbohatnúť za jednu noc a nenachádzajú sa v nej ani žiadne z brucha vymslené frázy. Pokiaľ ste typ človeka, ktorý veci hneď vdzáva, ak sa nepodaria na prvý krát a ak patríte k ľuďom, ktorí nemajú silu a chuť ísť do akcie, taktiež Vám moc nepomôže.

O čom naopak je, a pre koho je určená?

Nájdeme v nej pekný postup, ako možno z ničoho vybudovať skvelé a fungujúce podnikanie (teda, ak je to to, čo by ste chceli robiť), i mnoho konkrétnych príkladov, ako sa zlepšiť v tom, čo už robíte, alebo to dokonca dotiahnuť úplne na iný level.

Mne osobne toho Pavlova kniha dala veľa a pracujem s ňou na dennej báze. Popri tom mám šťastie, že vykonávam "prácu", ktorá ma baví a napĺňa a vďaka fantastickému Know How z tejto knihy, to budem môcť postupne pekne prepojiť, a všetky moje skúsenosti z praxe dostať k ľuďom, ktorým môžu na ich ceste pomôcť.

Ak ste zvedaví či cítite, že by to aj Vám mohlo niečo dať, i priniesť, teraz je ten správny čas, pozrieť sa na stránku, ktorej link nájdete nižšie, a rozhodnúť sa, či si jej elektronickú verziu objednáte ZADARMO, alebo sa na to vykašlete.

Ja osobne som si zvolil prvú možnosť a neobanoval som ju.

Teraz si rade TY.

Tak čo, ideš do toho?

LINK: https://jsem.placenzaexistenci.cz/zdarma/?a_box=aka6hbmt

Ak sa Ti článok páčil, zazdieľaj ho prosím ďalej. A ak nechceš, aby Ti niečo uniklo, napíš mi do správy alebo do komentáru pod tento článok Svoj e-mail, a vždy, keď pridám nový, pošlem Ti ho priamo na Tvoju e-mailovú adresu.

Prajem pekný deň! --Freďo:)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Animátor voľného času, ktorý sa rád blázni, fascinuje ho detský svet a snaží sa učiť od týchto "malých" stvorení všetko, čo sa len dá. Zároveň tvorí programy na aktívne vyplnenie voľného času pre všetky vekové kategórie i pre všetkých. Pracuje na sebe každý deň aby stále napredoval a bol vždy lepším, než bol včera:)

Chceš vedieť, keď Frederik Šmýkal pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.