Radosti

Ľudia sa často sústredia na svoje nedokonalosti, dokonca oveľa viac ako sa svoje prednosti. Nie len, že sú so sebou nespokojní, ale začnú sa porovnávať s druhými.

Pravda však je, že niekedy sú na ľuďoch lepšie nedokonalosti. Vezmime si také JAZVY. Sú nádherné, každá jedna jazva ukrýva nejaký svoj príbeh, či už smutný alebo šťastný. Jazva nám túto udalosť vždy pripomenie, aby sme na tieto momenty nášho života tak ľahko nezabudli. Môžu byť smutné, no vieme sa z nich poučiť, a v budúcnosti neurobiť tú istú chybu.

https://www.instagram.com/p/BwU4V-wHR3M/

STRIE. Nepoznám ženu, ktorá by na svoje strie bola hrdá. Väčšinou sú to ženy po pôrode, no nájde sa aj dosť dospievajúcich dievčat, ktoré majú tieto "problémy". Pohľad na strie nenávidia, a snažia sa ich zakryť, poprípade nejako odstrániť. Veď aj za týmito striami sú príbehy. Žene, ktorá porodila pripomenú ten moment, kedy priviedla na svet nový život - dieťa. Na to predsa nemôžu byť nahnevané, za tieto strie! Je to len malá obeta kvôli novému životu. Nemajú sa za čo hanbiť, je to predsa prirodzené.

https://www.instagram.com/p/BuYOHWYnM_2/

Na žiaden moment v našom živote by sme nemali zabudnúť, či už si naňho spomenieme sami, alebo nám ho pripomenie niekto alebo niečo iné. Každý jeden okamih nášho života nám niečo dá, či už v pozitívnej alebo negatívnej forme. Nedokonalosti majú mnoho podôb. Môžu to byť krivé zuby vašej krstnej, jazvy vašej kamarátky, ráčkovanie toho pekného chalan z lyžiarskeho, prílišná prísnosť na seba vášho priateľa či priateľky, akné tvojej sesternice, arogantnosť spolužiaka alebo vaša neporiadnosť. Stále na sebe či iných nájdete niečo, vačšinou zlé stránky a negatíva vás alebo iných. Na nič iné sa totiž táto doba nesústredí. Nájdu sa však aj takí, ktorí si všimnú aj vaše dobré stránky. A to sú obyčajné radosti života. Keď vo vás verí aj niekto iný ako vy, a dokáže vám pozdvihnúť náladu upozornením na vašu lepšiu stránku a vaše pozitíva. To, že pre ostatných nie ste jedno veľké sklamanie a klbko nedokonalostí, ale vidia a pozerajú sa na vás hlbšie, s väčším zamyslením a že vám dokážu zlepšiť deň. Za toto týmto ľuďom patrí jedno veľké ĎAKUJEM.

Za čo ste vďační vy? Podeľte sa o to s nami v komentároch :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Mám 15 a píšem články o veciach, ktoré ma zaujímajú :)

Chceš vedieť, keď syrecek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.