Kombinácia fazuľa, korenie, špenát a rajčiny, vytvorí naozaj curry, ktoré Vás na chvíľu dostane do orientu. Je to rýchly recept plný farby a chutí. Kokosové mlieko nakonci zjemní intenzitu korenia a dodá jedlu finálnu chuť. Tak už dosť toho úvodu, kto to ma čítať, čo ? 😅
1 hlava karfiolu 1 lyžička rastlinného oleja 1 lyžička sušeného cesnaku 1/2 lyžice červenej papriky 1/4 lyžičky soli 1/4 lyžičky čierneho korenia
1 cibuľa, nakrájaná na kocky 3 strúčiky cesnaku 1 lyžica curry 1/2 lyžice kurkumy 1 lyžička rímského kmínu 1 lyžička škorice 1 lyžička soli 1 plechovka nakrájaných paradajok 6-8 cherry paradajok, nakrájame na polovice 1 plechovka kokosové mlieko 1 plechovka varená šošovica 80 g čerstvého špenátu Koriander
1. Karfiol nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame olej, korenie a dáme do rúry na 200C na 40-50 minút. Karfiol by mal byť chrumkavý a mať zlatú farbu.
2. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak. Vo väčšom hrnci spolu s olejom varíme pokiaľ nie je cibuľa zlatistá. Typ, ak sa vám cibuľa pripeká, podlejte vodou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme cesnak a korenie, a miešame asi minútu. Korenie spolu s cibuľu sa nám krásne spojí a začne intenzívne rozvoniavať.
3. Postupne pridáme plechovku rajčín a cherry rajčiny, a miešame asi 5 minút. V tomto kroku nakrájam i koriander a pridám ho do hrnca.
4. Ako posledné pridáme kokosový olej, šošovicu, špenát a pečený karfiol. Varíme ďalej ešte 5 minút. Podávajte s ryžou. Dobrú chuť.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Cooking with Joe pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.