Ja striedam dve jedlá stále dokola, ovsená kaša a granola s jogurtom. V oboch prípadoch ešte pridám veľkú porciu ovocia, extra orechy a semienka. Tak vám sem hodím recept na jednu z mojich možností. Táto granola je špeciálna práve vytvorením „slaného karamelu“. Ak ma niekto zásadný problém s cukrom a chce to cukorfree, tak vynechá cukor pri tvorby karamelu :-) Sladkosť v tomto prípade môže nahradiť banánom.
Recept na granolu je jednoduchý i v tom, že neexistuje správna kombinácia surovín, ktoré použijete. Základ sú ovsené vločky (pohankové), orechy, pohanka. Nakoniec pri ukladaní do nádob môžete použiť semienka a sušené ovocie.
Ryžový sirup, med alebo slaný karamel, je to na vás. Chcem vám len ukázať ďalšiu z možností, čo si dať na raňajky 😊
200G KOKOSOVÉHO MLIEKA plechovka
50G KOKOSOVÉHO CUKRU
SOĽ
BANÁN cukorfree verzia
350G VLOČIEK ovesné, pohankové
150G MANDLÍ citrón, pomaranč
50G KEŠU
100G POHANKA
3 LYŽICE CHIA SEMIENOK
1 LYŽIČKA ŠKORICE
Zapnite trúbu na 160C.
Kokosové mlieko s cukrom a štipkou soli dáme na stredný plameň a varíme pri občasnom miešaní cca 10 minúť. Verzia bez cukru – pridajte do kokosového mlieka 1 banán a varte cca 5 minúť.
Karamel nechajte poriadne vychladnúť.
Do väčšej misy vložíme všetky ingrediencie a poriadne premiešajte.
Zalejeme túto zmes už vytvorenou polevou. Opäť dobre premiešame, aby sa nám to krásne všetko spojilo.
Rovnomerne rozložíme na papier na pečenie a pečieme cca 20 minúť. Po 10 minút premiešame a za ďalších 5 minút znova. Je to podľa typu rúry, preto ak máte pocit, že už je granola krásne chrumkavá, vypnite.
Skladujte vo vzduchotesnej nádobe cca 2 týždne.
Dobrú chuť.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Cooking with Joe pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.