Granola - kokosový karamel

Myslím si, že riešiť každé ráno, čo si dať, je extrémne únavné. Je na výber pečivo, ovsená kaša, palacinky, jogurt … a čo si teda dám ? 🙂

Ja striedam dve jedlá stále dokola, ovsená kaša a granola s jogurtom. V oboch prípadoch ešte pridám veľkú porciu ovocia, extra orechy a semienka. Tak vám sem hodím recept na jednu z mojich možností. Táto granola je špeciálna práve vytvorením „slaného karamelu“.  Ak ma niekto zásadný problém s cukrom a chce to cukorfree, tak vynechá cukor pri tvorby karamelu :-) Sladkosť v tomto prípade môže nahradiť banánom.

Recept na granolu je jednoduchý i v tom, že neexistuje správna kombinácia surovín, ktoré použijete. Základ sú ovsené vločky (pohankové), orechy, pohanka. Nakoniec pri ukladaní do nádob môžete použiť semienka a sušené ovocie.

Ryžový sirup, med alebo slaný karamel, je to na vás. Chcem vám len ukázať ďalšiu z možností, čo si dať na raňajky 😊

Potrebujeme

KARAMEL

200G KOKOSOVÉHO MLIEKA plechovka

50G KOKOSOVÉHO CUKRU

SOĽ

BANÁN cukorfree verzia

GRANOLA

350G VLOČIEK ovesné, pohankové

150G MANDLÍ citrón, pomaranč

50G KEŠU

100G POHANKA

3 LYŽICE CHIA SEMIENOK

1 LYŽIČKA ŠKORICE

Postup:

Zapnite trúbu na 160C.

Kokosové mlieko s cukrom a štipkou soli dáme na stredný plameň a varíme pri občasnom miešaní cca 10 minúť. Verzia bez cukru – pridajte do kokosového mlieka 1 banán a varte cca 5 minúť.

Karamel nechajte poriadne vychladnúť.

Do väčšej misy vložíme všetky ingrediencie a poriadne premiešajte.

Zalejeme túto zmes už vytvorenou polevou. Opäť dobre premiešame, aby sa nám to krásne všetko spojilo.

Rovnomerne rozložíme na papier na pečenie a pečieme cca  20 minúť. Po 10 minút premiešame a za ďalších 5 minút znova. Je to podľa typu rúry, preto ak máte pocit, že už je granola krásne chrumkavá, vypnite.

Skladujte vo vzduchotesnej nádobe cca 2 týždne.

 Dobrú chuť.

Nájdeš ma i na instagramu - Cookingwjoe

Odkaz na web - https://cookingwithjoe.sk/

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Slovák v Prahe. Moja cesta vegetariána 2019 #rokbezmasa

Chceš vedieť, keď Cooking with Joe pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.