27.10.2017 19:08

Pozývam ťa do backstage -príprava prehliadky kolekcie Rozbora Couture pre rok 2018

V zákulisí módnej prehliadky RICHARDA ROZBORU

Po Milan Fashion Week, fantastického módneho maratónu v "mekke" módy Miláno, z ktorého som sa pred mesiacom vrátila plná zážitkov a inšpirácií, ma čakala ďalšia módna nádielka. Tentokrát som bola zvedavá na našu slovenskú módnu scénu. Po druhýkrát, od minuloročného Slovak Live módneho podujatia, som sa bola pozrieť na tvorbu módneho návrhára RICHARDA ROZBORU pracujúceho pod rodinnou značkou ROZBORA COUTURE, ktorá ma už dávnejšie zaujala pre svoju nositelnosť a ženskosť. (čítaj článok na blogu myamirell.eu - Slovak Live 2016 - fotky a videá).

Bola som pozvaná na módnu prehliadku, ale samozrejme som bola zvedavá aj na backstage. A práve z tohto zákulisia Vám chcem priniesť tento video report, aby ste aj Vy nahliadli do kuchyne príprav, kde sa to celé, ako sa hovorí , varí a pripravuje.

Pozrite sa, ako to vyzeralo počas príprav módnej prehliadky najväčšej módnej udalosti s názvom Fashion Live, ktorá sa konala v Bratislave, 20. októbra 2017. RICHARD ROZBORA módny návrhár, autor svojej poslednej kolekcie pre rok 2018, tu pripravuje, dozerá a oblieka svoje krásne modelky a ja som bola pri tom, okrem iných reportérov, aby som Vám natočila toto backstage video. (viac si môžete pozrieť priamo v live streem na stránke ROZBORA COUTURE na facebooku)

Celé toto módne divadlo sa odohráva za prítomnosti ruchu, hluku a hektiky v tzv. backstage, zákulisí diana. Striedajú sa tam jednotlivé kolekcie značiek z prehliadkového dňa, ktoré tam pracujú na prípravách svojich modeliek. Každý má svoje presne určené časové rozpätie a priestor a samozrejme každý musí pracovať ako koordinovaný článok teamu. Na prvý pohľad pre neznalého diváka, všetko vyzerá ako neriadený chaos, no opak je pravdou. Modelky majú ku každej kolekcii zvolený osobitný vlasový styling, ktorý vyberá samotný návhár, tak ako aj modelky. K tejto kolekcii Richarda Rozboru pre rok 2018, bol vymyslený aj špeciálny make-up – konkrétne výrazné červené pery a mihalnice tzv. „zlepený look“, na čom pracovali šikovné make-up artistky.

naše krásne slovenské ale aj české modelky takto pekne pripravujú šikovní hair a make-up stylisti, a takto mi zapózovali, na fotografii s čiernymi vlasmi pôvabná Petra Siváková

Celú prípravu teda riadi team šikovných ľudí spolu s návrhárom, čo sa pred prehliadkou novej kolekcie Richarda Rozboru bravúrne podarilo zvládnuť. Všetko klapalo ako švajčiarske hodinky. Ako vidno na videu, team modeliek, make-up artistov, vlasových hair stylistov pod dozorom koordinátora pracoval špičkovo, vyrátané boli časy s presnosťou doslova na sekundy až do samotného začiatku prehliadky a Richard na všetko dozeral svojím umeleckým okom. Jedným a predsa dokonale, stíhal popritom ešte robiť rozhovor, ako možno vidieť na videu, či live streem videu. Richard na fotke v plnom nasadení zvláda fitting modeliek aj dávať rozhovory pre svojich fanúšikov.

Modelky sa cítili v modeloch príjemne, pohodlne a žensky a to je presne to, načo kladie módny návrhár dôraz. "Ženy", ako hovorí RICHAR ROZBORA, "začali nosiť poslednú dobu veľa umelých materiálov, syntetiky, polyesterov, čo nie je ani veľmi zdravé". Po zvládnutých prípravách nastúpili modelky na mólo a za zvuku úžasnej hudby predviedli ženskú, nostielnú, štýlovú kolekciu pre rok 2018 značky ROZBORA COUTURE. (pozri ďalší článok s videom z prehliadky) A takto krásne príjemne žensky sa cíti prekrásna česká modelka exotického vzhľadu.

Môj fashion report z módnej prehliadky si budete môcť prečítať na blogu myamirell.eu alebo tu v článku na pokračovanie. (video z backstage aj z prehliadky nájdeš na facebook stránke Mya Mirell Fashionista a na youtube kanály mya mirell)

Ing.arch. Miroslava Vaňharová - Mya Mirell

fashion blog: www.myamirell.eu

facebook blog page: https://www.facebook.com/mirellfashionista/

instagram: mya_mirell

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Vitajte na fashion blogu Mya Mirell zameranom na všetky aspekty Módy, Krásy, Životného Štýlu a môjho osobného náhľadu na módu. Prinášam pohľad predovšetkým zo sveta módy v Miláne, módne reporty z Milan Fashion Weeku.

Chceš vedieť, keď mvanharova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.