28.10.2017 02:53

Top udalosti počas Milan fashion week

Zaujímavosti počas konania najslávnejšieho týždňa módy - 20. - 25. september 2017.

Po New Yorku a Londýne sa v čase od 20. do 25. septembra 2017 konal preslávený Milan Fashion Week. Tento týždeň módy hostil dokopy 63 módnych prehliadok, 96 prezentácií a uskutočnilo sa 20 podujatí a večierkov. Priestor mali tradične famózni návrhári, ale dostali ho aj návrhári začínajúci. Tohtoročný septembrový Milan Fashion Week bol o deň kratší, ako býva zvyčajne. Program prehliadok bol viac zhustený a boli tam aj také, ktoré boli skryté, neuvedené v harmonograme konania sa módnych show, ako boli Dolce and Gabbana, Rocco Barocco alebo Roberto Cavalli - ten bol opäť raz špeciálny a na prehliadku mohli prísť iba vybraní VIP hostia na pozvánku a len tí sa dozvedeli adresu.

PARALELNÉ MÓDNE SHOW

Počas tohto módneho týždňa paralelne prebiehali aj iné menšie prehliadky ako Nexy.co fashion show, Fashion Shenzhen, Arabic fashion week. Konali sa rôzne exkluzívne párty, otváracie, koktail párty, módne večierky, výstavy, prezentácie, predviedli sa nové tváre a kolekcie. Ja som napríklad dostala pozvánku aj na Maryling fashion show, ktorá sa časovo zhodovala s harmonogramom oficiálnych prehliadok, či rôzne pozvánky na afterparty. Mala som dokonca možnosť predvádzať na jednej módnej prehliadke 24. septembra v čase od rána do večera ako modelka. Pre verejnosť, ktorá sa nedostala na módne prehliadky boli pripravené rôzne módne podujatia, ktoré sa odohrávali priamo na námestiach. (Videá uvediem na svojej facebook stránke s názvom Mya Mirell Fashionista. )

WHITE SHOW – Sheena, Milano, Piazza Duomo , záber z ulíc Milána priamo z námestia počas konania sa show prístupnej pre verejnosť

Maryling fashion show, Milan Fashion Week, videá a fotografie budú na stránke facebook blogu Mya Mirell Fashionista

Ssheena Official fashion show, Palazzo Reale Milano, námestie Piazza Duomo

Módna show na Piazza Duomo, 24. september 2017

Po prehliadke značky Stella Jean sa priamo na námestí Piazza Duomo odohrávalo takéto krásne módne divadlo. Modelky odeté v ľahkých ružových a bielych šatách zaplavili námestie. Celé video si môžete potom pozrieť na stránke Mya Mirell Fashionista na facebooku spolu s ostatnými fotografiami, či instagrame mya_mirell

SSHEENA fashion show – špeciálny hosť, špeciálny event WHITE Milano

Špeciálnym hosťom a udalosťou na týždni módy v Miláne bola návrhárka Sabrina Mandelli so svojou značkou Ssheena, ktorej prehliadka sa konala v centre Milána v Palazzo Reale a prešla na Piazza Duomo do módnej show otvorenej pre verejnosť. Značka Sheena Official Made in Italy je zameraná na ženu novým estetickým smerom a kladie sofistikovaný dôraz na detaily.

WHITE Miláno – Ssheena official fashion show – na schodoch Palazzo Reale Milano, Piazza Duomo, jedna z verejne prístupných módnych show, ktorá prešla do námestia

VEČIERKY, STRETNUTIA, VÝSTAVY, OPENING PARTY

Tento týždeň módy bol taktiež bohatší aj na rôzne stretnutia a večierky ako tie minulé - od inaugurácie značky svetovej talianskej blogerky Chiarra Ferragni – ktorá 23. septembra otvorila obchod s početným zástupom fanúšikov a paparazzi, po benefičný gala večer so spevákom Andrea Bocelli, najcelebritnejšími modelkami, končiac Green Carpet - záverečný gala večer, ktorý sa konal 24. septembra na námestí Piazza Scala (divadlo La Scala) so svetovými celebritami ako boli herec Colin Firth, Livia Firth, Helen Mirren a Julianne Moore, čí prítomné svetové modelky a osobnosti z oblasti módy ako Giselle Bundchen až po film venovaný pamiatke nedávno zosnulej Franca Sozzani – šéfredaktorka Vogue Italia.

Otvorenie obchodu slávnou talianskou bloggerkou CHIARA FERRAGNI, ktorú všade vítal početný dav fanúšikov a paparazzi. Jej sláva prerástla už aj na sestru Valentinu, ktorá zožala podobný úspech všade, kde sa zjavila. Chiara je známa módna ikona, no o nej v článku neskôr.

Otvorenie obchodu známej talianskej módnej bloggerky CHIARA FERRAGNI (čítaj o nej na blogu myamirell.eu)

značka CHIARA FERRAGNI sa teší veľkej obľube rovnako ako samotná 30. ročná fashion bloggerka

aj takéto zaujímavé topánky s očkami, či obaly na mobili pochádzajú z dizajnérskej dielne Chiarri

Móda a Kiná

Od 23. do 25. septembra boli otvorené a poriadané projekcie 160 krátkometrážnych filmov o móde v sálach Anteo Palazzo del Cinema. Dá sa skonštatovať, že sa navrátil Fashion Film Festival Milano, ktorý otvárala predpremiéra docu-filmu nedávno zosnulej šéfredaktorky Franca Sozzani . Na februárovom Milan Fashion Weeku (čítaj článok na blogu myamirell.eu), si celebrity a osobnosti zo sveta módy na záver týždňa uctili jej pamiatku slávnostnou ceremóniou v katedrále Duomo na námestí Piazza Duomo. Udalosťou tohto septembrového týždňa módy bol aj film venovaný práve jej pamiatke. Predpremiéru filmu Franca Sozzanni s názvom: „Franca Sozzanni – Chaos and Creation“ režíroval jej syn Francesco Carrozzini. Je to osobný a emocionálny dokumentárny portrét o živote legendárnej šéfredaktorky talianskeho módneho magazínu Vogue.

Film venovaný pamiatke nedávno zosnulej Franca Sozzani "Chaos and Creation", source: francathemovie.com

Pozrite si trailer k filmu tu: http://www.francathemovie.com/

Finálny večer Green Carpet Fashion Awards Italia na námestí Piazza Scalla bola prísne strážená udalosť, neprístupna verejnosti, iba pre svetové celebrity a VIP osobnosti a akreditovaných novinárov. Celé okolie, zóna bola uzatvorená z veľkej časti koldokola a ohradená vysokým nepriehľadným plotom. Bolo počuť iba krásnu hudbu a z diaľky ste mohli vidieť prichádzajúce svetové celebrity (hercov, herečky, modelky, slávne osobnosti) v nádherných róbach. Bol to prvý večer udeľovania cien na počesť „Made in Italy“ talianskeho prínosu pre módny svet. Program bol zostavený združením Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) v spolupráci s Eco-Age a s podporou mnohých ďalších inštitúcií. Niektorí novinári, s ktorými som sa rozprávala, fotografi, stáli taktiež v značnej vzdialenosti a hodiny čakali na akreditáciu, zrejme trošku panoval chaos.

Príprava na udalosť Green Carpet, ktorá sa konala večer 24. septembra od 20 tej hodiny na námestí Piazza Scalla

modelka z Victoria Secret Angel - ELSA HOSK s pani návrhárkou ALBERTA FERRETTI na Green Carpet Fashion Awards, modelku Elsa Hosk sa mi podarilo natočiť a odfotiť po prehliadke značky Blumarine vonku - čítaj články na pokračovanie, sleduj blog myamirell.eu , source: instyle.co.uk

módny návrhár ALESSANDRO MICHELE z Gucci a herečka DAKOTA JOHNSON - Green Carpet Fashion Awards, source: instyle.co.uk

Výročie 30 rokov značky Ruco Line

Ruco Line je talianska značka inšpirovaná športovo-glamour štýlom a v čase tohto týždňa módy sa konala párty pri príležitostí 30. rokov výročia tejto značky.

výstava pri príležitostí 30. rokov značky, source: internet

Výstava kreatívneho štúdia Dondup

Jedna z ďalších možností, ktoré mesto Miláno počas tohto týždňa módy ponúkalo ako možnú aktivitu, bola výstava kreatívneho štúdia Dondup na ulici Via della Spiga. Šaty boli inštalované na visiacich figurínach hravým spôsobom na veselú nôtu, bola predstavená kolekcia Jar/Leto 2018. Dominovali mestské rovnošaty inšpirované mužským štýlom za použití materiálov ako plátno a denim so ženskými rysmi, folkovými výšivkami.

výstava kreatívneho štúdia Dondup, kolekcia jar/leto 2018

Felicia Bag – Manila Grace

V uliciach Milána ožil v tento týždeň streetart. Predstaviteľom bola kabelka La Felicia – ikona značky Manila Grace. Zelená kabelka, ktorej obrázok zdobil ulice Milána sa pretransformovala do grafity v zóne Tortona. Tu je link, ako sa vyhotovovali grafity v uliciach Milána: https://www.youtube.com/watch?v=SJ2EBzTgtEg

kabelka La Felicia – ikona značky Manila Grace ako grafity v uliciach Milána, ľudia sa pri nej fotili, najmä tí nadšenci, ktorí vlastnili tento kúsok (foto instagram)

Prezentácia Capsule Collection ASH X Filip Pagowski

22. septembra bola prezentovaná Capsule Colection ASH X Filip Pagowski – špeciálna edícia v spolupráci s ikonickým obchodom Concept Store 10 na Corso Como Miláno. Jedná sa o limotovanú edíciu tenisiek pre ženy a mužov, zdobenú motívmi umelca Filip Pagowski, ktorý ju vytvoril exkluzívne pre ASH. Kolekcia bude k dispozícii v Európe od 22. septembra u niektorých vybraných predajcov.

Capsule Colection ASH X Filip Pagowski , source: www.ash.com - na tejto stránke si ich môžete aj kúpiť , "This colaboration with Filip Pagowski is a great opportunity to celebrate some of the most iconic elements of the brand"

Bulgary party

Tvárou značky bola samozrejme modelka Bella Hadid, ktorá vo februári na Miláno Fashion Week predstavila drahý šperk (čítaj na blogu myamirell.eu). Nebola však jedinou pozvanou hviezdou na párty, ktorá 20. steptembra v Bulgari Hotel usporiadala oslavu tejto ikonickej Serpenti Forever Bag by Nicholas Kirkwood – dizajn kabelky pochádza od návrhara topánok Nicholas Kirkwood. Bolo tam množstvo celebrít , ako to už na takej fashion párty býva. Link na video je tu: https://www.youtube.com/watch?v=XQ1ImsRFXps

modelka BELLA HADID, tvár značky, source: wwd.com

modelka BELLA HADID tvár značky Bulgary, bulgary party (čítaj na blogu myamirell.eu - februárovy Milan Fashion Week), prezentácia drahého náhrdelníka, source: wwd.com

Večera s návrhármi

Od 20. do 25. septembra Marco Ambrosino, mladý šéf reštaurácie 28Posti pri príležitosti Milan Fashion Week vytvoril udalosť večera s návrhármi. Zakomponovaní, oslovení boli módne značky ako Vivetta, Paula Cademartori, Arthur Arbesser, Massimo Alba a Miahatami. Každý návrhár navrhol špeciálny tanier, jedlo v spolupráci so šéfkuchárom a to bola vždy prvá špecialita, ktorá sa predstavila a podávala prítomným hosťom. Reštaurácia sídli na ulici Via Corsico.

Znovuotvorenie obchodu PENNYBLACK na Corso Vittorio Emanuele

Priestor s novým konceptom bol presvetlený, flexibilný, chakterizoval ho tzv. „ľahký“ interiér. Zariadenie je na štýl telocviční z rokov 30tych. Nový je druhý vstup zo smeru Piazza del Liberty 2.

interiér obchodu Pennyblack na Corso Vittorio Emanuele, sviežosť a retro

Nové modelky

Na tomto týždni módy ako tradične predvádzali kolekcie návrhárov najvychytenejšie modelky akými sú nepochybne sestry Bella a Gigi Hadid alebo slávna Kendall Jenner, no prišla aj Emily Ratajkowski, ktorá predvádzala pre značku Bottega Veneta. Vietor z plachiet takmer zobrala a nový ošial spôsobila dcéra bývalej topmodelky Cindy Crawford Kaia Gerber, ktorá doslova „ukradla scénu“ všetkým. Všade kde sa zjavila, na každom kroku na ňu polovali paparazzi a v meste vzbudila rozruch.

mladá modelka KAIA GERBER, dcéra slávnej topmodelky z 90.rokov Cindy Crawford

Coctail exclusive party Claudia Schiffer

Ihneď po prehliadke značky Versace, ktorá zaznamenala obrovský úspech a zožala aplauz vďaka znovuuvedeniu topmodeliek z 90. rokov, sa konala exkluzívna coctail party pri príležitosti uvedenia novej knihy Claudie Schiffer na trh.

prezentácia novej knihy topmodelky z 90. rokov CLAUDIA SCHIFFER na trh, source: internet

Salvatore Ferragamo fragrance

Pri príležitosti prehliadky novej kolekcie Ferragamo pre Jar/Leto 2018 na Milano Fashion Week, predstavil módny návrhár Salvatore Ferragamo na party svoju novú vôňu pre ženy s názvom Amo Ferragamo.

počas prehliadky Salvatore Ferragamo na konci sa na fasáde premietlo aj takéto krásne divadlo a v závere logo nápis Amo Ferragamo

Paula Cademartori dizajn bag

Počas Milano Fashion Week všetky značky, ktoré sa pohybujú na poli koženého tovaru, prezentovali svoje kolekcie kabeliek pre Jar/Leto 2018. Je to výborná príležitosť ako objaviť nové trendy, dozvedieť sa, čo sa bude nosiť, aké farby a formy budú dominovať na módnej scéne na nasledujúci rok. Jednou z mnohých prezentácií bola aj výstava kabeliek z dizajnovej dielne návrhárky Paula Cademartori. Táto návrhárka sa vyznačuje najmä obľubou farieb.

výstava kabeliek návrhárky PAULA CADEMARTORI, dole -fotografia z videa

Rovnako počas tohto týždňa módy predstavila svoju novú kolekciu a otvorila aj obchod slávna talianska módna bloggerka Chiarra Ferragni. Pre rok 2018 uviedla na trh kabelku formy plecniaku a kabelky na rameno s jemným glitrovým zdobením v čiernej koži.

CHIARA FERRAGNI kolekcia kabeliek

Party Gilr Bag – Cromia Milan, Rome, Venezia

Ako ďalšia udalosť v meste prebiehala prezentácia limitovanej edície Party Girl Bag pri príležitosti Milan Fashion Week, ktorá bola distribuovaná v butikoch Cromia v Milane, Ríme a Benátkach v čase od 23. septembra 2017.

source: internet

Výstava I See Colors Everywhere – United Colors of Benetton

Od 24. do 28. septembra, United Colors of Benetton prezentovalo blízko Trienale di Milano výstavu I See Colors Everywhere, kde predstavila svoju novú kolekciu pre Jar/Leto 2018.

Záhradné party

V exkluzívnych záhradách boli rozptýlené a nastolené pôsobivé témy, ktoré reprezentovali rozdielne momenty počas dňa. 21. septembra sa pri príležitosti Milan Women´s Fashion Week konala koktail párty v elegantnej záhrade hotela Sheraton Diana Majestic.

Elle Coctail party

Počas tohto týždňa módy sa v meste konali rôzne párty a večierky ako napr. Emporio Armani after párty, kde bola celbrita napr. Ellie Goulding, 20. septembra 2017 sa konala Dsquared2 Bee cool, Bee nice – coctail party na ulici Via Ceresio 7 ale iba na pozvánku, taktiež Swarovski Crystal Wonderland Party na pozvánku, kde bola napr. modelka Naomi Campbell, Alessandra Ambrosio a iné.

Swarovski Crystal Wonderland MFW Party, modelka Victorie Secret Angel Alessandra Ambrosio, source: marieclair.co.uk

25. septembra sa konala Madame Figaro spagna coctail party na počesť talianskej módy - taktiež iba na pozvánky. Pri príležitosti výstavy „Elle 30 rokov“ sa 23. septembra večer konala Elle Coctail party

Ako povedal Karl Lagerfeld :

„Pred módou niet úniku. Lebo aj keď móda vyjde z módy, opäť príde do módy.“

Ja hovorím, „Keď Vás raz móda zasiahne presne, už Vás nepustí zo svojich omamných pazúrov“ .... Podľahnete im a budete prahnúť po každom zrnku novinky, čo sa mihne na pestrofarebnom módnom poli.

Ostatným návrhárom a udalostiam z Milan Fashion Week sa budem venovať v článkoch neskôr - čítaj články na pokračovanie o celebritách na Milan Fashion Week, streetstyle oufitoch, najzaujímavejších udalostiach. (sleduj blog myamirell.eu - nájdeš tam aj februárový Milan Fashion Week podrobne spracovaný podľa jednotlivých návrhároch a facebook stránku Mya Mirell Fashionista - kde budú fotky a videá)

Ing.arch. Miroslava Vaňharová - Mya Mirell www.myamirell.eu https://www.facebook.com/mirellfashionista/ instagram: mya_mirell

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete k

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Vitajte na fashion blogu Mya Mirell zameranom na všetky aspekty Módy, Krásy, Životného Štýlu a môjho osobného náhľadu na módu. Prinášam pohľad predovšetkým zo sveta módy v Miláne, módne reporty z Milan Fashion Weeku.

Chceš vedieť, keď mvanharova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.