25.6.2019 16:13

Kráľovná medzi zeleninou...

Správna odpoveď je: BROKOLICA

Rada ťa presvedčím o tom, že brokolica je naozaj zázrak, ktorý sa oplatí vyskúšať a zaradiť ho do svojich fit receptov. Ako už vieme a vedci potvrdili, brokolica dokáže bojovať s rakovinou a okrem iného je bohatá na vitamíny A, C, nesmieme zabudnúť na fosfor, horčík či vápnik. Každý rok patrí medzi TOP najzdravších potravín a to zaslúžene.

Recept č. 1 - Brokolicové placky. Sú ľahké a zároveň sýte. Príprava je veľmi jednoduchá nezaberie ti viac ako 30 minút a výsledok je famózny. Budeš potrebovať : 200 g brokolice - ja uprednostňujem čerstvú ale nič nepokazíš ani mrazenou, dva vajíčka, syr podľa chuti, soľ, korenie ( čierne korenie, oregáno) a dva strúčiky prelisovaného cesnaku.

Postup: brokolicu zbavíme hlúbu a rozdelíme na menšie časti, ktoré varíme približne 15 minút ( pokým nezmäkne) v osolenej vode. Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou, dáme do utierky a zbavíme zbytočnej vody. Do väčšej misky si potom dáme dve vajíčka, brokolicu, soľ a korenie podľa chuti a strúhaný syr. Ak môžem odporučiť vyhnite sa mozarelle. Viem, že mnohé z vás považujú syry za hrozne tučné a však ako som už spomínala netreba to hnať do krajností. Aj ja som raz vymenila eidam za mozzarellu light. Z placiek bola kaša. Na slovenských pultoch je mozzarella, ktorá nieje podľa môjho názoru vhodná na tepelnú úpravu nakoľko obsahuje veľa mlieka, ktorý celý recept len pokazia a placky sa budú topiť vo vode. Ak sa to niekomu podarí aj s mozzarellou, budem rada ak sa mi pochváli :) aaaa naspäť k postupu. Všetko zmiešame, na plech si dáme papier na pečenie a vytvarujeme placky. Pečieme 20 - 25 minúť, pokiaľ placky nechytia krásnu bronzovú farbu. Hneď vyberieme z rúry, pretože ak ich tam necháme, placky sa vysušia.

Tip: Ak máš chuť recept niečím vylepšiť priprav si dip. Môj obľúbený je z bieleho jogurtu, kde budeš potrebovať strúčik cesnaku, soľ, korenie, šťava z citrónu a čerstvý kôpor. Mňamky :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Píšem lebo chcem

Chceš vedieť, keď mimi.tam.mimi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.