5 otázok na ktoré sa len veľmi ťažko hľadajú odpovede...

Tak primitívne otázky, že máš chuť si odtrhnúť ruku a hodiť ju po adresátovi.

Začneme totálnou lahôdkou...

1) Kedy sa budeš vydávať?

Ó môj Bože! Od nepamäti sú ženy po 25-tke atakované z každej strany touto stupídnou otázkou. Zámer pýtajúceho sa , je vyvolať v tebe pocit viny prípadne menejcennosti kvôli skutočnosti, že nemáš pri sebe človeka, ktorý túži, aby si mu zničila život. Dosť otrepaná odpoveď je: v sobotu, na ktorej sa nezasmeje ani slabomyseľný človek z rozvíjajúcou schizofréniou. Najlepšia odpoveď, ktorú ja už pár rokov používam: A načo by som to robila, sebe pokazím víkend a jemu život.

Ruka v ruke s otázkou č 1 je otázka č. 2: Kedy budú deti? Nakoľko nie sme obojpohlavné tvory, treba na to znova dvoch. Ak ste už niekedy položili niekomu takúto otázku, zamysleli ste sa aspoň na nanosekundu, že existujú ľudia, ktorí netúžia po deťoch prípadne ich mať nemôžu?! Áno, sú jedinci, ktorí si uvedomujú svoju hodnotu na tejto planéte aj bez detí. Že to väčšina odsudzuje, ešte neznamená, že je to zlé. Z rôznych biologických dôvodov však niektoré ženy mať deti nemôžu či už sa jedná o vrodenú chybu alebo po prekonaný závažnej choroby. Kvôli tomu je táto otázka dosť netaktná a predtým ako ju niekomu položíš skús ju inak sformulovať napr.: plánujete aj deti? Alebo niečo ešte lepšie: Ste úžasný pár, boli by z vás dobrí rodičia. Mysleli ste už na to?

3) A dokedy CHCEŠ(!!!) byť stará dievka? A sme doma... Túto otázku si vychutnávam hlavne vtedy keď sa ma to opýta chlap, ktorému ťahá na 40 a jediný dlhodobý vzťah udržiava s pani bufetárkou , ktorá mu každý deň vydáva obed. Na túto otázku sa nedá slušne odpovedať. Vhodná odpoveď je: prevrátiť očami a pustiť sa do protiútoku. A kedže už máme istý vek kedy sa nepatrí vyjadrovať ako pravidelný štamgasta z krčmy tretej cenovej, budeme taktne mlčať a usmievať sa ako idiot. V takomto prípade budete márne čakať, že vám z očí vyletia laserové lúče. Viem podľa vlastnej skúsenosti.

4) Štvrtá otázka nieje ani tak otázkou ako skôr konštatovaním. Ty si pribrala? Síce ľudia za touto otázkou zdvihnú oktávu hlasu vyššie, aby si mala pocit, že ide o otázku a ty máš na výber či odpovedať alebo dotyčnému rovno jednu vylepiť. Ak si z nepochopiteľných dôvodov nenazbierala odvahu pre druhú alternatívu, ideme vymyslieť ako z tohto kúta do ktorého ťa zahnali, bravúrne vykľučkovať. Bez straty dôstojnosti. Ak si naozaj pribrala odpovedz: Áno ale aspoň je na mne toho viac na obdivovanie. Ak si nepribrala a máš potrebu sa brániť, odpovedz: Nie, to mám len dva svetre/ väčší sveter, pretože moju veľkosť nemali alebo bola to skvelá kúpa. Ak si nepribrala a nemáš chuť ani silu sa obhajovať slovne, uchýľ sa k alternatíve č. 2 a daj mu takú facku, že tlaková vlna rozbije okná vo všetkých bytoch v okruhu 500 metrov.

5) Koľko máš vlastne rokov? / Nebodaj (moje obľúbené) tipovanie. Koľkým z nás sa stalo, že nám tipovali vek a samozrejme veľmi ďaleko tomu skutočnému. Ak má niekto potrebu tipovať nech zájde do najbližšie stávkovej kancelárie. Ak sa pýta žena ženy to je vo všeobecnosti prijateľné a spoločensky akceptovateľné. Ak sa pýta muž odpovedáme: Džentlmen sa nepýta a dáma neodpovedá. Každá z týchto otázok v sebe skrýva od adresáta kúsok arogancie, uštipačnosti či výsmechu. Nenechaj sa vytočiť neandrtálcom, ktorý má potrebu dvíhať si sebavedomie tým, že niekomu inému ho zrazí až na dno...

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Píšem lebo chcem

Chceš vedieť, keď mimi.tam.mimi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.