Ako som vyrobila rekvizitu na fotografiu a ako sa uplatnila

Keď mi kamarátka oznámila, že je v radostnom očakávaní, vnukla sa mi myšlienka, že by som jej to nádherné obdobie mohla zvečniť tým, čo milujem.

Nezaváhala z nás ani jedna a spoločne sme sa začali dohadovať o našich predstavách ako by malo fotenie a zároveň jeho výsledné fotografie vyzerať.

Mám rada, keď je fotka nabitá emóciami a zároveň je niečím výnimočná. V niektorých prípadoch sú neodmysliteľnou súčasťou aj rekvizity. A keďže nevlastním plné krabice rekvizít, povedala som si, že aj s tým treba začať. Nakoľko milujem kvety, rozhodla som sa, že vytvorím kvetinový veniec. Ja to milujem, baby to milujú, a keď ich majú na hlave, žiaria! Nie vence, ale baby!

Kvetinové čelenky som pred pár rokmi kupovala aj mojej sestre a jej dcérke. Mali veľký úspech a ich nosenie malo svoju daň. Odpadli kvety. Vzala som si ich naspäť s tým, že im dám druhú šancu. Kvety som odstránila a ostali mi z nich gumičky, ktoré som potrebovala. Gumičky mám, už len kvety. Ešte, že mesto, v ktorom žijem je tak malé a mám všetko po ruke. Zbehla som do čínskeho obchodu a rozhliadla sa po dostupných umelých kvetinách. Nákup ma nevyšiel ani 2 eurá, skvelé!

Hor sa na tvorenie. Predstava bola, zvažovala som len, ktoré kvety použijem. Moje estetické cítenie sa priklonilo ku kombinácii ružových a bielych ruží. Rozobrala som kyticu a odstrihla z nej trávu a listy. Netušila som, či ich použijem, no proces výroby som nechávala na spontánnosť. Zapla som si tavnú pištoľ a začala lepiť.

Nakoniec som použila aj trávu, aj listy. Netrvalo dlho a znovuzrodená čelenka bola na svete. Venovala som jej už len pár detailných úprav, vyskúšala na svojej hlave, priateľovej a schválila sama sebe. Toto je výsledok.

Ak ste zvedaví, ako sa čelenka uplatnila aj vo výslednej fotografii, rada sa o to s vami podelím. No ešte k samotnému foteniu...

Pred fotením sme už mali všetko dohodnuté a naplánované. Strávili sme spolu pol dňa a fotili vo vnútri aj vonku. Kamoška sa cítila aj po zdravotnej stránke skvelo, takže sme už iba doladili vlasy a oblečenie. O make up sa postarala sama, natočila som jej vlasy a spoločne sme zhodnocovali oblečenie, ktoré mala pripravené. Veľa vecí bolo spontánnych a pár fotiek sme nečakane zladili aj do retro štýlu, ktorý v poslednom čase obľubujem.

Keď sme vyrazili von, prišiel na rad aj môj vysnívaný venček. No a v praxi to vyzeralo takto. Teda nie. V praxi to vyzeralo úplne inak, ba až komicky. Toto je výsledok po postprodukčnej úprave.

A takto to vyzeralo v praxi :D

A nakoniec ešte pripájam malú ukážku výsledkov z tohto čarovného fotenia.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
13
Poslať správu
Tvorivý tvor

Chceš vedieť, keď Fany Ambrózyová pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.