Túto zmrzlinu v Bratislave musíš skúsiť

Unikátna thajská rolovaná zmrzlina funguje na Kamennom námestí len od mája. Zistili sme za teba, ako vznikla, a či stojí za to.

Teplo posledných dní zvládame všetci lepšie so zmrzlinou. Ale osviežil si sa už niekedy thajskou rolovanou zmrzlinou? Čo to je, ako to chutí a kto stojí za projektom Sawadí na Kamennom námestí?

Čítaj ďalej a všetko sa dozvieš :)

Nápad dostali na dovolenke

Dvaja z troch zakladateľov Sawadí, Laďo a Monika, dostali tento výnimočný nápad ešte v roku 2017 na svojej dovolenke v Thajsku. Tam ich oslovil pouličný spôsob tvorby rolovanej zmrzliny. Je to niečo, čo u nás rozhodne nenájdeš, minimálne nie v takejto kvalite. Ako sami vravia, takú chuť zmrzliny nikdy predtým nezažili.

Rozhodli sa priniesť ju na Slovensko a založili Sawadí.

Rok 2018 im priniesol dilemu, ako tento projekt preniesť z exotického Thajska do konzervatívneho Slovenska. Dlhé mesiace bojovali aj so štátnou hygienou, pretože takýto spôsob výroby zmrzliny si vyžaduje úplne iný postup ako klasická kopčeková. Našťastie, podarilo sa!

A tak si ich mohol po prvý krát vidieť na festivale Grape 2018.

Sawadí domček teraz stojí na Kamennom námestí

Tento rok sa mladej trojici podarilo svojpomocne postaviť pekný domček priamo v Bratislave. Na Kamennom námestí si ho mal možnosť vidieť približne od začiatku mája. Laďo s Monikou priznávajú, že za jeho vznikom sa ukrývajú hodiny ťažkej práce

A prečo práve názov Sawadí?

Toto slovo v preklade z thajčiny znamená Ahoj, takže už samo o sebe nadväzuje k spontánnej komunikácií, a keď ho vyslovíš autenticky „sawadíííí“ tak ti ostane úsmev na tvári.

Výroba thajskej rolovanej zmrzliny je skutočný unikát

Ak premýšľaš, ako to celé prebieha, odpoveď je možno jednoduchšia, než si myslíš. Stačí si len vybrať ingrediencie, ktoré ti rozsekajú na malé kúsočky a zalejú pravou rastlinnou smotanou – vhodnou pre vegánov. Následne túto zmes chutí znova rozsekajú a rozotrú. Mimochodom, môžeme potvrdiť, že nepou nepoužívajú žiadne umelé prísady ani farbivá, ale pravé ingrediencie ako banán, mak či Kinder bueno.

Nakoniec vzniknutú hmotu pekne špachtličkou zrolujú a pekne naaranžujú do krásneho kelímka. Ďalej je to na tebe - toto nebíčko stačí už len zjesť!

Na celú prípravu je radosť sa pozerať, pretože prebieha priamo pred našimi nedočkavými očami a dĺžka nezaberie viac ako 3 minútky.

To najdôležitejšie - ako nám chutí thajská rolovaná zmrzlina?

Už po prvom súste plného výbornej a plnej chuti sme vedeli, že Sawadí thajská zmrzlina nie je vyrobená z prášku, ale z kvalitných surovín , ktoré si vieme vybrať podľa našich maškrtných jazýčkov.

Obrovské plus pre túto zmrzlinu je aj to, že je bez lepku a laktózy. Plná chuť pretrváva od prvého sústa až po posledné a lahodná, krémová konzistencia ťa zaručene uchváti. Bude sa ti máliť už po troch sústach a ďalšia porcia sa ti začne žiadať ešte kým dojedáš tú prvú.

Kde ich stretneš v budúcnosti?

Sawadí tento rok uvidíš len na Kamennom námestí, ale budúci rok sa plánujú rozšíriť aj na festivaly a možno aj do iných miest formou pojazdných vozíkov. A ak sa ti teda thajská zmrzlina zapáči niekde na dovolenke alebo aj v Bratislave na Kamennom, rozhodne sa v budúcnosti máš na čo tešiť.

Dôležité na záver

Nezabudni sledovať Sawadí na sociálnych sieťach, kde sa pýtajú svojich fans aj na nové kombinácie a možno vymyslíš príchuť, ktorá doteraz nikomu nenapadla J

Sawadí Facebook –> https://www.facebook.com/sawadi.sk/

Sawadí Instagram –> https://www.instagram.com/sawadi.sk/

A ak ešte nesleduješ Tasty Bratislava na Instagrame, tak už viac túto chybu nerob a rozhodne nás sleduj tu –> https://www.instagram.com/tasty_bratislava/

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
8
Poslať správu
Ak nás ešte nepoznáte sme Tasty Bratislava a nádete nás na Instagrame. Hľadáme podniky, ktoré vám a nám chutia, či už je to jedlo, koláčik, káva, alebo pivo :) Ak nás ešte nepoznáte Sledujte nás na Instagrame. Tasty Bratislava 🔹 skvele tipy na jedlo v BA👌 🔹 Great food in BA📱 🔹 #foodblog #jedlo #tastybratislava #dnesjem 🔹 chut na burger? to je @burgercitty 🍔🤪

Chceš vedieť, keď tasty.bratislava pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.