31.7.2019 12:07

SMART For Two a. k. a. nákupná taška

Krabička s veľkým potenciálom, ktorá má neskutočne veľa pozitív.

V dnešnej dobe je problém s vozidlami stále viac a viac prísnejšie normy, ktorým vozidlá podliehajú, neskutočne malé parkovacie miesta, predbiehanie pomalých vozidiel na krátkom úseku, sami sme toho svedkom, ale je tu niečo, čo dokáže presne tieto problémy vyriešiť, SMART For Two na elektrický pohon a. k. a. nákupná taška.

SMART je značka áut, ktoré sú kompaktné, rýchle, sú na elektrický pohon a majú veľa ďalších výhod. Keď už sme pritom elektrickom motore, tak SMART vyrábal aj benzínové a dieslové, ale postupom času si povedali, že bude lepšie, keď budú vyrábať iba tie, ktoré sú nielen spoľahlivé, ale ktoré sa predávajú v pomere s ostatnými najlepšie a najrýchlejšie, a preto zrušili výrobu benzínov a dieslov. Pre SMART začala teda éra elektrických motorov so základnou cenovkou 22 139€, s tým, že sa dá uplatniť štátna dotácia, a to je 5000€, ktorú vyplácajú do 3 rokov.

Malý rýchly šíp pôsobí na ceste veľmi dravo. Výkon, ktorý mu elektrický agregát ponúka je 60kW, pri SMART sa síce udáva zrýchlenie z 0 - 100 km/h, ale pre používateľov táto hodnota zaniká a meria sa nová z 0 - 60 km/h, a to je za 4,9 sekundy. Predstavte si veľmi pomalého šoféra, ktorý ide na 60tke 40. Zošlapnutím plynu sa sila motora prenesie na zadné kolesá a doslova ho preletíte a v kľude sa zaradíte. Pokiaľ ste cezpoľný občan tak netreba smútiť. Maximálka malého draka je 130 km/h takže pokojne môžete cestovať aj po dialniciach.

Tu, ale prichádza na rad otázka. Aký má vlastne SMART dojazd? Pri elektrických autách je to trošku zložitejšie. SMART má síce písaných 155 - 160 km, ale realita je iná. Pri zapnutej klimatizácii sa dostaneme na dojazd cca 100 km, no pokiaľ chcete prejsť väčšiu diaľku neváhajte otvoriť okná a vypnúť klimatizáciu. Reálne tak spravíte tých 150 km. Mne osobne vystalo 20km po trase z BA - Podersdorf(Rakúsko), ktorý bol vzdialený od mojej štartovacej polohy 65 km, musel som sa aj vrátiť a podarilo sa. Ukazovateľ na displeji neklamal a vrátil som sa spokojne domov. Pokiaľ potrebujete SMART dobiť, musíte sa zastaviť na chargeri, ktorý ponúka dobitie zadarmo s vyhradením parkovacím státim, čo majiteľa SMART robí V. I. P., napr. AUPARK a veľa ďalších. Tu si môžete v kľude a zadarmo dobiť šíp a za ten čas stihnete nákupy, jedlo a veľa ďalšieho. Prichádza na rad otázka. Koľko mi bude trvať dobíjanie. Odpoveď je jasná. 3 hodiny na rýchlonabíjačke a do 5 hodín na klasickej z 10 - 100%. Pokiaľ máte vlastný dvor výhoda pre vás. Je možné si dobiť SMART pomocou klasického štekru, ktorý dáte do zásuvky a vybavené, auto sa dobíja.

Čím sa SMART najviac preslávil je jeho veľkosť. Jeho rozmery pútajú oči každého, okolo ktorého malý blesk prejde. 1,55m na výšku a skoro 1,9m na šírku. Povedzme si na rovinu je to ikona medzi vozidlami menšieho vzrastu. Predstavte si tie dnešné parkovacie miesta, ktoré reálne robia asi len pre malé autá. S týmito rozmermi sa vôjdete aj kde nechcete, áno hovorím to z vlastnej skúsenosti, nepropagujem značku.

Na záver by som chcel dodať, že elektrický SMART si viete zakúpiť v 3 vyhotoveniach. Máte na výber z variant: For Two(Pre dvoch), For Four (Pre štyroch) a For Two cabriolet (Pre dvoch letných párty ľudí).

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
28
Poslať správu
Blog writer Ak máš záujem o napísanie blogu o tebe, tvojej prevádzke daj mi vedieť na [email protected]

Chceš vedieť, keď Randy_EZ pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.