Hostil nás sám legendárny Kmotor

Väčšina z Vás pozná Kmotra z preslávených mafiánskych filmov, ale kto vie, že sa v BA nachádza aj reštaurácia pomenovaná podľa predstaviteľa Krsného otca?

Corleone u Kmotra, čo to teda je?

Pre obyvateľov Devínskej Novej Vsi je táto reštaurácia dobré známa. Vďaka kvalitnému jedlu a príjemnému prostrediu patrí už nejaký ten piatok medzi obľúbené bratislavské reštaurácie. Pozitívne ohlasy na Kmotra nás teda prinútili vyskúšať ju osobne :)

Po našej návšteve nás zaujali priestormi, ktoré sa niesli v duchu preslávenej sicílskej a newyorskej mafie. Okolie a terasy sú vhodné aj pre rodiny s deťmi, ktoré určite ocenia aj detský kútik. Nás zaujala, pochopiteľne, najmä ich kvalitná kuchyňa o ktorej sme sa rozhodli napísať článok.

Ochutnali sme zbrusu nové menu

Ochutnali sme toho neskutočne veľa. Keďže sme sem prišli vyhladovaní po kúpaní, objednali sme si rovno 5 rôznych jedál. U Kmotra nájdete v jedálnom lístku aj netypické jedlá a presne z tých sme si aj objednali. Okoštovali sme fazuľovú polievku s lokšou a kolenom, plzeňský guláš, hubové rizoto, marinované bravčové rebierka a burger s trhaným bravčovým mäsom známym ako pulled pork burger.

Nechýbal ani sladký dezert v podobe lávového koláčika so zmrzlinou a lesným ovocím.

Takúto fazuľovú polievku len tak nenájdeš

Začnime polievkou, ktorá bola domáca a naozaj stála za to. Už na fotke môžeš postrehnúť, že bola skutočne kvalitne sýta a navyše aj dobre dochutená. Oceňujeme pridanú smotanu a najmä lokšu, ktorá z tejto polievky urobila skutočnú dobrotu.

Chuť Plzeňského guláša máme stále na jazyku

Plzeňský guláš bol jedna báseň :) Hovädzie mäsko bolo jemné a domáce knedle boli nadýchané. Vŕtalo mi v hlave, ako je možné, že každý kúsok mäska bol rovnaký a šťavnatý. Dozvedeli sme sa, že za skvelým mäsom stojí česká mäsiarská firma, kde každú kocku mäska nakrájajú presne na 2x2 cm priamo na ich želanie. Chuť tohto guláša si zapamätáš aj vďaka pridanému pivku, ktoré dotvára finálny gurmánsky zážitok.

Hubové rizoto si vychutnáš v týchto teplých dňoch

Hubové rizoto je vhodná voľba na toto teplé letné počasie. Vďaka krémovej konzistencii rizoto nadobudlo plnú chuť a ľahkosť. Bolo presne také ako má byť, huby neprerážali chuť, naopak ju spolu s rukolou príjemne dotvárali.

Marinované bravčové rebierka pre správnych gurmánov

Rebierka sú tou správnou voľbou pre pravých gurmánov. U Kmotra si pochutnáte na šťavnatých mäsových rebierkach, marinovaných v mede a pive. Pečené sú pomaly, niekoľko hodín. Ak sa tu nájdu milovníci kvalitných a dobre namarinovaných rebierok tak by nemali dlho váhať. Posúďte sami...

Niečo menšie k pivku? Určite Chilli beef Chesse fries

Pokiaľ nechcete niečo príliš sýte, ale hľadáte len niečo na zobnutie zbystrite pozornosť. Ragú z hovädzieho mäsa a chilli podávané na hranolčekoch preliate cheddarovou omáčkou je naozaj dobrá voľba napríklad aj k pivku. Ale varujeme vás, chilli uprostred je naozaj silné, možno budete potrebovať extra pivo navyše :)

Šťavnatý Pulled pork Burger ťa zasýti

Či už hovädzie, alebo bravčové mäsko, všeobecne známe ako pulled pork burger predstavuje v Corleone novinku. V tomto burgri sa v hlavnej úlohe predstavuje s pečeným bravčovým kolenom, medovou cibuľkou, nakladaným jalapeňos, hranolkami a cibuľovými krúžkami. Porcia je slušná a rozhodne stojí za vyskúšanie. Nabudúce k tomu odporúčame pridať aj nejakú omáčku.

Skvelá správa je aj pre celiatikov! V ponuke si môžete vybrať aj bezlepkovú variantu s glutenfree žemľou :)

Na záver sme ochutnali aj lávovú tortičku s vanilkovou zmrzlinou a horúcimi malinami. Jednoduchá a chutná lakocinka na záver.

Corleone u Kmotra ďakujeme za pozvanie na ochutnávku nového menu, jedlá boli veľmi chutné a samozrejme aj dobré porcie. Škoda len, že Devínska Nová Ves je trochu ďalej od mesta. Ale rozhodne stojí za vyskúšanie.

Ak ešte nesleduješ Corleone u kmotra tak ich nájdeš na Instagrame tu –> https://www.instagram.com/corleoneukmotra/

A ak ešte nesleduješ Tasty Bratislava na Instagrame, tak už viac túto chybu nerob a rozhodne nás sleduj tu –> https://www.instagram.com/tasty_bratislava/

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Ak nás ešte nepoznáte sme Tasty Bratislava a nádete nás na Instagrame. Hľadáme podniky, ktoré vám a nám chutia, či už je to jedlo, koláčik, káva, alebo pivo :) Ak nás ešte nepoznáte Sledujte nás na Instagrame. Tasty Bratislava 🔹 skvele tipy na jedlo v BA👌 🔹 Great food in BA📱 🔹 #foodblog #jedlo #tastybratislava #dnesjem 🔹 chut na burger? to je @burgercitty 🍔🤪

Chceš vedieť, keď tasty.bratislava pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.