8.10.2019 17:01

10 DŇOVÝ ROADTRIP PORTUGALSKOM

Jedna z najlepších možností ako cestovať je “road trip”.

Teda požičať si auto a precestovať krajinu podľa seba. Teda samozrejme pokiaľ neuprednostňuješ oddych v rezorte - all inclusive. Tento krát sme zvolili krajinu Portugalsko a 10 dní na cestách. Ako to celé prebiehalo ?

ak ťa nemáš rád čítanie tak jednoducho preskrolluj dole a pusti si video. 

Náš trip sa začal príletom do mesta Sevilla. Áno áno, mesto sa nachádza v Španielsku ale hlavné motto je predsa “cestovať za čo najmenej peňazí. Aj tento krát sme využili spoločnosť AVIS na prenajatie auta (z dobrej skúsenosti z Izraela), nakoľko AVIS nevyžaduje credit card. Teda stačí klasická debit card s potrebným množstvom penez). Auto plné ľudí a prvá zastávka Gibraltar

Miesto ktoré patrí Veľkej Británii, platí sa tu librou a úraduje tu Anglický jazyk. Ak sa chystáš do Gibraltaru mám pre teba pár rád. Určite budeš chcieť navštíviť horu plnú opíc. Na horu ide lanovka ktorá stojí 16eur. My sme však využili služby miestnych, na dodávke ťa vyvezú až na vrchol. Keďže sme boli 6-ti tak cesta nás vyšla 10e na osobu, čož sa naozaj osvedčilo. Po ceste ti povedia čo to z histórie, a taktiež aj celkom užitočné info o opiciach žijúcich hore. Tie vedia byť celkom agresívne takže treba byť naozaj opatrný. Presvedčili sme sa o tom na vlastnej koži. A tá dôležitejšia rada - daj si pivo v miestnom bare/krčme. Anglicky čapák je proste ... však zistíš sám. V Gibraltari je ubytovanie drahé, ak nejaké vôbec nájdeš preto sme to riešili s ubytkom v neďalekom meste Algerciras

Nasledujúci deň nasledovala 5 hodín dlhá cesta do Portugalského mesta Lagos s medzi zástavkou v meste Cádiz, ktoré určite odporúčam navštíviť. Aspoň na pár hodín. My sme riešili ubytovanie hlavne v kempoch, stany, gril, voľnosť a veľká spokojnosť. Pár minút od mesta Lagos okolo ktorého je množstvo, naozaj množstvo krásnych pláži a útesov.

Ďalšia zástavka bola mesto Portimao. Neďaleko sa nachádza veľmi známa jaskynná pláž "benagil caves" na ktorú sa dá dostať veľmi jednoducho. Ale samozrejme aj tam môžeš očakávať kopy ľudí, ako inak. Cesta už pomaly smerovala ďalej k hlavnému mestu cez zástavky ako Lighthouse of Cabo de São Vicente, Ponta Ruiva Beach, Cabo da Roca až do Lisabonu, kde sme trávili posledné dni tripu. 

Lisabon je mesto na ktoré budeš potrebovať určite viac ako jeden deň. My sme náš čas využili s "free tourguide" - služba ktorú si môžeš rezervovať cez internet a spoznať mesto aj z inej stránky ako len historické pamiatky. Naša tour bola o streetart komunite v meste, trvala asi 4 hodiny a to naozaj že odporúčam. No a ak večer nevieš kam do mesta určite navštív LX FACTORY - stará industriálna zóna, v ktorej nájdeš kopec výborných reštaurácii, podnikov, tattoo štúdii a podobne. Čo je lepšie ako pivko na terase s výhľadom na mesto. 

Predposledný deň tripu patril Sintre. Sintra je mestečko hneď pri Lisabone, farebný "zámok" na vrchole hory či Quinta da Regaleira Gardens so studňou, v ktorej sa organizovali rituály. A toto miesto ma naozaj atmosféru ktorá ťa pohltí, samozrejme keď si odmyslíš tie davy ľudí. 

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
FOTOGRAF / VIDEOMAKER / UMELEC

Chceš vedieť, keď patis_ek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.