Rovnoprávnosť uhlov a zákaz interrupcii

Rozhorčenie sa nad zbytočným protestom

Dlho som nepísal. Nebolo o čom. Nikdy nie je o čom, lebo nič vlastne neexistuje. Neexistujem ja neexistuje tento blog. Všetko je to len hra ničoho. Po dlhšej dobe som potreboval vyprázdniť svoju už prázdnu hlavu.

Nič nie je dobré a nič nie je zlé, všetko je len uhol pohľadu. Prečo pravý uhol je pravý? Čo ak aj pravý uhol je len podvod? Je pravý uhol naozaj taký špeciálny, že si zaslúži svoje vlastné pomenovanie? Podľa mňa sa to dá považovať za diskrimináciu ostatných uhlov. Prečo neexistuje pochod za rovnoprávnosť uhlov? Existuje oveľa viac nezmyselných pochodov, ako je napríklad pochod za život, ktorý zvolali katolícki biskupi. Poviem vám mojim uhlom pohľadu, môžno to nebude ten pravý, ale to mi je jedno, lebo ja som za uhlovú rovnoprávnosť, lebo každý uhol si je rovný.

Poviem vám môj názor na pochody ako je tento. Prečo by sa mal nejaký katolícky farár starať do toho či nejaká žena pôjde na potrat? Prečo sa tohto pochodu zúčastnilo 50 tisíc ľudí? Toto sú otázky, na ktoré nepoznám odpoveď a asi ani nikdy poznať nebudem. Nezmyselnosť tohto pochodu je už len to, že ho zvolali katolícki biskupi. Čo sú pre mňa ľudia, ktorí o tom majú rozhodovať zo všetkých najmenej. Prečo? Pretože pokiaľ viem, katolícky biskup môže byť len muž, ktorý ešte k tomu musí dodržiavať celibát. Z toho vyplýva, že tento človek nemôže mať dieťa, tak prečo by mal rozhodovať o tom či bude mať dieťa niekto iný? Prečo sa starajú do veci, ktoré ich nemajú absolútne čo zaujímať? Katolícki farári a biskupi by sa mali starať len do cirkvi, veď jej obetovali celý svoj život, no nie? Tento pochod má asi zmysel, ako keby si heterosexuálni ľudia zvolajú pochod proti homosexuálom. Zmení to tomu homosexuálovi sexuálnu orientáciu? Prestane byť homosexuál len preto, že sa niekde stretlo pár obmedzených idiotov? Odpoveď je nie. Presne takáto istá odpoveď je aj na otázku, či zákaz alebo obmedzenie interrupcií niečomu pomôže. Proste nie. Všetko by to len zhoršilo. Znásilnené ženy alebo ženy s iným dôvodom na interrupciu by si to dávali robiť niekde potajomky, môžno aj neprofesionálne. Možno by došlo aj k samovraždám, depresiám a psychickým zrúteniam. Protest proti interrupciám je podľa mňa zlá vec, a katolícki farári a biskupi by sa mali starať o cirkev a nie o veci, do ktorých ich nič nie je. Nemali by organizovať pochody proti veciam, o ktorých by nemali rozhodovať. Je to niečo ak keby ja zvolám pochod za kastráciu farárov. Mám právo rozhodovať o takomto niečom? Nie lebo nie som farár. Vyriešil by tento pochod niečo? Asi viac, ako pochod proti interrupciám. Konečne by som tomu vášmu celibátu môžno aj veril.

Všetko je len môj uhol pohľadu, môžno nie je ten pravý, ale je môj. Aj tak vlastne nič z tohto v skutočnosti neexistuje, lebo žiadna skutočnosť nie je.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Som mladý chalan, ktorý rád tvorí. Ak ma chcete podporiť, môžete tak spraviť na mojom patreone.

Chceš vedieť, keď Lukáš Lipiansky pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
25.6.2022 18:16
Cesta do školy
14.11.2021 19:41
Zmena
11.11.2021 16:23
Domov