14.11.2019 22:10

Sú sociálne siete zlo?

Kam sa stratila odvaha pozrieť si z očí do očí?

Minule som mal možnosť sa zúčastniť chtiac nechtiac jednej internetovej konverzácie na sociálnej sieti. Dobre teda, ako sme tak a riešili online stratégiu jedného z našich projektov. Kolega sa počas slabej chvíľky prihlásil na jednu zo sociálnych sieti a začal debatu s neznámou slečnou. Taká klasika, obaja profil slabo vyplnený, fotka umelecká, až je problém uveriť že nieje stiahnutá z internetu a celé to bolo také všelijaké. Ako tak plynul čas a už sme nemali čo preberať tak možno sa chcel predviesť aký je frajer, možno len tak. To ani neriešim, je to jeho vec. Ale ako som tak sledoval a občas mu niečo sarkasticky poradil nech napíše, čo aj spravil. V hlave my prebiehal dialóg, o čom to vlastne dnes je?

Stačí mať iba perfektnú fotku a priemerne vyplnený profil a ide to samé alebo ako? Predsa len ako som tak sledoval čo píše tak to skutočne bola debata typu „ahoj ako sa máš“. Nechcem tu teraz vravieť že internety sú zlo ako raz jedna pani povedala. No predsa len my to nedá sa zamyslieť či by nebolo lepšie radšej na chvíľu vypnúť a ísť von. Ako vraví ďalší kolega. SOCIALIZÁCIA je kľúč nielen k úspechu ale aj k srdcu tej pravej. Dobre, viem znie to klišé. Ale vraví to. A má pravdu.

Sám na sebe vidím že odkedy som viac medzi ľudmi, a to myslím tých z mäsa a kostí a nie ikonky a písmenká na monitore. Odvtedy rastiem a posúvam sa tam kam chcem oveľa rýchlejšie. A jediné čo som spravil je že som vymenil monitor a klávesnicu za realitu. Pričom v mojom prípade je to skôr paradox pretože som rodený introvert a na počítači pracujem denno denne a tak tiež trávim veľa času aj na sieťach keďže musím. A ako interventovi my to aj spočiatku vyhovovalo, ale potom som sa raz zamyslel a spýtal sa. Chlapče, toto vážne chceš? No a aká myslíte že bola odpoveď.

Tak či onak by ma zaujímal váš názor na sociálne siete a celkove internetovú komunikáciu na úkor tej skutočnej. Možno sa spoločne dozvieme niečo nové a ako vraví slepý keď dostane nové okuliare že čo potom. Potom uvidíme… :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Zdravím vás ľudkovia, volám sa Planúci Drak, a môj oheň nebude pre každú dušičku príjemný. Tak sa pripravte pretože Slnko vychádza na východe. A môžete sa spoľahnúť že je tu toho dosť!

Chceš vedieť, keď Planúci Drak pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.