Rezignácia - ako sa nevzdať

Poznáš to, stanovíš si cieľ, ktorý chceš dosiahnuť a ideš si za ním. Pri tejto ceste narazíš, na čoraz väčšie a väčšie prekážky, ktoré ťa nakoniec prinútia rezignovať. Nerezignuj a nevzdávaj sa!!!

Predstavme si príklad, zo zvieracej ríše. Keď ryba zistí, že prúd proti ktorému pláva je príliš silný, rezignuje na túto techniku a nahradí ju efektívnejšou. Tak isto to funguje aj u ľudí, keď sa pokúšaš zbaliť ženu svojich snov a ona ťa bude neustále odmietať, tak si nakoniec nájdeš niekoho iného. Je to ochranný mechanizmus, ktorý zabraňuje úplnému vyčerpaniu.

Ľudia, vďaka štruktúre ich mozgu dokážu, tento podnet rezignácie potlačiť. Dokážeme si premyslieť naše konanie a nájsť prijateľnejšiu cestu, k našim cieľom. Preto sa často stáva, že aj po X-tom odmietnutí, od ženy našich snov v snahe zbaliť ju, stále pokračujeme. Naša schopnosť prekonávať, kritický bod rezignácie, nám umožňuje prežiť náročné životné situácie , vysporiadať sa s nimi a skúsiť to znova.

Preto sme schopný dosiahnuť, svoje naoko nedosiahnuteľné ciele, oklepeme sa z neúspechu a znovu a znovu sa postavíme na nohy. Nezlomné a premyslené úsilie, je základným stavebným kameňom úspechu. Samozrejme aj medzi nami sa nájdu ľudia, ktorý pri prvej prekážke rezignujú, no tí ktorí sa zo svojich chýb dokážu poučiť, majú veľkú šancu, splniť si svoje sny.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Mám rád kvalitnú hudbu, filmy a seriály a zrejme už aj niečo občas napíšem.

Chceš vedieť, keď Andrej Vozárik pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.