4.1.2020 15:23

DS30 - Patologická závislosť na hre

Ako zastaviť rozbehnutú lokomotívu...

Takže na začiatok si povieme definíciu závislosti.

Závislosť /ADDICTION/ je stav, pri ktorom absencia látky alebo podnetu vyvoláva fyzické alebo duševné ťažkosti. Vzniká ako následok po opakovanom užívaní určitej látky- drogy, alkohol, nikotín. Závislosť narúša osobnosť jedinca, znižuje jeho výkonnosť, schopnosť sebaovládania a tiež aj inteligenciu. Závislý človek má neustálu silnú túžbu po návykovej látke, pričom vzniká tolerancia- vyžaduje si stále vyššie dávky, aby dosiahol želaný účinok, stav, inak povedané- rovnaké dávky spôsobujú postupne stále menší účinok (silná túžba pociťovať účinky psychoaktívnej látky, intenzívne nutkanie, ktoré je ťažko ovládateľné sa nazýva CRAVING). Prejavujú sa ťažkosti v kontrole správania, v realizovaní činností, závislý človek chce dávky znížiť alebo ukončiť ich užívanie, no nedarí sa mu. Zanedbáva vzťahy, sociálne aktivity, pracovné či školské povinnosti. Je si plne vedomí negatívnych následkov a problémov, ale i napriek tomu pokračuje.

Ak ste si prečítali predošlé blogy, tak tento blog pochopíte rýchlo. Ak nie tak vám dám short intro:

Slobodný chlap po rozchode naháňal sukne. Vybudoval okolo toho celú schému a vedel, ako hrať túto hru. No vo vnútri dúfal, že stretne nejakú výnimočnú, ktorá ho zaujme natoľko, že nechá túto hru.

Aj ju stretol aj sa začal o ňu snažiť.

No, ale ako to býva u patologicky závislych hráčov, hra sa neopúšťa jednoducho :(

Možno to vyznie zábavne, ale skor asi smutne. Človek sa chce zmeniť a vytýčiť si jeden cieľ. No lenže človek je tvor omylný.

Nádherná, inteligentná žena s obrovskou osobnosťou. Čo viac si priať. Krásne prvé rande, ktoré trvalo 6 hodín. No ani na sekundu sa vám nezastavili ústa. Nádherny bozk na rozlúčku. Druhé rande, tretie rande a všetko ide ako po masle. Viete, že ona je tá správna. Sedíte za telefónom a refreshujete messenger každých 10 sekúnd.

A potom prišiel koniec roka 2019 a začiatok 2020. Vybehnete vonku s kamošmi, len tak na pivko a zabaviť sa. Pácnem si zopár pánakov a začne sa vo mne budiť, ten hráč. Možno je to problém mojho myslenia:

Všetko robiť na 110%.

Som vo svojom známom prostredí, nočný život a alkohol. Zacítil som potrebu skúsiť hru. Možno si myslíte, že mi ide len o sex a že som na ňom závislý. Ale to je omyl, som závislý na tej hre. Ten pocit, keď zbadáte neznámu a začne ta hra.

Letmé pohľady, hanblivé úsmevy. Krok vpred, krok vzad. A celkovo tie tanečky okolo. Trápne reči a ten jej pohľad, a ako hltá každé jedno slovo, ktoré poviete. Ten pocit je úžasný. Pocit, ktorý vám neskutočno hladí ego.

Tak som zasa spadol do tohto kolotoča. Dalšia neznáma v mojej spálni. Druhý deň sa s tou úžasnou pri ktorej sa mi trasie hlas, skoro stretli vo dverách.

Som mal neskutočne hrozný pocit, keď som ju zbadal. Psychické dilemy. No stretnutie a rande bolo úžasne, inteligencia, krása, šarm.

Proste ten feeling: Wauu, ona je dokonalá.

No keďže sa stretávame asi týždeň, tak pred polnocou odišla za rodinou. A ja som po polnoci vyrazil do mesta. Bude to znieť trápne, no stretol som známu a dala ten úsmev. Ten úsmev, keď viete, že je ready na hru. A v tom momente to závisí, len na vás. Premáhal som sa. Chcem skončiť tento madness.

Ako sa dá, ale zastaviť rozbehnutá lokomotíva?

Závislosť bola silnejšia. A však len po flirtujem a keď ju budem mať, pojdem domov sám. Sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú.

No a tak som sa zobudil 1.1.2020 o 7:00 s ďalšou ženou v posteli :(

Ak platí porekadlo:

Ako na Nový Rok, tak po celý rok.

Tak rok 2020 bude totálna nočná mora.

V hlave počujem alarm: Please, help me.

Happy New Year *)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď JH19 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.