5.2.2020 20:06

Námestia, na ktorých sa v zime budeš cítiť ako v rozprávke

Dnes ti ukážem pár krásnych námestí, na ktorých sa budeš cítiť ako v rozprávke.

Spomeň si na situáciu, keď si sa prechádzal po námestí, bola zima, padal sneh a povedal si si: ,,Wau, cítim sa tu naozaj ako v rozprávke." Dobre, asi si povieš, že dnes už na Slovensku takú zimu nezažiješ, ale nikdy nehovor nikdy.

Banská Štiavnica

Ako prvé mesto v rebríčku je Banská Štiavnica. Ten, kto na tomto mieste už bol, určite vie prečo. Banská Štiavnica ti ponúkne prechádzku v tichých uličkách. Samotné centrum stále dýcha históriou. Môžeš navštíviť rôzne kaviarničky, čajovne a podobne.

Trenčín

Trenčín sa označuje mestom módy. Zažiť tu môžeš aj príjemnú zimnú atmosféru v centre Trenčína. Trenčín sa pýši svojim majestátnym hradom a pamiatkami v centre mesta. Mesto je poznačené historickými domami, keďže mesto je jedno z najstarších na Slovensku.

View this post on Instagram

#iLoveTrencin ❤️

A post shared by @ lovetrencin on

Košice

Košice, metropola východného Slovenska nesmie chýbať v rebríčku. Mesto srší bohatou históriou. Centrum tvoria pamiatky gotickej, barokovej a klasicistickej architektúry. Najvýznamnejšia dominanta je Dom svätej Alžbety.

Bardejov

Historické centrum tohto mesta je ohraničené meštianskymi domami, v strede sa nachádza radnica a vedľa Baziliku svätého Egídia. Síce to nie je veľké centrum, stále má svoje čaro, pretože mesto je obklopené lesmi.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Stano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.