Nie si úplne spokojný zo svojim ŽIVOTOM? 5 rád ako to ZMENIŤ

V prvom rade, chcem povedať, že toto nebude ako z motivačného filmu či citátu. Ale čisto zo života.

Možno si naozaj nespokojný/á s tým ako momentálne prežívaš a niečo ti k štastnému životu ešte chýba.

Ak ťa napadli hneď prvé peniaze, dom, športiak a krasne dievčatá tak pojme začať úplne z iného konca. Chcieť v živote čisto len tieto veci je tak trochu povrchné (samozrejme, patrí to k životu a je prirodzené že to chceš) ale začneme niekde inde.

Kde? Presne u SEBA. Je jedno či si chalan alebo dievča (budem predpokladať, že si ešte študent alebo skrátka mladý a nevychoval/a si ešte svoje deti). Je mi tiež jedno či si single alebo zadaný, máš 1tky či 4ky v škole... Či máš peniaze len s toho čo si na brigáde zarobíš alebo máš bohatých rodičov.

Toto sú len veci, ktoré sa dejú všade okolo tvojho života, niekto to má ružovejšie - niekto menej. Ale vec, že aj to môže len tak vyzerať, no v reálne to tak úplne nemusí byť. Nikdy nevieš o druhých úplne celú pravdu.

Preto sa neporovnávaj, nezáviď ani nepovyšuj nad ostatních.

To je PRVÝ BOD: Už len tým, že sa nebudeš porovnávať a ostatním budeš priať či dokonca POMÁHAŤ sa ďaleko ďaleko POSUNIEŠ a staneš sa viac štastným a zlepšíš si tak život.

DRUHÝ BOD: Začni u SEBA. Predsa to najdôležitejšie a to o čom sa chcem dnes baviť si TY.

Nájdi si chvíľu, keď si doma sám alebo cestuješ a popremýšlaj nad sebou. Zamysli sa nad tým, jak vypadajú tvoje dni, jak sa správaš ku ostatním (aj čo som spomenul v prvom bode), či nezanedbávaš niečo čo by si nemal alebo či si sa na niečo nevykašlal len preto, že sa ti nechcelo. Spätne si uvedom, kde sú tvoje slabiny a v čom by si sa mohol polepšiť. (každý máme svoje chyby a je dobré na nich pracovať). Následne si to môžeš spísať napr. do mobilu a pripomínať si to.

TRETÍ BOD: Už len tým, že si sa dočítal sem, robíš niečo užitočnejšie než hranie CSgo alebo pozeranie seriálov. Inšpiruješ sa na ceste tvojím životom čo je super.

Skús si najsť niekde aj dalšiu inšpiráciu, prečítať niake knihy na osobný rozvoj, vzťahy, financie či ine zaujímavé oblasti. Takisto, skvelá možnosť je počúvať niektoré podcasty alebo si pozrieť videá od Startitup. To mi neskutočne pomohlo a rýchlo som na tom dospel.

Dokonca, som si všimol, že premýšlam a konám múdrejšie než väčšina mojích rovesníkov ( vtedy 17-18r.)

ŠTVRTÝ BOD: Začni s niečím novým vo svojom živote! Možno, to nad čím si už premýšlal/a dávnejšie no bál si sa toho. Tak s tým začni. Uvidíš, že akákoľvek nová činnosť ti môže do života toho veľa priniesť.

Či už spoznáš nových ľudí, novú komunitu, nájdeš svoju VÁŠEŇ, budúcu PROFESIU, alebo sa proste len naučíš niečo nové.

Stať sa môže všeličo ale pokým neskúsiš - nezistíš :)

Stať sa môže všeličo ale pokým neskúsiš - nezistíš :) Dnes je super doba na to, začať prakticky z hoc-čím. MMA, poker, programovanie, fotografovanie, cestovanie, vlogovanie..... MA, poker, programovanie, fotografovanie, cestovanie, vlogovanie.....

PIATY BOD: Počúvaj samého seba, svoje pocity, srdce,.. je jedno ako to nazveme. Dôležité je, aby si sa naučil žiť postupne SVOJ ŽIVOT, našiel si cestu po ktorej kráčať a išiel si za tým, čo cítiš, že je pre teba dobré a správne.

Ak si sa dočítal/a až sem, ďakujem ti za prekavený záujem o môj článok. Dúfam, že ti nejak pomohol a jak áno môžeš ho klúdne nejakému kamarátovy poslať jak sa nehambíš.

Nevtrdím, že sa je za čo hambiť ale nie pre každého je tento článok. Ten, kto je uzavretý so svojími negatívnymi názormi tak si moc nepripustí niake zmeny len tak niakým článkom na Refresheri... a možno áno, to nikdy nevieme kým to neskusíme 😜

Ooooo a aby som nezabudol Ak máš niečo na srdci podel sa do komentára, budem rád ak sa tu inšpirujeme navzájom.:)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Niekoľko rokov aktívne cvičím, teraz o tom začínam aj tvoriť :) ✏️Témy: Workout a Cvičenie s vlastnou váhou

Chceš vedieť, keď markushrevus pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.