Nový začiatok

Keď ti zabuchnú dvere pred nosom....

Hovorí sa, že keď sa jedny dvere zatvoria, otvoria sa ďalšie. Niekedy to však trvá.

A niekedy sa to stane v tej najnevhodnejšej situácii, avšak musíme to prijať a ísť ďalej. Nesmieme smútiť a stresovať, musíme sa vzchopiť a nájsť niečo nové, čo nás postaví na nohy. Momentálne žijeme v ťažkej situácii, ktorá nás skúša, koľko vydržíme a ako sme psychicky odolní.

Nemusíme sa hanbiť, ak situáciu nezvládame, pokojne o nej hovorme. Hovorme o tom, čo nás trápi, čoho sa obávame, no žiadna búrka netrvá večne. Aj toto peklo sa raz skončí. Zlé situácie, ktoré sa nám v živote stanú, sú pre nás ponaučením a posilnením. Hoci nám rozhnevajú, rozplačú, vždy nakoniec vďaka nim zistíme, prečo sa stali a že je dobre, že sa stali.

Nemôžeme žiť na ružovom obláčiku a namýšlať si, že sa nám nikdy nič zlé neprihodí, ale takisto nesmieme ani stále žiť len v strachu, že niečo zlé príde a prestane sa nám dariť.

Dobré aj zlé veci sa skrátka v živote dejú. Môžeme mať niektorí z nás pocit, že sa nám dejú len tie zlé veci alebo naopak poznáme ľudí, ktorí sa tvária akoby sa im nič zlé neprihodili, ako je všetko v ich živote krásne a dokonalé (väčšinou medzi takých ľudí patria celebrity a tzv. influenceri, ktorí ovládajú túto dobu a ktovie prečo ich ľudia tak uznávajú a sledujú), no nesmieme tomu obrazu veriť. Nikdy, naozaj nikdy nie je všetko len ružové, pretože potrebujeme skúšky, potrebujeme facky od života, aby sme sa naučili správnym hodnotám. Niekto tých faciek potrebuje viac a niekto menej. Ale keď ich dostaneme a zoberieme si z nich ponaučenie, nakoniec to dobre dopadne. Síce nás nemusí čakať "happy end" , ale aspoň príde dobré obdobie. Pretože buďme k sebe úprimní, aj tak všetci nakoniec skončíme rovnako.

A smrť je na tomto svete jediná spravodlivá vec, pretože sa týka všetkých a nerobí výnimky. No kým také niečo nastane, žime svoje životy ako najlepšie vieme a otvárajme nové dvere, hoci by ich malo byť aj tisíc.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Introvertný extrovert, extrovertný introvert.

Chceš vedieť, keď barbarita_emilia pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
10.9.2023 21:20
Problémy spoločnosti
27.12.2022 20:08
Nestrať samého seba
24.10.2022 20:22
Nepýtajme sa