10.5.2020 16:58

Ako získať prvých followerov na Instagram?

Ako z nuly získať prvých followerov na váš Instagramový účet?

Ak ste si prednedávnom otvorili nový Instagramový účet a hľadáte spôsoby ako priviesť fanúšikov na váš profil , tak v tomto článku si rozoberieme pár krokov , ktoré vám určite pomôžu v budovaní základni sledovateľov.

Najskôr príprava profilu a používateľského mena

Mali by ste zvoliť správne používateľské meno. Je lepšie mať krátke , ľahko čitateľné používateľské meno bez množstva čísel a znakov. Ak si chcete pomôcť a mať meno bez číslic , tak do svojho používateľského mena môžete pridať podtržník alebo bodku.

Nepodceňte váš popis bio. Je to jedna zo základných čŕt okrem profilovej fotky , ktorou sa „dokážete predať“. Zamerajte sa na vašu charakteristiku a skúste byť kreatívny a pomocou 150 znakov opíšte aký obsah nájdu followeri a nezabudnite na emotikony v snahe získať pozornosť.

Ako získať prvých sledovateľov na Instagrame?

Najskôr si treba uvedomiť , že Instagram je vizuálna platforma. Je treba začať s obsahom a nepodceňovať jeho tvorbu , pretože konkurencia je obrovská. Obsah – či už sa bavím o fotkách alebo videá je dôvodom , prečo vás môžu sledovať iné profily (pokiaľ nie ste celebrita alebo známa osobnosť a ľudia chcú sledovať a prezerať si čo zverejňujete). Vytvárajte obsah, v ktorom ľudia nájdu určitú hodnotu a chcú ho zdieľať. Môže to byť obsah, ktorý ľudí inšpiruje, niečo ich naučí alebo napríklad rozosmeje.

Pomyslite no vaše cieľové publikum – akú hodnotu môžu nájsť prostredníctvom vášho obsahu ? Snažte sa tvoriť obsah pre ľudí nie pre seba.

Konzistencia obsahu je kľúčová (možno otravná v dlhšom merítku)

Odpoveďou je algoritmus Instagramu. Ten má rád , keď prispievate na svoj profil pravidelne a trávite v aplikácii čo najviac času. Prespievajte pravidelne príbehy alebo nové fotky či videá. Koľko príspevkov treba pridávať ? Neexistuje pravidlo alebo definícia , ktorá hovorí o počte príspevkov. Každému funguje niečo iné. Podstatné je tvoriť pravidelne obsah. Čo je pravidelne ? Niekto pridáva jednu fotku každý deň a niekto tri za týždeň. Vyskúšajte , čo funguje pre vaše publikum správne a aký počet príspevkov nepôsobí už otravne.

A čo hashtagy? Hashtagy (kľúčové slová) sa môžu javiť ako niečo, čo obťažuje ale verte tak nie je. Je to spôsob, ako vás môžu objaviť ľudia , ktorí váš ešte nesledujú. Ak je váš profil nový odporúčame zvoliť viac hashtagov a postupne uberať od tohto počtu. Maximálny počet hashtagov pre príspevok je 30. Zvoľte hashtagy , ktoré čo najpresnejšie dokážu opísať tému vášho príspevku.

Dobre obsah aj profil je už takmer hotový a čo teda noví followeri ?

Podobne ako napríklad na Facebooku máte aj na Instagrame začať s priateľmi . Predsa táto sieť bola vytvorená pre zdieľanie fotiek a aby spájala priateľov. Začnite sledovať ľudí z návrhov , prepojte svoj profil s Facebookovým a získate návrhy priateľov , ktorí sú už na Instagrame.

To by sme mali a čo teraz ? Pozrite sa na profily svojich konkurentov alebo väčšie profily v podobnom záujme. Majú základňu relevantných fanúšikov. Môžete začať vytvárať spojenia a sledovať podobné profily. Ukážte svoj profil aj na iných sieťach. Vlastníte web alebo YouTube kanál ? Pridajte odkaz na váš Instagramový profil do popisu videa alebo ho umiestnite na váš web.

Čomu je vhodné sa vyhnúť ?

Instagram sa neustále vyvíja a mení sa aj algoritmus. Vyhnite sa nákupom fejkových sledovateľov z botových fárm , ktorí narobia vášmu profilu viac škody ako úžitku. Možno sa vám môže zdať cesta rýchleho nákupu followerov lákavá . Za pár drobných eur získate tisícky sledujúch za pár hodín. Čo však bude robiť follower , ktorý nemá ani profilovú fotku a nikdy nereagoval s cudzími príspevkami ?

Existuje množstvo spôsobov ako získať nových followerov avšak občas je lepšie zvážiť že akú cenu má 500 skutočných fanúšikov , ktorí reagujú zaujímajú sa o váš obsah namiesto tisícok bezcenných čísel.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
8
Poslať správu
📌Komplexné služby v oblasti budovania značky, obsahu , mediálnej a marketingovej komunikácie na Instagrame. 📌Získajte vlnu nových, skutočných followerov, ktorí vám váš Instagramový účet pomôžu nakopnúť.

Chceš vedieť, keď evolum pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.