YNTA - You'll Never Travel Alone

Dnešný blog bude iný ako všetky predošlé. V tomto článku sa v skratke dočítaš niečo viac o mojom blogovaní.

Zhrnutie

- Blog : YNTA.sk

- Instagram : ynta_sk

- Facebook : YNTA - You'll Never Travel Alone

*Brusel, Belgicko, február 2016

Zhrnutie trocha obšírnejšie

Prvá myšlienka zapisovať zážitky z letných roadtripov vznikla v roku 2016 pri cestovaní naprieč Chorvátskom. Prvé reálne zápisky však vznikli až v lete 2018 z roadtrip-u po Grécku. Do denníka sme prispievali všetci 9 účastníci zájazdu, následne po návrate z dovolenky sa nám podarilo pretransformovať nič nehovoriace poznámky do prvej beta verzie, ktorá bola napísaná vo Worde.

*Sukošan, Chorvátsko, august 2016

A tu nastala hlavná otázka: Čo teraz s tým? Síce niektorí z nás by zvládli spraviť webstránku, ale nikomu z nich sa do toho nechcelo a tak som sa rozhodol využiť službu Webnode, kde zvládne spraviť základný web naozaj každý - YNTA na Webnode. Postupne som zistil, že ma písanie blogu baví a pridával som články pomerne pravidelne. Najmä bolo o čom písať, lebo sme s Ivkou často niekam chodili, či už doma alebo do zahraničia. Vo free balíčku je však priestor na disku len 100MB a ten sa pomerne rýchlo zaplnil, takže ak som chcel ďalej rozvíjať túto stránku cez Webnode, tak jediná možnosť bola zaplatiť si prémiový balíček. Priznám sa, že chvíľu som nad tým aj reálne uvažoval, nakoniec mi však napadlo, že Refresher ponúka možnosť písať si svoj vlastný blog, čo je mimochodom super vec. Najväčšou výhodou je neobmedzená kapacita na disku, teda aspoň myslím, že je neobmedzená, pretože všetky fotky išli pridať bez problémov :D

*Monte Carlo, Monako, júl 2017

Pred 8 dňami som sa úplnou náhodou stretol so službou WordPress.org, ktorá sa mi javila ako fajn voľba pre vlastný web, už bola potreba len kúpiť doménu a hosting. Prvá firma, ktorá mi napadla bol WebSupport, tak som si pozrel ich cenník, prepočítal základné náklady a rovno aj zaplatil.

Od 21.5.2020 nás teda nájdeš na stránke YNTA.sk, kde sú k dnešnému dňu už zverejnené všetky články od nás z Webnode aj Refresheru. YNTA.sk od dnes funguje ako hlavná stránka blogu, kde nájdeš vždy najnovšie články o výletoch z Európy a najmä zo Slovenska, ale aj omnoho viac.

*Barcelona, Španielsko, november 2018

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
30
Poslať správu
Ahoj, volám sa Miky a stojím za týmto blogom. Medzi moje hlavné záľuby patria cestovanie a turistika, práve preto takéto články nájdeš na tejto stránke YNTA- You’ll Never Travel Alone. Ako decko som cestoval s rodičmi, po 18-tke sme okúsili s kamošmi čaro roadtrip-ov, jedenkrát som si vyskúšal aj stopovanie. Cestu do niektorých krajín mi zase otvorilo štúdium na strednej alebo neskôr na vysokej škole. V posledných rokoch som cestoval najmä s priateľkou Ivkou na takzvané „City breaks“ po Európe, čo sú v podstate 2-3 dni strávené spoznávaním mesta alebo lokality. Začiatkom roka 2020 som musel tieto aktivity pozmeniť kvôli globálnej pandémii. Aktuálne cestujem (turistikujem) výhradne len po Slovensku a teda aj všetky nové články nájdeš v sekcii Slovensko. Väčšinou sa jedná o turistiku v našich najznámejších pohoriach, ale nájdeš aj články o menej známych turistických cieľoch alebo rozhľadniach, ktoré sú u nás veľmi obľúbené.

Chceš vedieť, keď Miky Ševec pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.