Ako som sa stala dcérou pašeráka drog

Je absolútne nepodstatné, kým si dnes, kde si dnes, koľko máš na účte, v akom aute jazdíš, a ako zdravý si. Zajtrajšok ti môže do života priniesť tak nečakané zmeny, že sám nebudeš chápať.

Všetko sa začalo keď som hľadala svojej smutnej mamke priateľa na sociálnej sieti. A veru som aj našla. Myslím že po pol roku čo sa poznali prišiel k nám aj bývať. Chaloš bol z Bratislavy, tmavšej pleti a prišiel k nám s jednou taškou. Ja ako dieťa som si na neho časom zvykla a v podstate ma vychovával ako tak až do dospelosti.

Zdroj: unsplash.com

Neskôr sa však začala spolu sním vynárať aj jeho temná minulosť. V mladosti sa dostal za mreže, neskôr drogy, možno nejaké vydieračky, krádeže, styky s podsvetím, a boh vie čo všetko ešte.

Neskôr u nás žil slušný, usporiadaný život. Teda aspoň mama sa o to vždy snažila aby ho žil. Chodil do práce, staral sa o rodinu, všetko vyzeralo byť fajn. Len peňazí bolo akosi stále nedostatok. Často mával hlúpe nápady a chúťky sa vrátiť k svojmu starému remeslu. To sa mu aj neskôr podarilo, len pochybujem že mu to stálo zato.

Viem že otcovým snom bolo vždy kúpiť dom, pre nás a pre jeho dcéru z prvého manželstva, kde by sme mohli bývať všetci spoločne.

Jeho práca nás síce živila ale nie dostatočne tak ako by chcel a potreboval. A keďže hlavným živiteľom rodiny bol on, myslím že tlak na jeho osobu bol dostatočný.

Jedného večera mi zavolal otcov šéf a oznámil mi že je môj otec „v bezpečí“. V bezpečí v jeho podaní znamenalo že je za mrežami. Vraj do zahraničia prepašoval pol kila drog.

Zdroj: pixabay.com

Všetci sme ostali v šoku. Otec bol zrazu za mrežami niekde v zahraničí, a nám doma ostalo iba množstvo otázok a strach čo bude ďalej. Či už s nami alebo s ním. V ten večer sa mi zmenil život, ktorý bol pripravený ma skúšať ako sa len dá.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
(CRIME SCENE) Skutočné príbehy z krimi prostredia.

Chceš vedieť, keď Arafatova dcéra pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.