Pretože byť iný je zaujímavé

Ak mám byť úprimný, tak toto konkrétne fotenie ma prinútilo zamýšľať sa nad založením blogu. Táto photosession bola tak spontánna a tak príjemná, že som sa teda rozhodol ísť do toho.

No a ďalším nemenej dôležitým dôvodom je aj fakt, že podľa mňa vzniklo viacero dobrých fotiek, ktoré by si zaslúžili ukázať na svetlo sveta. Dobre, poviem to rovno – hrozne sa mi tie fotky páčia a chcem, aby ste ich videli všetky ?

Na úvod musím podotknúť, že nie som nejaký extra fanúšik motoriek. V najbližšej partii mám nejedného motorkára z rôznych štýlov, no ja sám ním nie som. Samozrejme obdivujem tú techniku, niektoré modely sa mi naozaj páčia, no moje srdce bije pre štyri kolesá, raz darmo. Každopádne, klamal by som, ak by som si stál za tvrdením, že motorky nie sú pre mňa – ak si raz kúpim motorku, tak to bude jedine custom chopper, resp niečo sériové prestavané na custom bike, v štýle ležérneho čopra. Presne tak, ako dnešný fotomodel – 1994 Yamaha Virago.

Kuba poznám už hodne dlhú dobu, no nikdy som si nemyslel, že si zadováži stroj, ktorým ma poteší na viac ako sto percent. Keď som tú motorku videl prvý krát naživo (v deň fotenia), presne som vedel, že to je stroj, kvôli ktorému by som si bol ochotný urobiť vodičák. Old school, navyše v custom úprave! Jedná sa o Yamahu XV 535 Virago z roku 1994, ktorá prešla celkom znateľným procesom premeny. V podstate pôvodný ostal len stred rámu a motor, ktorým je cca pol liter o výkone 33 kW. No už tvar výfukov dáva jasne najavo, že minimálne jeho zvukový prejav bude stáť za to. A veru že stál! Orgazmický popping pri každom uvolnení plynu …

Pri pohľade na tento custom je teda zrejmé, že predná vidla je od série širšia a úprave neušli ani rajdy, ktoré sú komplet nové a iné. Rozširovacou kúrou prešla aj samotná palivová nádrž a nového, dizajnovo zaujímavého krytu sa dočkalo aj vzduchové sanie. Osadené je aj nové sedadlo, kvôli ktorémui bolo nutné upraviť jeho podsedadlovku. Aj keď motor nemá výkonu na rozdávanie, no vzhľadom na mušiu váhu len 195kg sa dá celkom príjemne „kopnúť do vrtule“. Aj preto dopredu putoval brzdový kit z Yamahy R1, dozadu zasa širšie koleso. Jednoduchšie povedané – jedna naozaj vkusne upravená motorka, za ktorou sa otočí nielen nadšenec dvoch kolies, vrátane mňa ?

Pár dní pred samotným fotením mi zablikal messenger so slovami, či by sme neskočili niečo cvaknúť, že sa idú diať nejaké zmeny v jeho živote a teda by bol rád za nejakú pamiatku s motorkou. No a presne od toho som tu ..

Mal som približnú predstavu, ako by som chcel nafotiť takýto custom bike (poslal mi dve mobilovky, ako motorka vyzerá) a som teda veľmi rád, že Kubo prišiel s nápadom pre spot – okolie Ružína. Vždy sa mi páčila myšlienka vlastniť chatu alebo bývanie v okolí vody typu Domaša, no pravdu povediac na Ružín som nikdy nepomyslel, ani som tam vlastne nikdy nebol. A hľa, za toto leto som tam bol dva krát (raz fotenie tejto motorky a druhý krát nedávno kvôli točeniu klipu). No a za seba musím povedať, že sa mi tam veľmi páčilo.

Tak či onak, výber miesta padol na most prechádzajúci ponad konkrétne miesto na Ružíne a čo čert nechcel, príchod z hľadiska času sme naplánovali nieže dokonale, ale DOKONALE – zlatá hodinka bola naša (pod týmto pojmom rozumej najlepšie svetlo z celého dňa). Keď som uvidel tú kombináciu motorky a toho čarovného, slnkom zaliateho miesta, idea fotosetu bola jasná.

Fotím na fullframe telo a používam výhradne sklá s pevným ohniskom, čo je trochu náročnejšie na čas a efektivitu, no podľa mňa to má väčší šmrnc. Na tomto fotení som nepoužil žiadne externé svetlá ani iné pomôcky – využil som len silu prirodzeného svetla pretože som presne vedel, do akých farieb to v postprodukcii chcem ladiť a čo vlastne chcem vo finále dosiahnuť. V hlave som už mal fotoset hotový ? Dôležité ale je, že výsledkom som potešil samotného klienta a naplnil jeho očakávania, ak tak Kuba môžem nazvať a to je to najpodstatnejšie.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Photographer | Lifestyle - Modified cars - Interiors - Commercial - Portrait

Chceš vedieť, keď EL | MO Visual pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.