9.11.2017 01:26

Nicola Brognano - zoznámte sa s módnym návrhárom - Milan Fashion Week, september 2017

Nicola Brognano - taliansky módny návrhár, Milan Fashion Week, 22. september 2017

Mladý mnohosľubný talent, pre ktorý sa všetko zvrtlo príliš rýchlo, návrhár Nicola Brognano, predviedol na týždni módy v Miláne (september 2017) jednu zaujímavú kolekciu. 26 ročný rodák z Kalábrie preukázal svoju schopnosť zostaviť vyrovnanú kolekciu, v ktorej sa dokonale miesilo krajčírske umenie s precíznosťou a prepracovanosťou detailov. Jeho kariéra vystrelila raketovou rýchlosťou. Ihneď po skončení štúdií na Istituto Marangoni začal pracovať pre módneho návrhára Giambattista Valli, neskôr pre módny dom Dolce & Gabbana a krátko na to uviedol na trh svoju vlastnú značku Nicola Brognano. Móda? Ako vysvetlil v rozhovore v zákulisí/ v backstage, módny návrhár dýchal módou už od samej kolísky: "Moja matka mala svadobný salón a ja ako dieťa som sa tam zvykol hrávať. Tvoril, navrhoval som si tam šaty . Móda je moja vášeň. Nemohol by som robiť niečo iné". Finalista Woolmark Prize, výherca prestížnej talianskej súťaže "Who is on next?" v roku 2016, čoskoro prerazil nielen v Taliansku, ale oslovil klientov už aj vo svete - vo Francúzsku, na strednom východe, v Rusku , Japonsku a v Číne. Ako sa vyjadril pre svetové módne magazíny, rád mixuje couture prvky s mestskými odkazmi a mužským štýlom. Je považovaný za návrhára s veľkým talentom a citom.

V backstage, s návrhárom Nicola Brognano, 22. september 2017

Módnu prehliadku si môžete pozrieť na mojom youtube kanály mya mirell tu a na facebook stránke - Mya Mirell Fashionista. (sleduj aj instagram mya_mirell)

Prehliadka sa konala v dobre osvetlenom priestore pre natáčanie videa. Nie vždy sa podarí, že je priestor vhodný, je buď tmavý alebo sú modely príliš oslnené svetlami a potom sa nedajú spraviť kvalitné fotografie či video. Rovnako nie vždy máte aj dobré miesto na natáčanie. Na tejto prehliadke som mala miesto na sedenie v prvom rade, ale zvolila som si stáť a vhodný uhol pre natáčanie videa, kde môžeme viedieť modely zo širokej perspektívy . Dokumentačné fotografie z videa: (viac - sleduj instagram mya_mirell a facebook stránku Mya Mirell Fashionista)

BROGNANO fashion show, 22. september 2017 , Milan Fashion Week - jar/leto 2018

Video z prehliadky - zaujímavý model bol tiež tieto modré volánové šaty predvedené chudulinkou černošskou modelkou

Nicola Brognano sa vo svojej kolekcii zameral aj na volány a vytvoril zaujímavé kreácie, asi najviac zaujal model dlhých volánových šiat neónovej farby a tiež podobný model v čiernom prevedení .

BROGNANO fashion show, 22. september 2017, , Milan Fashion Week - jar/leto 2018

Návrhár Nicola Brognano sa zameral na ženský, mnohostranný štýl, ktorý si vzal inšpiráciu z prirodzených farieb, romantiky a estetiky z obdobia medzi rokmi 1970 a 1990. Vytvoril kolekciu bohatú na uhladené detaily, nevšedné strihy vytvorené z 3D textúr a originálnych návrhov.

Použité farby v kolekcii boli biela, azúrová, oranžová, fialová, ružová, fosforové farby a čierna v kombinácii aj s transparentnými materiálmi.

Aplauz po skončení módnej show návrhára Nicola Brognano

Pre tento deň prehliadkového maratónu Milan Fashion Week som zvolila elegantný outfit, konkrétne pre jeho druhú polovicu pre prehliadky značky Brognano a Versace.

V zákulisí po prehliadke

Mladý návrhár Nicola Brognano po prehliadke zožal úspech a tešil sa davu gratulujúcich fanúšikov. Veľmi sa mi páčila zvolená hudba v závere módnej prehliadky a po jej skončení, vytvárala dojemnú atmosféru. Nečudo, že sa návrhár neubránil slzám. (video na mojej facebook stránke).

Nicola Brognano - gratulácie, dojatie, slzy šťatia a radosti v zákulisí po prehliadke

Backstage

Modely v zákulisí, video z backstage si budete môcť pozrieť na facebooku - videá budú postupne pridávané na blog stránke Mya Mirell Fashionista a na instagrame mya_mirell.

Modelky v zákulisí

Modelky z prehliadky

Fotografie z prehliadky, zdroj: it.fashionnetwork.com

Fotografie z prehliadky, zdroj: it.fashionnetwork.com

Transparentné materiály, dĺžka mini, volány a dôraz na ramená

Fotografie z prehliadky, zdroj: it.fashionnetwork.com

Ready-to-wear kolekcia pre jar/leto 2018 na Milan Fashion Week sa vyznačovala niekoľkými trendami a to napríklad zaznamenaním návratu k prekvapivo ženskému štýlu košeľových šiat, ako boli tieto dámske rozvoľnené šaty z dielne Nicola Brognano. Čipkované vloženie s volánikmi po stranách, transparentné materiálové prvky nesú v sebe znaky romantiky a zmyselnosti. Dôraz sa kládol na ramená.

Fotografie z prehliadky, zdroj: us.fashionnetwork.com

Ing.arch. Miroslava Vaňharová - Mya Mirell

fashion blog: www.myamirell.eu

facebook blog page: https://www.facebook.com/mirellfashionista/

instagram: mya_mirell

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Vitajte na fashion blogu Mya Mirell zameranom na všetky aspekty Módy, Krásy, Životného Štýlu a môjho osobného náhľadu na módu. Prinášam pohľad predovšetkým zo sveta módy v Miláne, módne reporty z Milan Fashion Weeku.

Chceš vedieť, keď mvanharova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.