Marcoviny na YNTA

Novinky z lockdown-ovej série, jedna aktuálna túra a úplne nová séria TOP 10!

V marci sme sa rozhodli, že nie všetky nové články budeme pridávať dvojmo (na náš web YNTA.sk a zároveň aj sem na blog Refresher-u). Vždy na začiatku mesiaca tu však nájdeš článok s novinkami na YNTA.sk počas minulého mesiaca!

Zaujímavosti - TOP 10

Na YNTA.sk v marci vznikla nová sekcia s názov Zaujímavosti, kde môžeš nájsť viacero nových článok písaných formou TOP:

TOP 10 – najvyššie voľne dostupné vrcholy Slovenska

Asi každý pozná najvyšší štít Slovenska – Gerlachovský štít. Poznáš, ale najvyššie voľne dostupné vrcholy, kde si nemusíš platiť horského vodcu a ani členstvo v horolezeckom spolku? My Ti prezradíme, ktoré to sú!

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

* foto michaltrnka360

TOP 10 – najvyššie položené horské chaty na Slovensku

Na Slovensku nájdeš množstvo horských chát a útulní najmä v najznámejších pohoriach. V tomto článku si prečítaš o tých, ktoré sa nachádzajú v najvyššej nadmorskej výške.

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

*foto milos.maxian

TOP 10 – rôzne zaujímavosti o slovenských mestách

Zaujíma Ťa, ktoré mestá sú na Slovensku najväčšie alebo napríklad najmladšie? V tomto článku sa dozvieš nielen to, ale aj oveľa viac!

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

*foto lukasmilan

TOP 10 – najvyššie budovy EÚ

Európska únia nie je známa vďaka mrakodrapom, ale predsa ich tu niekoľko môžeš nájsť. Prinášame Ti rebríček krajín, kde nájdeš tie najvyššie budovy v EÚ.

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

*foto publicdomain

Turistika v okrese Kysucké Nové Mesto

Počas marca sa nám podarilo aj napriek nepriazni opatrení a počasia absolvovať jednu dlhšiu túru v našom okrese.

Ľadonhora – najvyšší vrch okresu Kysucké Nové Mesto

Ľadonhora je najvyšším vrchom nášho okresu Kysucké Nové Mesto. My sme na jej vrchole ešte nikdy nestáli a dnes (20.3.2021) sme sa rozhodli to zmeniť. Klikni na článok a poď sa prejsť s nami.

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

Nové články z lockdown-ovej série

Pre tých, čo nevedia o tejto našej sérii - Vzhľadom na to, že koronavírus a opatrenia proti nemu sú tu s nami už rok, sme sa rozhodli pridávať na náš blog aj články z turistík, ktoré sme absolvovali v minulosti a máme z nich dosť materiálu. V každom článku okres popisu trasy a fotiek nájdeš aj aktuálne najdôležitejšiu informáciu - V ktorom okrese/okresoch sa jednotlivé navštívené miesta nachádzajú.

Z ústia Žiarskej doliny po žltej značke na Baranec

V rámci článkov z našej lockdown-ovej série sa dnes pozrieme na Baranec – tretí najvyšší vrchol Západných Tatier. My sme túto túru absolvovali ešte v máji 2019, ale dnes sa môžeš prejsť s nami na vrchol aj Ty!

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

Osnica – výborná voľba na východ slnka

Opäť článok z turistiky, ktorú sme absolvovali ešte minulý rok. Vydáme sa na vrchol Osnica (1.363 m n. m.), ktorý síce nezaujme svojou výškou, zato výhľadmi určite áno. Dobre vidno známe susedné vrcholy Veľký Rozsutec a Stoh, ale tiež pohoria Západné Tatry, Nízke Tatry, Veľká Fatra a Chočské vrchy. Navyše Osnica je výborné miesto aj pre sledovanie východu slnka!

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

Veľký Polom a rozhľadňa Tetřev

Nie každý vie, že pohorie Moravsko-sliezske Beskydy zasahuje aj na územie Slovenska. Najvyšší vrch Lysá hora musíš hľadať v Českej republike. U nás sa titulom najvyšší pýši Veľký Polom. Okrem neho sa v tomto článku vydáme aj ku Medvedej skale a rozhľadni Tetřev v Česku.

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

Povinský okruh – poldňová túra v najmenšom okrese

Aj v najmenšom okrese sa dá naplánovať dlhá túra. Okruh okolo obce Povina má takmer 25 kilometrov a zaberie Ti pol dňa. V úseku Nad Matúškovou – Pod Obelcom sa budeš aktuálne cítiť ako rebel, pretože pôjdeš po hranici okresu.

Odkaz na celý článok na YNTA.sk

*foto milos.maxian

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
11
Poslať správu
Ahoj, volám sa Miky a stojím za týmto blogom. Medzi moje hlavné záľuby patria cestovanie a turistika, práve preto takéto články nájdeš na tejto stránke YNTA- You’ll Never Travel Alone. Ako decko som cestoval s rodičmi, po 18-tke sme okúsili s kamošmi čaro roadtrip-ov, jedenkrát som si vyskúšal aj stopovanie. Cestu do niektorých krajín mi zase otvorilo štúdium na strednej alebo neskôr na vysokej škole. V posledných rokoch som cestoval najmä s priateľkou Ivkou na takzvané „City breaks“ po Európe, čo sú v podstate 2-3 dni strávené spoznávaním mesta alebo lokality. Začiatkom roka 2020 som musel tieto aktivity pozmeniť kvôli globálnej pandémii. Aktuálne cestujem (turistikujem) výhradne len po Slovensku a teda aj všetky nové články nájdeš v sekcii Slovensko. Väčšinou sa jedná o turistiku v našich najznámejších pohoriach, ale nájdeš aj články o menej známych turistických cieľoch alebo rozhľadniach, ktoré sú u nás veľmi obľúbené.

Chceš vedieť, keď Miky Ševec pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.