Akcie Alibaby stúpli po správe o odovzdaní kontroly Ant Group

Akcie spoločností, ktoré sú nejakým spôsobom prepojené s čínskym gigantom Ant Group začačali rásť po zverejnení informácia o stiahnutí sa jej vlastného zakladateľa, Jack Ma.

Čínska vláda sa snaží dodržať svoj záväzok k rastu a pre túto krajinu je momentálne najdôležitejší technologický sektor.

To, že Jack Ma už nebude kontrolným akcionárom by mohlo viesť k rastu a IPO spoločnosti Ant Group, ktore akcionári si odsúhlasili vykonanie série úprav, na základe ktorých sa Jack Ma vzdá väčšiny svojich hlasovacích práv. Z 50% klesnú hlasovacie práva zakladateľa na 6,2%. O novinke informovalo viacero mediálnych platforiem a aj agentúra Reuters na svojom Twitter účte.

Tento krok je základom pre transparentnosť a zvýšenie diverzifikácie, žiadny s akcionárov by už nemal mať kontrolu nad tak významnou čínskou firmou, ktorá je pridruženou spoločnosťou čínskeho konglomerátu Alibaba Group. Akcie spoločnosti Alibaba kótované na burze v Hongkongu si po zverejnení správy pripísali približne 8 % a zvýšili tak svoj ročný zisk na 27 %. *

* https://www.google.com/finance/quote/9988:HKG?sa=X&ved=2ahUKEwjDt6bCyrr8AhW88rsIHTxPDgYQ3ecFegQILxAY&window=5Y

* Minulá výkonnosť nie je zárukou budúcich výsledkov.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď zetano.sk pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.