Prvé dojmy iPhone 15: Toto sú tie funkcie z iPhone 14 Pro!

iPhone 15 je rozbalený a ja sa môžem pustiť do prvých porovnaní s vlaňajšou generáciou.

Už pri prvom zapnutí som sa pousmial, keď ma iPhone 15 privítal namiesto angličtiny alebo slovenčiny nejakými neznámymi znakmi. Stáva sa to, na každom kúsku z oficiálnej distribúcie, a zrejme som slovenské znaky len prehliadol.

Prenos dát *lvl expert*

Prvotné nastavenie bolo veľmi jednoduché, a to aj pri prenesení dát z Androidu. Konkrétne tieto funkcie prenosu dát, aplikácií, kontaktov, správ a pod. si osvojili aj výrobcovia v Android svete. Samsung Smart Switch je dobrý príklad.

Ja som ale zvolil prenos dát z Androidu, bezdrôtovo, z môjho dvojročného čínskeho Xiaomi 11T (preto som sa pousmial tým znakom na začiatku, svojho času malo Xiaomi vo svojom UI občas !rozsypaný čaj", napr. Xiaomi Redmi Note 3).

Po necelej hodinke som mal môj starý 128 GB smartfón presunutý do iPhone 15. Všetko čo som si zvolil vrátane WhatsApp zálohy. Ide o ukážkové prenesenie dát, s ktorými som bol veľmi spokojný.

Výnimkou sú aplikácie, ktoré pre iOS píše iný vývojár alebo nemajú iOS alternatívu. Tie musíš doinštalovať manuálne. Stalo sa mi to napríklad pri slovenskej aplikácii pre Darcov krvi, NTS SR. No biggie ...

iPhone 14 Pro za lacnejšie peniaze

Prečo som si však zvolil iPhone 15? Má USB-C. Haha. Je to pomalšie USB-C 2.0, ktoré mi slúži len na nabíjanie. Na všetko ostatné si platím cloudové úložisko. To je v pohode, a možnosť využitia môjho Xiaomi príslušenstva je super.

Zdroj obrázku: Macrumors.

Áno, ide o EÚ reguláciu a nesúhlasím s takýmto tlakom. Ale na konci dňa je tento krok dobrý pre všetkých používateľov či sa to spoločnosti Apple páči alebo nie. Späť však k funkciám.

iPhone 14 Pro ponúkal 48 MPx hlavný snímač s filmovým režimom, portrétovými funkciami, ktoré vedia dodatočne rozmazať časti fotografie po snímaní a ďalšie vylepšenia priamo v aplikácii Fotky. Áno, všetko z toho má aj iPhone 15.

O výkon núdza rozhodne nie je. Prečo? Procesor A16 Bionic. 4 nm technológiou vyrobený výkonný a vlajkový čip zo série iPhone 14 Pro. Teraz už aj vo výbave iPhone 15.

Dynamic Island, a.k.a. výrez s pridanou hodnotou zobrazenia informácií. Áno, má to už aj základný iPhone 15 (nejde o "Pro" funkciu ako Promotion napr.). A je to dobrá funkcia. Naozaj .. používam to denne.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Technologický nadšenec, občas prehnaný detailista.

Chceš vedieť, keď Slavo Dzuričko pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.