Potulky Londýnom, alebo nebuď obyčajný turista časť ll.

Vitajte na ďalšej ceste Londýnom ukrytým pred davmi turistov.

Nerozumiem ľuďom, ktorí boli v Londýne na víkend, navštívili všetky tie preľudnené miesta hemžiace sa turistami, zašli si na večeru do Nando's (ok nie je to najhoršie, hlavne že to nie je mekáč) a potom hovoria, aká úžasná je atmosféra Londýna. Ehm... Dnes vás vezmem niekam, kde môžete vidieť, ako vyzerá Londýn, ktorý sa ukrýva iba kúsok od najrušnejších ulíc.

Keď ste už absolvovali povinnú jazdu cez všetky tie hlavné časti mesta (preplnené turistami už od skorého rána), otvorte oči a vyberte sa hľadať malé uličky, ktoré sú šikovne ukryté pred väčšinou turistov. Krásnym príkladom je Carnaby. Ulička vedúca do Carnaby sa nachádza priamo na Oxford street neďaleko Piccadilly Circus a môžem vám garantovať, že väčšina turistov ju prehliadne.

Aj v Carnaby sa pohybuje dosť ľudí, tak ako všade v Londýne, ale máte tam v porovnaní s Oxford street oveľa viac priestoru. Na svoje si tu prídu milovníci cookies (rozhodne odporúčam ochutnať Ben's cookies, priberanie nikdy nebolo také radostné), oblečenia najmä pre mladých a hlavne dobrého jedla. Pripomína mi trošku hipsterský Camden. Inak našla som tu skvelý karibský podnik, kde tá piña colada naozaj stojí za tých £6. Keď sa porozhliadnete po uličkách Carnaby, isto nájdete aj vchod k reštauráciám situovaním v budove pôsobiacej ako nákupné centrum. Zovňajšok však často klame, čo pochopíte hneď, ako vojdete dnu. Je tu však možnosť dať si jedlo od výmyslu sveta, a to teda naozaj stojí za vyskúšanie.

Keď ste si už oddýchli od tlačenice v dave, nakúpili ste si pár kúskov oblečenia, ktoré nestálo jeden slovenský plat (ako väčšina v centre), dali ste si tú piñu za nekresťanské peniaze, je čas vrátiť sa späť na vždy rušnú Oxford street. Ale dajte si pozor, nech vás nezrazí napríklad dav korčuliarov :D See you soon.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Večne snívajúca milovníčka cestovania, dobrého jedla a bláznivých vecí, momentálne žijúca tento seriál s názvom Život v Anglicku.

Chceš vedieť, keď Trough Kate's lens pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.