10 dôvodov, prečo navštíviť Londýn pred Vianocami

Niekomu pred Vianocami stačí zbehnúť na 2dcl punču na bratislavské vianočné trhy, ale pre tých náročnejších mám 10 dôvodov, prečo sa vybrať práve do Londýna.

1. Dôvod číslo 1 poteší každého milovníka Vianoc. Všade číhajúca vianočná výzdoba sa nedá prehliadnuť a aj Grinch by podľahol kúzlu Vianoc. Nie len hlavné ulice sú vyzdobené svetielkami, stromčekmi či mašľami. Celý Londýn žije Vianocami a vyzdobené sú kaviarne, reštaurácie, hotely, obchody aj domy. Jednoducho vianočná krajina kam len oko dovidí.

Piccadilly Circus

2. Je tu asi milión vianočných stromčekov na km^2. Dobre, to som trošku prehnala, ale naozaj máte ten pocit, keď v kaviarňach, na uliciach či klziskách na vás vždy čaká vyzdobený vianočný stromček. A vám už zostáva len obdivovať prácu šikovných dizajnérov. Naozaj to stojí za to.

Tower Bridge

3. Môžete sa tu vykorčuľovať do sýtosti a ani pri tom nemusíte mrznúť. Klziská sú na viacerých miestach a každé je nádherne vyzdobené. Najmenej ľudí je vždy na prvej jazde relatívne skoro ráno. A ak ste aspoň raz stáli na korčuliach, garantujem vám, že budete lepší ako 95% Angličanov na klzisku. Ja osobne mám najradšej klzisko pri National History Museum. Tá anglická atmosféra spojená s krásou tejto unikátnej stavby, k tomu čarovný carousel a možnosť vychutnať si po jazde varené víno alebo pimms (veľmi známy anglický drink, ktorý obľubuje aj sama kráľovná) v krásnej reštaurácii priamo nad klziskom, ktorá je každoročne postavená iba na zimnú sezónu. Tomu jednoducho neodoláš!

National History Museum

Tower of London

Trafalgar Square

4. Nákupy, nákupy, nákupy... Snáď ani nemusím nič dodávať.

5. Keď sme už pri míňaní peňazí počas nákupov v Londýne, určite budete milo prekvapení, koľko času a úsilia venujú obchody výzdobe svojich výkladov. Niekedy sú to naozaj majstrovské diela. No nenakúpte tu (impossible).

Selfridges

6. Ak ste trochu náročnejší a túžite po naozaj unikátnych a drahých darčekoch (a máte naozaj veľa peňazí) odporúčam navštíviť Harrods. Každý rok tam nakupuje vianočné darčeky aj sama kráľovná. Samozrejme odporúčam vám si ho pozrieť aj keď nemáte tisíce navyše (ako väčšina smrteľníkov), pretože výzdoba je tam naozaj nádherná.

7. Jednoznačne nesmiete obísť ani Winter Wonderland, ktorý sa nachádza v Hyde Park. Je to naozaj nádherné zimné mestečko plné vianočných stánkov a kolotočov. Možno aj preto je tam vždy veľa ľudí. Ale to k vianočným trhom predsa patrí.

8. Vianočná atmosféra v skutočných anglických puboch. Vždy sú plné a vždy sú krásne vyzdobené. Jednoducho to tam žije. Máte pocit, že ste späť v historickom anglicku, aj keď práve väčšina hostí pozerá futbal na TV.

9. Predvianočné obžerstvo. Načo čakať na priberanie až do Vianoc, keď môžete začať už teraz. Ja milujem horúcu čokoládu s marshmallows na šľahačke, a k tomu mince pies - vianočné plnené koláčiky. Yummy

Hot chocolate a mince pie (ten koláčik s hviezdičkou) :D

10. No a nakoniec, cesta trvá len 2 hodiny (letecky) a môžeš zažiť naozaj kúzelnú vianočnú atmosféru ako z filmu v jednom z najkrajších miest sveta a vôbec pri tom nemusíš minút kopec peňazí za letenky, pokiaľ samozrejme neletíš tesne pred Vianocami či Silvestrom.

Tip na záver: Londýn sa oplatí navštíviť aj po Novom Roku. Vianočná výzdoba tu bude stále, aj keď s trhmi a vianočnými mestečkami už veľmi rátať nemôžeš. Plusom je, že letenky budú lacnejšie a výpredaje na Oxford Street, a vlastne v celom Londýne, budú MASÍVNE!!! Takže vezmi peniažky, čo si dostal pod stromček a šup šup nakúpiť nejaké drahé kúsky za zlomok ceny :D

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Večne snívajúca milovníčka cestovania, dobrého jedla a bláznivých vecí, momentálne žijúca tento seriál s názvom Život v Anglicku.

Chceš vedieť, keď Trough Kate's lens pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.