Mesto anjelov: Los Angeles

Druhé najväčšie mesto v Spojených štátoch ponúka všetko. Pláže, bulváre a slávne Beverly Hills s najznámejším smerovacím číslom na svete–902 10. Je to mesto, ktoré budete buď milovať alebo nenávidieť.

LA je rozľahlá metropola plná filmových hviezd, „wannabe“ hercov, hudobníkov, surferov a nekonečnej dopravy. Pripravte sa na to, že v LA si budete musieť prenajať auto, keďže mesto nie je vybavené komplexnou verejnou dopravou. Hustá premávka je zvyčajne hlavnou vecou, ktorú ľudia nenávidia najviac, takže až sa s týmto faktom stotožníte, môžete vidieť, čo robí LA takým špeciálnym mestom.

Skutočným zážitkom, ktorý korunuje nákupnú kultúru Amerky, je bulvár Rodeo Drive s najzámejším smerovacím číslom na svete – 902 10. Nablýskané chodníky a palmová aleja uprostred, sú pozoruhodným vizuálnym zážitkom, kde je inštálácia výkladov povýšená na umenie a tváre klientov zdobia stránky bulváru i strieborné plátno.

Tesná blízkosť Hollywoodu je dôvod, prečo si sem desaťtisíce ľudí prichádzajú splniť svoj americký sen. Nájdete tu asi najväčšiu koncentráciu filmových a televíznych hviezd a celebrít na svete. Vďaka najvyššiemu počtu slnečných dní v roku sa sem totiž v minulosti presťahoval skoro celý filmový priemysel, ktorý sa nachádza v časti Hollywood. Málokto však vie, že slávny nápis HOLLYWOOD v minulosti boli len písmená postavené realitnou kanceláriou na marketingové účely na predaj pozemkov v tej oblasti. Pôvodne obsahoval písmen viac, dohromady tvorili slovo Hollywoodland. Dnes je to jedna z najväčších turistických atrakcií a slúži v podstate len na fotenie a príjemnú prechádzku.

Los Angeles je jedno z tých miest, ktoré si nezamilujete v prvom momente. Pred čím ma ľudia varovali, a aj tak som bola prekvapená, že LA nie je naozaj také pekné. Ale všetko je vždy len tak pekné, ako si to sami urobíme. Koniec koncov, v Los Angeles sa mi naozaj páčilo. Prírodné parky, kopce, ktoré ponúkajú najkrajšie výhľady; Beverly Hills, ktorý je zelenejší ako Central Park; Rodeo Drive, ktoré je tak čisté, že môžete jesť zo zeme; tajné miesta, na ktoré náhodou natrafíte cestou; Griffith Observatory; pláže, oh, tie pláže! Nemusia vyzerať dych berúco na fotkách, ale ak ste v Santa Monice alebo Malibu a pozriete sa na pláže a prístavy, ste okamžite v inom svete. Veľký mestský život, predmestia, hory, kopce, prírodné parky a pláže ... To všetko LA v sebe ukrýva!

Oblasť LA je ako iný svet a je len na vás, aby ste ho preskúmali. Veľký mestský život, predmestia, hory, kopce, prírodné parky a pláže …To všetko LA v sebe ukrýva! Oblasť LA je ako iný svet a je len na vás, aby ste ho preskúmali.

NAVŠTÍVILI STE UŽ LOS ANGELES? NEVÁHAJTE NECHAŤ KOMENT S VAŠIMI ZÁŽITKAMI ! 🙂

Xx,

Nikoleta <3

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Nikoleta Ivankova-Macejova Second Runner-Up Miss Universe Bikini World Traveller/ Blogger/ Model I love Travel, Fashion & Dogs. Follow me to explore the world together

Chceš vedieť, keď nikoleta.ivankova.m pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.