Singapur

Singapur je ,,najzápadnejšie“ Ázijské mesto. Je neuveriteľne moderné a bezpečné– zďaleka nie také, ako si ho vzhľadom na jeho polohu možno predstavujeme. Toto mesto je metropola v pravom slova zmysle.

Prvá vec, ktorá mi napadne, keď si pomyslím Singapur je čistota a organizovanosť, ktoré sálajú z ich majestátnych stavieb. Neuvidíte žiadne odpadky na uliciach a ich metro je jedno z najčistejších a najpresnejších. Nie je prekvapením, že Singapur bol vyhlasený za jednu z top cestovateľských destinácií roku 2015.

Je tiež známy svojimi zákonmi. Ako prvé som sa dozvedela, že je tam zakázané dovážať alebo čo i len predávať žuvačky. Stalo sa tak po tom, ako som ich zúfalo zháňala po všakovakých obchodoch a tak som sa opýtala predavača, kde mi ich konečne predajú 😀 … Čoskoro sa mi odhalili aj iné unikáty tohto miesta: zákaz fajčenia, zákaz pľuvania, zákaz vyhadzovania odpadkov, zákaz kŕmenia vtákov, zákaz jedenia a pitia vo verejných dopravných prostriedkoch, zákaz toho a tamtoho…. Aj napriek tomu, alebo práve preto, je Singapur tak očarujúce mesto.

Ak sa ho raz rozhodnete navštíviť, medzi nevyhnutné zastávky patrí jednoznačne najznámejší hotel Marina Bay Sand s bazénom na streche, ktorý v sebe ukrýva nádherné obchodné centrum s dlhou promenádou a 101 hektárové záhrady Gardens by the Bay so známymi “superstromami”, ktoré po tom čo zapadne slnko svietia na modro a tým rozžiaria nočnú oblohu.

Singapur prekoná vaše očakávania aj na samotnom letisku. Podľa World Travel Awards 2014 je Singapurské letisko Changi to najlepšie na svete. Je ,,až” na siedmom mieste v rebríčku najväčších letísk, ale prvé z hľadiska kvality poskytovaných služieb pre klientov leteckých spoločností. Nemusíte už bezcieľne a unudene sedieť na tvrdých sedadlách a nekonečné hodiny čakať na svoj let. Môžete sa vybrať na prechádzku do tropickej záhrady s motýľmi alebo sa šmýkať na tobogáne, ktorý svojou dĺžkou cez štyri poschodia je nielen najväčšou ale aj jedinou šmykľavkou na letisku vôbec. Nudiť sa tu určite nebudete!

Dúfam, že ste si čítanie tohto článku užili 🙂

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Nikoleta Ivankova-Macejova Second Runner-Up Miss Universe Bikini World Traveller/ Blogger/ Model I love Travel, Fashion & Dogs. Follow me to explore the world together

Chceš vedieť, keď nikoleta.ivankova.m pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.